Archive for Δεκέμβριος, 2022

2ο τουρνουά αρχαρίων “Zafiropoulos Travel Center”!

Ένα ακόμη σκακιστικό τουρνουά πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο. Καλαμάτας την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Το 2ο τουρνουά αρχαρίων “Zafiropoulos Travel Center” διεξήχθη για τα παιδιά της σκακιστικής ακαδημίας του Ν.Ο.Κ. στα πλαίσια της γνωριμίας και της αφομοίωσης των κανόνων του αγωνιστικού σκακιού.

Νικητής του τουρνουά ήταν ο Άγγελος Χατζής με 4.5 βαθμούς σε 5 αγώνες. Στην δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας βρέθηκε ο Γιώργος Κασιδάκης με 3.5 βαθμούς και τρίτος ήταν ο Γιώργος Καψιμάλης. Πρώτο κορίτσι των αγώνων αναδείχτηκε η Ευαγγελία Μπέγια .

Στο τουρνουά πήραν μέρος οι: Άγγελος Τρυφωνόπουλος , Άγγελος Περσόπουλος , Θανάσης Αναστασόπουλος , Ηλίας Καψιμάλης , Αριστείδης Πιερρακέας , Ιάσων Μαραγκός , Ιωάννα Μακρή , Ορφέας Μιχαλόπουλος , Νικόλας Αναστασόπουλος , Γιώργος Κανελλόπουλος.

Tags: ,

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Μαρίνα Μακροπούλου!!

Η σκακίστρια του Ν.Ο. Καλαμάτας Μαρίνα Μακροπούλου αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2022!!

Στο 44ο πρωτάθλημα γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 3 έως τις 11 Δεκεμβρίου τερμάτισε στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς σε 10 αγώνες κερδίζοντας το 9ο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην καριέρα της. Η επίδοση της αποτελεί ρεκόρ για την διοργάνωση καθώς είναι πια η πολυνικήτρια του θεσμού.

Η Μαρίνα πρόσθεσε στην πλούσια και επιτυχημένη σκακιστική καριέρα της ένα ακόμη τίτλο στους τους δεκάδες που έχει κατακτήσει. Ενδεικτικά να αναφέρουμε μερικές απο τις επιτυχίες στις στο παρελθόν : 2 μετάλλια σε σκακιστικές Ολυμπιάδες, 2 ασημένια σε Παγκόσμια Βετεράνων και 1 Μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό.

Φωτογραφία :Ανδρέας Κοντοκάνης

Tags: ,

Ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα του Ν.Ο. Καλαμάτας!

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν τα εσωτερικά πρωταθλήματα του Ν.Ο. Καλαμάτας για το 2022. Πραγματοποιήθηκαν 3 κλειστά τουρνουά με την συμμετοχή 28 σκακιστριών-σκακιστών. Άξια αναφοράς ήταν η πολύ καλή απόδοση των μικρών σκακιστών της ακαδημίας του Ν.Ο.Κ. που εντυπωσίασαν με την παρουσία τους. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 7ου γύρου και οι νικητές ανά τουρνουά ήταν:

1ο πρωτάθλημα “ Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας ”

Περικλής Φύκιρης – Βασίλης Φιλόπουλος 1-0 , Δημήτρης Παπανικολόπουλος – Άννα Βασιλοπούλου 1-0 , Φωτεινή Χριστίνα Βορριά – Γιώργος Κορδονούρης 0-1 , Γιώργος Πράσινος – Μάριος Μακρής 0-1 , Θανάσης Κάππος – Ιφιάνασσα Σπαντιδέα 1-0 , Μακρής Κωνσταντίνος – Θάνος Κορομηλάς 1-0

Ο Περικλής Φύκιρης κέρδισε το τουρνουά με 7 βαθμούς σε 7 αγώνες! Η Άννα Βασιλοπούλου και ο Γιώργος Κορδονούρης κέρδισαν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Πρώτη γυναίκα του τουρνουά αναδείχτηκε η Φωτεινή Χριστίνα Βορριά.

Τελική Βαθμολογία

1ο Πρωτάθλημα “ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ”

Παναγιώτης Κόντος – Παναγιώτης Μπούρας ½ – ½ , Φάνης Διακουμέας – Μανώλης Μουτζούρης 1-0 α.α. , Αντώνης Κυριακόπουλος – Πέτρος Διαμαντέας 0-1 , Κατερίνα Όνιπκο – Χάινζ Μάτιττσκα 0-1.

Η πρώτη θέση κρίθηκε στον τελευταίο γύρο με τον Πέτρος Διαμαντέα να υπερτερεί στα κριτήρια ισοβαθμίας και να κερδίζει την πρώτη θέση με 5 βαθμούς σε 7 αγώνες και τον Χάινζ Μάτιτσκα να τερματίζει δεύτερος και αυτός με 5 βαθμούς. Την τρίτη θέση κέρδισε ο Παναγιώτης Μπούρας με 4.5 βαθμούς σε ισοβαθμία με τον Φάνη Διακουμέα. Πρώτη γυναίκα του τουρνουά ήταν η δεκάχρονη Κατερίνα Όνιπκο.

