Archive for Μάρτιος, 2013

3ο ανοιχτό τουρνουά σκακιού « Φροντιστήριο Μ.Εκπ/σης Ν & Γ. Τσιάλας » – κλήρωση 7ου γύρου

 

 

κλήρωση 7ου  γύρου

 

Tsektod – 21:55

Tags:

3ο ανοιχτό τουρνουά Ν.Ο.Κ. αποτελέσματα 6ου γύρου

 

 

3ο τουρνουα νοκ 6ος γυρος (5)

3ο τουρνουα νοκ 6ος γυρος (6)

Με τις παρτίδες του 6ου γύρου συνεχίστηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου το 3ο ανοιχτό τουρνουά σκακιού  « Φροντιστήριο Μ.Εκπ/σης Ν & Γ. Τσιάλας ».

Ο  σκακιστής του Ν.Ο.Κ. Διαμαντέας Πέτρος κέρδισε και την 6η παρτίδα του με τους Λαμπρακόπουλο Αλέξανδρο (Ν.Ο.Κ.) και Μουτζούρη Μανώλη (Σ.Σ. Ναυπλίου) να τον ακολουθούν με 5 βαθμούς , αναλυτικά τα αποτελέσματα του 6ου γύρου ήταν  : Κυριακόπουλος Αντώνης – Διαμαντέας Πέτρος 0-1 , Μουτζούρης Μανώλης – Κλημεντίδης Κώστας 1-0 , Περράκης Πολυχρόνης – Λαμπρακόπουλος Αλέξανδρος 0-1 , Λούκας Δημήτρης – Σωφρονάς Ανδρέας 0-1 , Λούκα Μαριάνθη – Καλογεράκος Σταμάτης 0-1 , Χρυσομάλλης Στέλιος – Παπαδόπουλος Σπύρος ½ – ½  , Παπαδημητρίου Φίλιππος – Λιάκος Χρήστος 1-0 , Κούτσικας Γεώργιος – Κεχαγιάς Κώσταντίνος ½ – ½  , Θωμαΐδης Παναγιώτης – Πανταζόπουλος Γιάννης 1-0 , Χριστοπούλου Μαριλού – Κατερινοπούλου Ηλιάνα 0-1 , Κατερινόπουλος Νικόλας – Τσαΐρη Αρχοντία 1-0.

Οι παρτίδες Κλαμπατσέας Χρήστος – Μπακής Απόλλων , Αγγελόπουλος Λεωνίδας – Ρομπάκη Μαρία , Ντάκουρης Βασίλης – Σαραντόπουλος Κώστας , Σπηλιώτης Θοδωρής – Χριστόπουλος Γιάννης αναβλήθηκαν και  θα διεξαχθούν στην διάρκεια της εβδομάδας.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 17.30 θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο. Καλαμάτας ο 7ος και τελευταίος γύρος του 3ου ανοιχτού τουρνουά « Φροντιστήριο Μ.Εκπ/σης Ν & Γ. Τσιάλας ».

Φωτογραφίες : Κοντοκάνης Ανδρέας

Tsektod – 11:35

Tags:

3ο ανοιχτό τουρνουά Ν.Ο.Κ. – Κλήρωση 6ου γύρου

 

 

Κλήρωση 6ου γύρου

Tse – 12:15

Tags:

Τουρνουά Διεκδικητών , Λονδίνο 15 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2013

frontlogo_c

 

Ξεκινάει σήμερα στο Λονδίνο το τουρνουά των διεκδικητών , ο νικητής των αγώνων θα έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίσει τον Βίσι Ανάντ τον Νοέμβριο του 2013 σε ένα ματς για τον παγκόσμιο σκακιστικό τίτλο.

Το τουρνουά θα είναι πούλ διπλών συναντήσεων με χρόνο σκέψης 120΄ για τις πρώτες 40 κινήσεις , 60΄ για τις επόμενες 20 κινήσεις και τέλος 15΄ για την υπόλοιπη παρτίδα συν 30΄΄ ανα κίνηση. Απαγορεύονται οι συμφωνίες ισοπαλιών πριν τη 30η κίνηση  και κάθε αίτημα ισοπαλίας πρέπει να γίνεται αποδεκτό πρώτα από τον  διαιτητή των αγώνων. Οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν το χρηματικό έπαθλο των 510.000 €

Οι Μάγκνους Κάρλσεν , Βλαντιμίρ Κράμνικ, Λέβον Αρονιάν, Τειμούρ Ρατζάμποφ , Βασίλι Ιβαντσούκ , Μπόρις Γκέλφαντ , Πήτερ Σβίντλερ και Αλεξάντερ Γριστσούκ  θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν την πρώτη θέση με τον Κάρλσεν να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες λόγω των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων του τους τελευταίους μήνες και τους Κράμνικ και Αρονιάν να φαντάζουν σαν οι πιο πιθανοί ανταγωνιστές του.

