Archive for Αύγουστος, 2018

Ξεκινούν την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στην σκακιστική ακαδημία του Ν.Ο. Καλαμάτας!

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου  θα ξεκινήσουν οι εγγραφές ,για τη νέα αθλητική χρονιά στην Σκακιστική Ακαδημία του Ν.Ο. Καλαμάτας !

Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά (και θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος του 2018)  στο εντευκτήριο της ακαδημίας σκακιού (ακτή ΝΟΚ) από τις 4.30 μ.μ. έως και τις 8.30 μ.μ.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου!

Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων μέσων και προχωρημένων σκακιστών όπως και τμήματα ¨ γνωριμίας με το σκάκι ¨ !

Επιπλέον πληροφορίες στα τηλέφωνα 697 2701590 κος. Θοδωρής Τσεκούρας και 694 5499716 κα. Τούλα Χατζηπαναγιώτου 6945499716.

Tags: ,

Ερμής 2018 – Επιτυχίες για τους σκακιστές του Ν.Ο. Καλαμάτας.

 

 

Με επιτυχία ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους οι σκακιστές-σκακίστριες του Ν.Ο. Καλαμάτας, στο 1ο Διεθνές Τουρνουά ¨ Ερμής 2018¨.

Το τουρνουά ήταν 9 γύρων και πραγματοποιήθηκε στα πανέμορφα Τρίκαλα Κορινθίας από 19 έως 25 Αυγούστου.

Το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας ” Ο Ποσειδών” εκπροσώπησαν στους αγώνες  οι ακόλουθοι αθλητές του : Κλαμπατσέας Χρήστος , Λούκα Μαριάνθη , Λιάκος Χρήστος , Πουλόπουλος Ηλίας , Παντελοπούλου Δέσποινα , Παντελοπούλου Ελένη Ιωάννα , Αθανασόπουλος Θεόδωρος , Αθανασόπουλος Ηλίας , Αθανασοπούλου Ανδριάνα , Κουμουνδούρος Παναγιώτης και Λαμπρακόπουλος Αλέξανδρος.

Η Λούκα Μαριάνθη κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία γυναικών και η Δέσποινα Παντελοπούλου ήταν 1η στην κατηγορία των γυναικών – ΕΣΣΠΕΠ. Η Ανδριάνα Αθανασοπούλου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των κοριτσιών μέχρι 12 ετών.

Πολύ καλή απόδοση είχαν και οι Πουλόπουλος Ηλίας , Λιάκος Χρήστος και Αθανασόπουλος Θεόδωρος που βελτίωσαν αισθητά την θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη (Fide Rating).

Ελπιδοφόρο ήταν το γεγονός ότι οι μικρότεροι και άπειροι  σκακιστές  του Ν.Ο.Κ. ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στις δυσκολίες των αγώνων και οι εμπειρίες και γνώσεις που αποκόμισαν, θα τους βοηθήσουν στο να βελτιώσουν τις ικανότητες τους στο παιχνίδι που αγαπούν.

Στο τουρνουά πήραν μέρος αρκετοί επαγγελματίες σκακιστές , καθώς τα χρηματικά έπαθλα (συνολικά 3.500 ευρώ) ήταν αρκετά ικανοποιητικά στο να προσελκύσουν μερικούς ισχυρούς σκακιστές , με αποτέλεσμα οι σκακιστές του ΝΟΚ να ωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να αντιμετωπίσουν και με ιδιαίτερη επιτυχία μάλιστα , μερικούς πολύ δυνατούς σκακιστές και σκακίστριες που στην Καλαμάτα θα ήταν αδύνατον να το πράξουν.

Την αποστολή του Ν.Ο.Κ. συνόδεψαν ο προπονητής του σκακιστικού τμήματος κ. Θοδωρής Τσεκούρας που βοήθησε στην προετοιμασία των αθλητών του Ν.Ο.Κ. και ο συνέφορος του τμήματος κ. Παναγιώτης Μπούρας που ήταν και διαιτητής στους αγώνες.

Τους αγώνες διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία, η Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας ¨Αργοναύτης ¨ στην όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ¨Πλειάδων Γη¨.

Αναλυτικά αποτελέσματα

Τελική κατάταξη

Nokchess : 16.10

Tags: , ,