Archive for Σεπτέμβριος, 2017

Πρωταθλήτρια ΕΣΣΠΕΠ η νεανική ομάδα του Ν.Ο. Καλαμάτας!

 

Πρωταθλητής ΕΣΣΠΕΠ αναδείχτηκε ο Ν.Ο. Καλαμάτας στο 10ο ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων που διεξήχθη στην Καλαμάτα το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα του Ν.Ο.Κ. σημείωσε 3 νίκες , 6-0 τον Ο.Σ. Καλαμάτας ,3.5-2.5 την Σ.Α. Κορινθίας Αργοναύτης και 3.5 – 2.5 τον Σ.Ο. Φιλιατρών.

Δεύτερη στην βαθμολογία ήταν η ομάδα της Σ.Α. Κορινθίας Αργοναύτης με 4 βαθμούς , τρίτη η ομάδα του Ο.Σ. Καλαμάτας με 2 βαθμούς και τέταρτη η ομάδα του Σ.Ο. Φιλιατρών.

Η βασική δεκάδα του Ν.Ο.Κ. στο τουρνουά ήταν οι Λούκα Μαριάνθη , Φράγκου Μαρία , Λιάκος Χρήστος , Αθανασόπουλος Θεόδωρος , Πουλόπουλος Ηλίας , Κατσαρέας Μιχάλης , Αθανασοπούλου Ανδριάνα , Σωτηράκος Κώνσταντίνος , Ταβουλαρέας Νικόλας και Παντελοπούλου Ελεάνα.

Αυτές που ξεχώρισαν με την αποδοτικότητα τους στους αγώνες  ήταν η Μαριάνθη Λούκα και η Ανδριάνα Αθανασοπούλου που έκαναν 3 νίκες στις  3 παρτίδες του πρωταθλήματος.

Αρχηγός της ομάδας του Ν.Ο.Κ. ήταν ο Παναγιώτης Μπούρας ,και διαιτητές  ο προπονητής του Ν.Ο.Κ.  Θοδωρής Τσεκούρας και ο Μιχάλης Τσιάλας .

Ο Ν.Ο. Καλαμάτας μαζί με τον τίτλο του πρωταθλητή κέρδισε και την πρόκριση για το πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων που θα διεξαχθεί από 13 έως 17 Δεκεμβρίου. σε μέρος και πόλη που θα οριστούν απο την ΕΣΟ.

Αναλυτικά αποτελέσματα

Τελική Βαθμολογία

Nokchess – 16:10

Tags: ,

10ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων ΕΣΣΠΕΠ αποτελέσματα 1ου και 2ου γύρου

Μετά και τον 2ο γύρο ο Ν.Ο. Καλαμάτας προηγείται με 2 νίκες στο 10ο ομαδικό πρωτάθλημα παίδων- κορασίδων ΕΣΣΠΕΠ που διεξάγεται στην Καλαμάτα.

Ο Ν.Ο. Καλαμάτας στον 1ο γύρο κέρδισε με 6-0 την ομάδα του Ο.Σ. Καλαμάτας και στον 2ο γύρο πήρε την οριακή νίκη με 3.5-2.5 εναντίον της Σ.Α. Κορινθίας Αργοναύτης.

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν οι ομάδες του Σ.Ο. Φιλιατρών , Ο.Σ. Καλαμάτας , Σ.Α. Κορινθίας Αργοναύτης και ο Ν.Ο. Καλαμάτας Ο Ποσειδών.

Ο  3ος και τελευταίος γύρος   θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 11.00 με το Ν.Ο.Κ.  να αντιμετωπίζει το Σ.Ο. Φιλιατρών.

 Αποτελέσματα 1ου γύρου

Αποτελέσματα 2ου γύρου

 Βαθμολογία

Nokchess 00:25

Tags: ,

10ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων ΕΣΣΠΕΠ 2017

 

 

Στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί το 10o Ομαδικό Νεανικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων ΕΣΣΠΕΠ , το σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου.

Διοργανωτές είναι η Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π και ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο Ποσειδών».

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο εντευκτήριο της σκακιστικής ακαδημίας του Ν.Ο.Κ. με την συμμετοχή της Σ.Α. Κορινθίας «Αργοναύτης» , Σ.Ο. Φιλιατρών , Ο.Σ. Καλαμάτας και Ν.Ο. Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το ακόλουθο :

1ος γύρος – Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 11.00
2ος γύρος – Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 18.00
30ς γύρος – Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 10.00.

Αρχική κατάταξη ομάδων

Κλήρωση

Nokchess – 22:55

Tags: ,

Στο Πανευρωπαϊκό κάτω των 16 ετών ο Γιώργος Μπελιώτης!

 

 

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου θα ξεκίνησει την προσπάθεια του στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών στη Ρουμανία ο σκακιστής του Ν.Ο. Καλαμάτας Γιώργος Μπελιώτης.

Ο Γιώργος κέρδισε την πρόκριση καθώς στα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα κάτω των 16 ετών κέρδισε το αργυρό μετάλλιο και τη φιλοξενία στα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το τουρνουά άρχιζει στις 5 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου. Σε όλες τις κατηγορίες των πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Αγόρια – Κορίτσια 8 έως 16 ετών) θα αγωνιστούν 1143 άτομα! Στην κατηγορία που συμμετέχει ο Γιώργος θα αγωνιστούν 97 άτομα και οι γύροι θα είναι 9.