 Πρόγραμμα αγώνων

 Επίσημη σελίδα των αγώνων

 

Tse – 11:05

 

Tags: ,

3ο ανοιχτό τουρνουά Ν.Ο.Κ. – αποτελέσματα 5ου γύρου

3ο τουρνουά Ν.Ο.Κ (19)

3ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

«ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ. ΕΚΠ/ΣΗΣ

Ν. & Γ. ΤΣΙΑΛΑΣ»

αποτελέσματα 5ου γύρου

Διαμαντέας Πέτρος – Κλαμπατσέας Χρήστος 1-0 , Παπαδόπουλος Σπύρος – Μουτζούρης Μανώλης 0-1 , Λαμπρακόπουλος Αλέξανδρος – Μπακής Απόλλων 1-0 , Κλημεντίδης Κώστας – Λούκας Δημήτρης 1-0 , Περράκης Πολυχρόνης –Ρομπάκη Μαρία 1-0 , Λιάκος Χρήστος – Αγγελόπουλος Λεωνίδας 1-0 , Λούκα Μαριάνθη – Κούτσικας Γιώργος 1-0 , Σωφρονάς Ανδρέας – Ντάκουρης Βασίλης 1-0 , Χρυσομάλλης Στέλιος – Θωμαίδης Παναγιώτης 1-0 , Παπαδημητρίου Φίλιππος – Χριστοπούλου Μαριλού 1-0 , Κατερινοπούλου Ηλιάνα – Σαραντόπουλος Κώστας 0-1 , Κεχαγιάς Κωνσταντίνος – Τσαίρη Αρχοντία 1-0 , Πανταζόπουλος Γιάννης – Σπηλιώτης Θοδωρής 1-0.

* Οι παρτίδες Καλογεράκος Σταμάτης – Κυριακόπουλος Αντώνης και Χριστόπουλος Γιάννης – Κατερινόπουλος Νικόλας αναβλήθηκαν και θα διεξαχθούν  στο εντευκτήριο του Ν.Ο.Κ.  κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

 

Tse – 11:55

Tags:

3ο όπεν Ν.Ο.Κ. – Κλήρωση 5ου γύρου

 3ο τουρνουά Ν.Ο.Κ

 

 

Κλήρωση 5ου γύρου

Tse – 10:55

Tags:

Διαγωνισμός ζωγραφικής και λογοτεχνικού κειμένου για παιδιά με θέμα το σκάκι

Chess art-1

 

  Ο Σκακιστικός Όμιλος ΣΑΧ Θεσσαλονίκης διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής και λογοτεχνικού κειμένου, με τίτλο «Το σκάκι μέσα από τα μάτια των παιδιών». Μια ζωγραφιά με θέμα το σκάκι ή ένα λογοτεχνικό κείμενο (διήγημα, ποίημα ή έκθεση) από την επαφή των παιδιών με τον κόσμο του σκακιού. Στόχος, πέρα από την ενθάρρυνση της πνευματικής και πολιτιστικής καλλιέργειας των μικρών σκακιστών, είναι η σύνδεση του σκακιού με τη τέχνη, η αποκόλλησή του από το ανταγωνιστικό περιβάλλον και η σύνδεσή του με την ευγενική άμιλλα. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα που παίζουν ή αγαπούν το σκάκι. Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα καλλιτέχνη.

Προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς (από τους διοργανωτές)

Τα κείμενα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 700 λέξεις και θα έχουν υποχρεωτικά τίτλο. Θα ήταν πολύ όμορφο αν ήταν πρωτότυπα και όχι απαλλαγμένα από τυχόν γλωσσικά λάθη. Χαιρόμαστε να διαβάζουμε κείμενα καλογραμμένα, αλλά περισσότερο ικανοποιούμαστε με κείμενα που μεταφέρουν με αυθεντικό τρόπο τις σκέψεις και το λόγο των παιδιών. Επιμένουμε λοιπόν στο ότι δε θέλουμε κείμενα τα οποία έχουν επεξεργαστεί τρίτα πρόσωπα. Θέλουμε κείμενα από τα ίδια τα παιδιά. Ένας εκπαιδευτικός ή γονέας μπορεί να παρακινήσει τα παιδιά να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, όχι όμως να επιμεληθεί τα κείμενά τους. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις ζωγραφιές.

Τα κείμενα μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικά (όχι κούριερ) έως 30 Απριλίου στη διεύθυνση: Σ.Ο. ΣΑΧ,  Χαλκιδικής 77, 54248 Θεσσαλονίκη ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: skakistes@gmail.com, για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 2310866410. Απαραίτητα στοιχεία σε κάθε έργο: Ονοματεπώνυμο, όνομα συλλόγου, τάξη σχολείου, διεύθυνση και τηλέφωνο.

Tse – 10:50

 

 

 

Tags: