Το σκακιστικό τμήμα του Ν.Ο. Καλαμάτας ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το νέο έτος με δυναμικό τρόπο , με τους σκακιστές του Ν.Ο.Κ. να συμμετέχουν σε ατομικά και ομαδικά διαδικτυακά τουρνουά που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Η διοργάνωση που ξεχώρισε ήταν το ¨6ο διαδικτυακό ομαδικό τουρνουά φιλίας¨ που διοργάνωσε η Σ.Α. Χανίων την Κυριακή 10 Ιανουαρίου. Στους αγώνες πήραν μέρος 18 ομάδες (με εξαμελή σύνθεση) από Ελλάδα ,Βουλγαρία , Σερβία και Κύπρο. Νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε η Chess21 Sofia από την Βουλγαρία.

Η ομάδα του Ν.Ο.Κ. σε έξι αγώνες πέτυχε 2 νίκες , 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Αξιοσημείωτο ήταν ότι η Καλαματιανή ομάδα αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το τουρνουά χωρίς δύο σκακιστές της , αφού προέκυψαν κάποια τεχνικά προβλήματα που εμπόδισαν την συμμετοχή τους.

Στο τουρνουά αγωνίστηκαν συνολικά 108 άτομα και αυτός που ξεχώρισε με την ατομική του απόδοση ήταν ο σκακιστής του Ν.Ο.Κ. Θοδωρής Αθανασόπουλος που με 6 νίκες σε 6 αγώνες είχε το καλύτερο ατομικό αποτέλεσμα (μαζί με άλλους 3 σκακιστές) .

Επίσης πολύ καλά αποτελέσματα είχαν και οι Ηλίας Πουλόπουλος και Σταμάτης Δραγώνας που τελείωσαν το τουρνουά με 4 βαθμούς. Καλή παρουσία είχαν και οι Χρήστος Βέκκος και Ηλίας Αθανασόπουλος που πρόλαβε να παίξει μόνο μια παρτίδα.

Αρχηγός της ομάδας ήταν ο προπονητής της ομάδας κος Θοδωρής Τσεκούρας.