Νωρίτερα (26 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου) ο νεαρός σκακιστής του Ν.Ο. Καλαμάτας πήρε μέρος στο διεθνές τουρνουά της Νίκαιας (στον Α’ όμιλο) σημειώνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα, κάνοντας ταυτόχρονα μια πολύ καλή προπόνηση εν όψη του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι υπεύθυνοι του σκακιστικού τμήματος θα ήθελαν να ευχηθούν καλή επιτυχία και καλές παρτίδες στον Γιώργο!

Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε για μια φορά ακόμη θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας και στους γονείς των αθλητών που με την συνεχή υποστήριξη τους, συμβάλουν καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία του σκακιστικού τμήματος του Ν.Ο. Καλαμάτας.

Επίσημη σελίδα των αγώνων

Nokchess – 16:20

Tags: ,

Τέταρτη θέση για την Μαριάνθη Λούκα στο τουρνουά της Νίκαιας !

 

Τέταρτη θέση για την Μαριάνθη Λούκα στο τουρνουά της Νίκαιας !

  Μια μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 15αχρονη σκακίστρια του Ν.Ο. Καλαμάτας Λούκα Μαριάνθη στο 25ο Διεθνές Τουρνουά Νίκαιας “ Τιμή στην Εθνική Αντίσταση “ .

  Στον Β’ όμιλο του τουρνουά αναδείχτηκε τέταρτη στην τελική κατάταξη (και πρώτη γυναίκα του τουρνουά) ανάμεσα σε 190 σκακιστές-σκακίστριες !

  Η Μαριάνθη ήταν αήττητη στο τουρνουά καθώς σημείωσε 5 νίκες και 4 ισοπαλίες για να πετύχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα , πιστοποιώντας την διαρκή άνοδο της αλλά και τη μεθοδική δουλειά που γίνεται στην σκακιστική ακαδημία του Ν.Ο. Καλαμάτας.

  Το τουρνουά της Νίκαιας , ξεκίνησε στις 25 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου , είναι ένα απο τα πλέον σημαντικά τουρνουά πανελληνίως και φέτος ήταν χωρισμένο σε 2 ομίλους με τις συμμετοχές να φτάνουν στα 340 άτομα!

  Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας και στους γονείς των αθλητών που με την συνεχή υποστήριξη τους συμβάλουν καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία του σκακιστικού τμήματος του Ν.Ο. Καλαμάτας.

 

Nokchess – 16:05

Εγγραφές – πληροφορίες από 4 Σεπτεμβρίου στην Σκακιστική Ακαδημία του Ν.Ο Καλαμάτας

 

 

 

Η Σκακιστική Ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» ξεκινά εγγραφές, και μαθήματα για το 2017 – 2018 από Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στο εντευκτήριο του τμήματος στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.
Εγγραφές και μαθήματα έως τις 12 Σεπτεμβρίου θα γίνονται κάθε μέρα στις 17:00 – 20:30 και μετά τις 13 Σεπτεμβρίου κατά τις ώρες λειτουργίας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τετάρτη 
4:30 – 6:00 – τμήμα αρχαρίων
6:00 – 7:30 – τμήμα ομάδας
7:30 – 9:00 – τμήμα ενηλίκων

Πέμπτη
4:30 – 6:00 – τμήμα αρχαρίων
6:00 – 7:30 – τμήμα ομάδας
7:30 – 9:00 – τμήμα ομάδας

Παρασκευή
4:30 – 6:00 – τμήμα αρχαρίων
6:00 – 7:30 – τμήμα μέσων
7:30 – 9:00 – τμήμα προχωρημένων

Σάββατο
6:00 – 7:30 – τμήμα μέσων
7:30 – 9:00 – τμήμα προχωρημένων

Από φέτος κάθε Κυριακή κατά τις πρωινές ώρες 11:00 – 12:00 και 12:00 – 13:00 θα παραδίδονται απλά μαθήματα γνωριμίας με το σκάκι για κάθε ηλικία.

Το Σκάκι είναι ένα άθλημα Συγκέντρωσης, Κατανόησης, Αυτοελέγχου, Κρίσης, Ιδεών και βέβαια Μνήμης.
Υποστηρίζει την μαθησιακή διαδικασία και προλαμβάνει  το αλτσχάϊμερ.
Είναι ένα άθλημα που μας κάνει πιο δημιουργικούς, αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας και μας χαρίζει πολλές ευχάριστες στιγμές.
Μας εκπαιδεύει στην διαχείριση του χρόνου μας και του άγχους μας και έτσι μας οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα κατά τις σχολικές δοκιμασίες και όχι μόνο.
Μπορείτε να επιλέξετε το τμήμα στο οποίο θα εγγραφείτε σε συνεργασία με τον επικεφαλής προπονητή σκακιού κ. Θοδωρή Τσεκούρα.
Το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συμμετέχει σε αγώνες ατομικούς αλλά και ομαδικού με τις ομάδες: νεανική, Κυπέλλου και Α’ Εθνικής Κατηγορίας με πολλές διακρίσεις.

 

Εκ του Δ.Σ.

Tags:

4 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές στην Σκακιστική Ακαδημία του Ν.Ο. Καλαμάτας

 

Οι εγγραφές στην σκακιστική ακαδημία του Ν.Ο. Καλαμάτας ξεκινούν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου!

Το εντευκτήριο της ακαδημίας θα είναι ανοιχτό , για τις εγγραφές και για οποιαδήποτε πληροφορία , καθημερινά 5.00 μ.μ. με 8.30 μ.μ. από τις 4 Σεπτεμβρίου έως και τις 12 Σεπτεμβρίου.

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η διεξαγωγή των μαθημάτων σύμφωνα με το ετήσιο προπονητικό πρόγραμμα.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6972701590  (Τσεκούρας Θοδωρής) και  6945499716  (Χατζηπαναγιώτου Τούλα ).

 

Tags: