Archive for Ιανουάριος, 2024

22 χρόνια από την επίσκεψη του Μπόρις Σπάσκυ στην Καλαμάτα!

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και ώρα 5.00 μ.μ. σας περιμένουμε στο συνεδριακό κέντρο του Pharae Palace Hotel όπου θα πραγματοποιηθεί η σκακιστική εκδήλωση “ 22 χρόνια από την επίσκεψη του Μπόρις Σπάσκυ στην Καλαμάτα!

Θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στο ματς του Μπορίς Σπάσκυ με τον Μπόμπι Φίσερ για την διεκδίκηση του Παγκοσμίου Τίτλου το 1972, από τον σκακιστή του Συλλόγου μας και δάσκαλο κ. Μανώλη Μουτζούρη.

Θα ακολουθήσει διάλεξη με θέμα «Το Σκάκι Ως Εκπαίδευση και Φιλοσοφία Ζωής» από τον Ηλία Κουρκουνάκη , Διεθνή Μαίτρ, προπονητή, συγγραφέα σκακιστικών βιβλίων και ψυχολόγο.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του σκακιστικού τμήματος του Ν.Ο. Καλαμάτας.

Η παρουσία σας αποτελεί μεγάλη τιμή για το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Tags: , , ,

Ψυχρός πόλεμος στα 64 τετράγωνα!

Ο εξαιρετικός δάσκαλος και σκακιστής του Ν.Ο.Κ. Μανώλης Μουτζούρης έγραψε το πρώτο του βιβλίο συνδυάζοντας 2 μεγάλες του αγάπες , την ιστορία και το σκάκι!

Το βιβλίο Ψυχρός πόλεμος στα 64 τετράγωνα (Εκδόσεις ΔΙΑΝΟΙΑ) αναφέρεται στο διάσημο ματς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού Σπάσκι – Φίσερ (Ισλανδία 1972) και ερευνά το ιστορικό πλαίσιο , σε μια δύσκολη περίοδο για τον πλανήτη εξαιτίας του ψυχρού πολέμου, στο οποίο κινήθηκε η ¨αθλητική¨ αντιπαράθεση των 2 σπουδαίων σκακιστών!

Ένα βιβλίο που κάθε σκακιστής ή λάτρης της ιστορίας αξίζει να έχει στην βιβλιοθήκη του , καλοτάξιδο!

Ψυχρός πόλεμος στα 64 τετράγωνα

Tags: ,