Archive for Μάιος, 2012

Ανάντ – Γκέλφαντ 1-1

 

 

 

 

Δύο παρτίδες έχουν παιχτεί μέχρι στιγμής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με το σκακιστικό κοινό να είναι απογοητευμένο από  το επιφυλακτικό παιχνίδι των δύο μονομάχων για τον παγκόσμιο σκακιστικό θρόνο.

Από ένα ματς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα η μοναδική απαίτηση που θα μπορούσε να έχει ένας σκακιστής είναι μαχητικές παρτίδες  και όχι σύντομες ισοπαλίες που υποβαθμίζουν τη διοργάνωση και απωθούν το σκακιστικό κοινό.

Ακολουθούν οι παρτίδες του 1ου και 2ου γύρου.

 

 

 

Tse – 11:45

 

 

Tags: , ,

Prokes, L. – 1954

 

Παίζουν τα λευκά και κερδίζουν

Tse – 16:10

Tags:

Ανάντ – Γκέλφαντ η μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο ξεκινάει

 

Ο Βίσι Ανάντ θα ξεκινήσει αύριο την προσπάθεια του να διατηρήσει τον παγκόσμιο τίτλο , με τον φιλόδοξο και πολύπειρο  Μπόρις Γκέλφαντ να αποτελεί μια μεγάλη απειλή για αυτόν.

Σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης  ενώ  οι παρτίδες θα ξεκινούν στις 14.00 ώρα Ελλάδας και όλες οι μεγάλες σκακιστικές σελίδες θα έχουν ζωντανή αναμετάδοση των παρτίδων , σχολιασμό , βίντεο και ότι άλλο απαιτεί η κορυφαία σκακιστική εκδήλωση του 2012.

 

επίσημη σελίδα των αγώνων

chessvibes

chessdom

the week in chess

Tse – 16:00

Tags:

Prokes , 1955

 

 

Παίζουν τα λευκά και κερδίζουν

 

Tse – 12:25

Tags:

Ε.Σ.Ο. αποφάσεις Δ.Σ

 

 


Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίαση της 28.04.2012 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα.

            1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ της 10.03.2012.

            2. Εγκρίθηκε το αίτημα του σωματείου «Σκακιστικός Όμιλος Ανωγείων» Κρήτης για εγγραφή του στη δύναμη της ΕΣΟ.

            3. Το ΔΣ ενημερώθηκε για την αλλαγή επωνυμίας του σωματείου ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝ  Καλαμαριάς σε ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΧΑΝ Καλαμαριάς.

            4. Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Κανονισμού Εγγραφών – Μεταγραφών,εγκρίθηκαν οι αιτήσεις μεταγραφής των:α. Σπανού Αθανάσιου από ΑΟ Ν. Φιλαδέλφειας «Άτταλος» στον ΣΟ Ν. Φιλαδέλφειας (περ. α),β. Δημακόπουλου Κωνσταντίνου από ΦΣ Πατρών στον ΣΟ Πατρών (περ. α),γ. Ρεμπούτσικα Δημήτριου από Αχαϊκό ΓΣ στον Ποσειδών ΑΟ Κ. Αλισσού Αχαΐας (περ. α),δ. Σκόδρα Πολυξένης από ΠΕΣ Ξινού Νερού Φλώρινας στη Σκακιστική Λέσχη Φλώρινας (περ. α),ε. Καρδαρά Κωνσταντίνου από ΑΟ Διονύσου στον ΑΜΕΣ Ν. Ερυθραίας (περ. β),στ. Βασιλείου Βασιλικής από ΑΟ Αγ. Κωνσταντίνου Λοκρίδος «Ο Πήγασος»  στην ΣΕ «Νικόπολη» Πρέβεζας (περ. β),η. Πολυμερόπουλου Δημήτριου από ΣΟ «Σπύρος Μπίκος» στον ΣΟ Παγκρατίου (περ. β).

            5. Ανανεώθηκαν μέχρι τις 30/9 οι συμβάσεις των ομοσπονδιακών προπονητών Ν. Γαβριλάκη (εθνική γυναικών),Χρ. Μπανίκα (προπονητής της Α.-Μ. Μπότσαρη),Σλ. Μαριάνοβιτς (κλιμάκιο νεαρών επιλέκτων) και του Β. Κοτρωνιά που προπονεί κλιμάκιο της προεθνικής ανδρών.

Αποφασίστηκε να καλυφθούν τα περιφερειακά προπονητικά προγράμματα των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών που είχαν σταματήσει τέλος του 2011.  Συγκεκριμένα,θα λειτουργήσουν τον μήνα Μάιο σε Αττική,Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική,Ανατ. Μακεδονία-Θράκη,Κρήτη,Κεντροδυτική Μακεδονία,Δυτ. Ελλάδα και Ανατ. Στερεά Εύβοια.  Στη συνέχεια θα διακοπούν για τους μήνες Ιούνιο,Ιούλιο,Αύγουστο,Σεπτέμβριο και θα επαναλειτουργήσουν από τον Οκτώβριο μέχρι και το τέλος του Δεκεμβρίου 2012.