Τελική Βαθμολογία

1ο πρωτάθλημα “Πραλίνα”

Νικόλας Κυριακόπουλος – Γιώργος Δικαίος 0-1 , Χριστίνα Κουντούρη – Σταμάτης Καλογεράκος 1-0 , Ανδριάνα Αθανασοπούλου – Δαμιανός Διασάκος 0-1 , Νικόλας Πετροπουλέας – Αλέξανδρος Λαμπρακόπουλος 1-0.

Και σε αυτό το τουρνουά είχαμε ισοβαθμία στην πρώτη θέση με τον Αλέξανδρο Λαμπρακόπουλο και τον Δαμιανό Διασάκο να τελειώνουν τους αγώνες με 5.5 βαθμούς και να κερδίζουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Ο Γιώργος Δικαίος με 5 βαθμούς κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Πρώτη γυναίκα του τουρνουά ήταν Ανδριάνα Αθανασοπούλου με 4.5 βαθμούς.

Τελική Βαθμολογία

Tags: , , ,

Σκακιστικά πρωταθλήματα Ν.Ο. Καλαμάτας αποτελέσματα 6ου γύρου

Τα πρωταθλήματα του Ν.Ο. Καλαμάτας συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην αίθουσα της σκακιστικής ακαδημίας του Ν.Ο.Κ. διεξήχθησαν οι παρτίδες του 6ου γύρου.

Διεξάγονται 3 κλειστά τουρνουά με την συμμετοχή 28 σκακιστών – σκακιστριών. Διαιτητές των τουρνουά είναι οι κύριοι Φίλιππος Παπαδημητρίου και Θοδωρής Τσεκούρας.

Τα αποτελέσματα του 6ου και προτελευταίου γύρου ήταν :

1ο πρωτάθλημα “ Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας ”

Περικλής Φύκιρης – Φωτεινή Χριστίνα Βορριά 1-0, Βασίλης Φιλόπουλος – Γιώργος Πράσινος 1-0 , Άννα Βασιλοπούλου – Γιώργος Κορδονούρης 1-0 , Θανάσης Κάππος – Δημήτρης Παπανικολόπουλος 1-0 , Μάριος Μακρής – Θάνος Κορομηλάς 0-1 , Ιφιάνασσα Σπαντιδέα – Κωνσταντίνος Μακρής 1-0.

Στην βαθμολογία προηγείται ο Περικλής Φύκιρης 6 βαθμούς σε 6 αγώνες και στην δεύτερη θέση ισοβαθμούν οι Άννα Βασιλοπούλου, Φωτεινή Βορριά και Βασίλης Φιλόπουλος με 4 βαθμούς.

Αναλυτική βαθμολογία

1ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα “ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ”

Χάινζ Μάτιτσκα – Αντώνης Κυριακόπουλος ½ – ½ , Πέτρος Διαμαντέας – Φάνης Διακουμέας 1-0 , Πάνογιώτης Μπούρας – Κατερίνα Όνιπκο 1-0 , Μανώλης Μουτζούρης – Παναγιώτης Κόντος ½ – ½ .

Το τουρνουά είναι αμφίρροπο και ο νικητής θα κριθεί στον τελευταίο γύρο καθώς στην πρώτη θέση ισοβαθμούν οι Χάινζ Μάτιτσκα , Παναγιώτης Μπούρας , Αντώνης Κυριακόπουλος και Πέτρος Διαμαντέας με 4 βαθμούς σε 6 αγώνες!

Αναλυτική βαθμολογία

1ο σκακιστικό πρωτάθλημα “Πραλίνα”

Γιώργος Δικαίος – Νικόλας Πετροπουλεάς 1-0 , Δαμιανός Διασάκος – Χριστίνα Κουτούρη 1-0 , Σταμάτης Καλογεράκος – Νικόλας Κυριακόπουλος 0-1 , Αλέξανδρος Λαμπρακόπουλος – Ανδριάνα Αθανασοπούλου αναβολή.

Δαμιανός Διασάκος και Ανδριάνα Αθανασοπούλου ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 4.5 βαθμούς και τους ακολουθεί ο Αλέξανδρος Λαμπρακόπουλος με 4 βαθμούς.

Αναλυτική βαθμολογία

Ο 7ος και τελευταίος γύρος θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα της σκακιστικής ακαδημίας του Ν.Ο. Καλαμάτας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τουρνουά και την λειτουργία του σκακιστικού τμήματος του Ν.Ο.Κ. μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες www.nokchess.gr και facebook : Σκακιστική Ακαδημία Ν.Ο. Καλαμάτας.

Tags: , , ,