Το σκακιστικό τμήμα του Ν.Ο. Καλαμάτας συνέχισε τις αγωνιστικές του δραστηριότητες με την διεξαγωγή δύο τουρνουά ράπιντ την Κυριακή 21 Απριλίου.

Τα δυο τουρνουά απευθύνονταν σε αρχάριους και προχωρημένους σκακιστές. Συνολικά πήραν μέρος 50 άτομα με την συμμετοχή των μικρών σκακιστών να είναι για μια φορά ακόμη πολύ μεγάλη.

Στο 18ο τουρνουά ¨Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας¨ πήραν μέρος 26 παιδιά από την ακαδημία του Ν.Ο. Καλαμάτας.

Στο τουρνουά όλα τα παιδιά βραβεύτηκαν με χρυσό μετάλλιο για την προσπάθεια τους. Στους αγώνες πήραν μέρος οι : Ηλίας Καψιμάλης , Γιώργος Καψιμάλης , Ηλίας Τσάκωνας , Σταυριάννα Μπολιμένη , Ραφαέλλα Κανελλοπούλου , Σωτήρης Χανδρινός , Άγγελος Εσφαχάνι , Αιμίλιος Χατζικιάν , Αντώνης Μπερδέκλης , Κατερίνα Λάππα , Ντίνος Φραγκάκης , Κωνσταντίνος Μαζιώτης , Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος , Παναγιώτης Παπαβασιλείου , Σωτήρης Παυλής , Θωμάς Σωτηράκος , Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου , Αδάμ Βασιλόπουλος , Γεωργία Κότση , Σπύρος Νικολακέας , Δήμητρα Βασιλοπούλου , Ραφαηλία Παναγιωτοπούλου , Βάλια Ρεμπή , Δημήτρης Καραχάλιος , Χρήστος Μουσουρούλης , Αντιγόνη Δουβόγιαννη.

Με 24 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε το 24ο τουρνουά ράπιντ ¨Ηλιάδη¨.

Νικητής του τουρνουά ήταν ο Μανώλης Μουτζούρης με 4.5 βαθμούς σε 5 αγώνες. Στην δεύτερη ισοβάθμησαν με 4 βαθμούς οι Κώστας Μάλαμας , Φάνης Διακουμέας και Νικόλας Πετροπουλέας.

Πρώτη γυναίκα του τουρνουά ήταν η Κατερίνα Ονίπκο με 3.5 βαθμούς. Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Κωνσταντίνος Κελέσης και στην κατηγορία κάτω των 10 ετών νικητής ήταν ο Θάνος Κορομηλάς.

Αναλυτική βαθμολογία

Τα τουρνουά στο Ν.Ο.Κ. θα συνεχιστούν στις 19 Μαΐου με την διεξαγωγή δυο τουρνουά που θα είναι : το 19ο τουρνουά αρχαρίων ¨Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας¨ και το 25ο τουρνουά ράπιντ ¨Ηλιάδη¨.