            6. Ανανεώθηκε η σύμβαση του Μ. Πρεβενιού για την επιμέλεια της ιστοσελίδας της ομοσπονδίας,μέχρι τις 30/9/2012.

            7. Το ΔΣ ενημερώθηκε για την υποβολή παραίτησης για προσωπικούς λόγους του κ. Αλ. Γεωργαντά από την Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΣΟ.  Ο κ. Γεωργαντάς αναπληρώνεται από το εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος για την Εξ. Επ. κα Μαρίνα Νικολακοπούλου.

            8. Το ΔΣ εξουσιοδότησε επιτροπή αποτελούμενη από τους Γ. Μακρόπουλο,Σ. Κουβάτσο,Π. Νικολόπουλο και Β. Ανδρώνη να πάρει την τελική απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής των φετινών τελικών φάσεων των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων παίδων – κορασίδων,του ομαδικού Α΄ εθνικής και του final four του πανελλήνιου ομαδικού κυπέλλου.  Η επιτροπή θα πρέπει να εξασφαλίσει την κάλυψη των προδιαγραφών της ΕΣΟ που ισχύουν για τις προαναφερόμενες διοργανώσεις,των οργανωτικών εξόδων όπως και οικονομική χορηγία προς την ομοσπονδία.  Αφού γίνουν επαφές με ξενοδοχεία και φορείς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον,η τελική απόφαση θα ληφθεί από την επιτροπή το αργότερο μέχρι τις 12/5/2012.

Για τη μείωση του οργανωτικού κόστους τόσο για την ομοσπονδία,όσο και για τους συμμετέχοντες,αποφασίστηκε να μειωθεί ο αριθμός των γύρων στα πανελλήνια ατομικά 8-16 ετών από 9 σε 7 με έναν διπλό γύρο (2ος και 3ος).  Συνεπώς,τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν από 24/6 (1ος γύρος) έως 29/6/2012.

Για την επόμενη χρονιά προτάθηκε και θα εξεταστεί η δραστική μείωση του αριθμού των προκρίσεων των ενώσεων και τοπικών επιτροπών για την τελική φάση των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων παίδων – κορασίδων.

            9. Αποφασίστηκε η ενσωμάτωση των φετινών πανελλήνιων ανοιχτών ατομικών πρωταθλημάτων ανδρών – γυναικών στο διεθνές τουρνουά ΄Ισθμια 2012 που θα γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας 18-25/8/2012.

            10. Έγινε ενημέρωση από το μέλος της ΚΕΔ κ. Στράτο Γρίβα για το διατακτικό των αποφάσεων της ΚΕΔ,που αφορά ποινές στους διαιτητές Μ. Μπαϊρακτάρη,Κ. Μπούνια και Γ. Γεωργόπουλο. Η ΚΕΔ πρέπει να στείλει σχετικό έγγραφο με ανάλυση του σκεπτικού των αποφάσεών της προς την ΕΣΟ και τους ενδιαφερόμενους.

            11. Εγκρίθηκαν οι παρακάτω μεταβάσεις για συμμετοχή σε δ.τ. στο εξωτερικό,χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ομοσπονδία:α. Δ. και Α. Μαστροβασίλης,Ν. Σαββόγλου Σκόπια 7-14/4,β. Ιουλία Μάκκα Ιταλία 23/4-1/5,γ. Αλκιβιάδης Χρυσοστομίδης Αλμπένα Βουλγαρίας 26/5-3/6

            12. Εγκρίθηκαν οι προτάσεις του Εφόρου Εθνικών Ομάδων Μ. Καλοσκάμπη και του ΟΠ Ν. Γαβριλάκη για τη σύνθεση των εθνικών μας ομάδων που θα λάβουν μέρος στη Σκακιστική Ολυμπιάδα 2012 στη Κωνσταντινούπολη (27/8 – 10/9) και έχουν ως εξής:

Εθνική ανδρών:Στ. Χαλκιάς,Ι. Παπαϊωάννου,Β. Κοτρωνιάς,Χρ. Μπανίκας και Δ. Μαστροβασίλης.

Εθνική γυναικών:΄Ελ. Ντέμπο,΄Α.-Μ. Μπότσαρη,Μ. Μακροπούλου,Αικ. Παυλίδου,Αικ. Φαχιρίδου.  Συνοδοί προπονητές θα είναι οι Μ. Καλοσκάμπης και Ν. Γαβριλάκης.

            13. Εγκρίθηκε το αίτημα του Ανδρέα Ανδρέου (ΑΓΜ 15385) για απονομή τίτλου ΟΜ.

            14. Το ΔΣ αναμόρφωσε τα κονδύλια του προϋπολογισμού της ομοσπονδίας για το 2012 με βάση την εξαγγελθείσα τακτική επιχορήγηση από τη ΓΓΑ,ύψους 300.000 € .

 

Tse – 11:35

Tags: