Με μεγάλη επιτυχία το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας διοργάνωσε με την ΕΣΣΠΕΠ και τον Δήμο Καλαμάτας στις 31/3 – 2/4 το 17ο Ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών της ΕΣΣΠΕΠ για το 2023.

Ήταν ένα πλούσιο σκακιστικό τριήμερο στο οποίο ξεχώρισε η μεγάλη συμμετοχή παιδιών. Στα τουρνουά έλαβαν μέρος 45 άτομα από 5 σωματεία της ΕΣΣΠΕΠ όπως και σκακιστές από την Γερμανία, Ουκρανία και Αυστραλία. Η πληρότητα των ξενοδοχείων της Καλαμάτας λειτούργησε αποτρεπτικά για την συμμετοχή και άλλων τουλάχιστον 20 αθλητών.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Seaside Café Bar με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος κ. Μάλαμα Γιάννη να είναι σημαντικός αρωγός σε ένα επιτυχημένο τουρνουά χάρη και στην εξαιρετική διαιτησία της Ρομπάκη Μαρίας. Το τουρνουά ήταν χωρισμένο σε 2 ομίλους ανάλογα με την δυναμικότητα των σκακιστών.

Πρώτος σκακιστής, εκτός ΕΣΣΠΕΠ, στην γενική βαθμολογία του Α’ ομίλου ήταν ο Φρανκ Τεφάνης με 4,5 βαθμούς σε 5 αγώνες, ο οποίος τιμήθηκε με κύπελλο.

Στην κατηγορία των ανδρών ΕΣΣΠΕΠ είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην τελική κατάταξη με τα κριτήρια ισοβαθμίας να αναδεικνύουν Πρωταθλητή ΕΣΣΠΕΠ για το 2023 τον βετεράνο σκακιστή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Διαμαντέα Πέτρο με 3,5 βαθμούς σε 5 αγώνες και σήκωσε το κύπελλο. Το αργυρό μετάλλιο κέρδισε ο Κυριακόπουλος Αντώνης του Σ.Ο. Φιλιατρών και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία ανδρών κέρδισε ο σκακιστής του Ο.Σ. Καλαμάτας Διακουμέας Φάνης.

Στις γυναίκες Πρωταθλήτρια ΕΣΣΠΕΠ και 2η στην γενική κατάταξη αναδείχθηκε η Αυδούλη Λίτσα, σκακίστρια του Α.Ο. Κρανιδίου με 4 βαθμούς και σήκωσε το Κύπελλο. Επίσης με χρυσό μετάλλιο τιμήθηκε η Ταγκαλάκη Ιωάννα του Σ.Ο. Φιλιατρών με 2,5 βαθμούς, με αργυρό μετάλλιο η Κορμά Ελένη του Σ.Ο. Φιλιατρών με 2 βαθμούς και με χάλκινο μετάλλιο η Κουντούρη Χριστίνα του Ν.Ο. Καλαμάτας με 1,5 βαθμό.

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών κέρδισε ο Κυριακόπουλος Νικόλας του Ν.Ο. Καλαμάτας με 3 βαθμούς, ο οποίος είχε μια εξαιρετική παρουσία στο τουρνουά.

Νικητής στον Β’ όμιλο αναδείχτηκε ο Νινιός Ηλίας του Ν.Ο. Καλαμάτας με 4,5 βαθμούς σε ισοβαθμία με τον αδερφό του Νινιό Γιώργο του Ν.Ο. Καλαμάτας που κέρδισε την 2η θέση του τουρνουά. Στην 3η θέση ισοβάθμησαν δύο σκακιστές του Ν.Ο. Καλαμάτας οι Κορδονούρης Γιώργος και Μουρτζάνος Μάνος με τα κριτήρια ισοβαθμίας να δίνουν στον Γιώργο το χάλκινο μετάλλιο.

Πρώτο κορίτσι του Β’ τουρνουά ήταν η σκακίστρια του Ν.Ο. Καλαμάτας Βασιλοπούλου Άννα με 2 βαθμούς σε ισοβαθμία με την Ιφιάνασσα Σπαντιδέα του Ν.Ο. Καλαμάτας. Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των γυναικών κέρδισε η Καλκαβούρα Μάρθα του Σ.Ο. Φιλιατρών με 1 βαθμό.

Επίσης βραβεύτηκε ο Κορομηλάς Θάνος ως ο μικρότερος σκακιστής των αγώνων, ο οποίος έπαιξε μερικές πολύ καλές παρτίδες!!

Το τουρνουά τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος της πόλης μας κος. Βασιλόπουλος Θανάσης με τους συνεργάτες του κα. Αγγελή Μαρία Αντιδήμαρχο Παιδείας και την κα. Παναγιώτα Βασιλοπούλου Αντιπρόεδρο Τομέα Αθλητισμού.

Το Σκακιστικό Τμήμα τίμησε τον Δήμαρχο Καλαμάτας με αναμνηστική πλακέτα δια του Αρχηγού της ομάδας κ. Κινόπουλου Αργύρη. Η έφορος κα. Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα Τούλα τον ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη του και την προσφορά του στο Σκακιστικό Τμήμα. Ο Δήμαρχος με την σειρά του συνεχάρη τους συμμετέχοντες καθώς και τους διοργανωτές και υποσχέθηκε να είναι δίπλα στο Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, επίσης απάντησε θετικά στην πρόταση του 10χρονου σκακιστή Κορδονούρη Γιώργου να παίξουν μαζί μια παρτίδα σκάκι.

Η έφορος ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας καθώς και την Γενική Γραμματέα για την παρουσία τους. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυνε στους υποστηρικτές των αγώνων Οικογενειακό Κέντρο Κουκούτση, Εργοστάσιο Ελαιόλαδου «ΗΛΙΑΔΗ», Εστιατόριο «ΑΚΤΗ ΝΟΚ», σε όλους τους αθλητές και τις οικογένειές τους για την εξαιρετική συνεργασία τους, την Πρόεδρο της ΕΣΣΠΕΠ κα. Αυδούλη Λίτσα για την στήριξη και την παρουσία της και στα Μ.Μ.Ε. της πόλης μας που στέκονται πάντα δίπλα στο σκακιστικό τμήμα του Ν.Ο. Καλαμάτας και το τιμούν με την παρουσία τους και την κάλυψή τους.

Επόμενο αγωνιστικό βήμα για το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας η συμμετοχή της ομάδας στο ΠΟΑ που θα διεξαχθεί στο Πόρτο Χέλι στις 21-23/4/2023.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυνε η Έφορος Σκάκι κα. Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα Τούλα στην εταιρεία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. και ιδιαίτερα στον κ. Καρέλια Στάθη ως Χρυσού Χορηγού του Σκακιστικού Τμήματος του Ν.Ο. Καλαμάτας που χωρίς την υποστήριξή του ίσως να μην μπορούσε να λειτουργεί η ακαδημία και κατ’ επέκταση το τμήμα.

A όμιλος αποτελέσματα-βαθμολογία

Β όμιλος αποτελέσματα-βαθμολογία

Από τους υπεύθυνους του Σκακιστικού Τμήματος και τους αθλητές πολλές ευχές για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!

Εκ του Δ.Σ.

Tags: , , ,