Το σκακιστικό γεγονός της χρονιάς θα αρχίσει σε λίγες μέρες στο Καζάν της Ρωσίας όπου από 3 μέχρι 27 Μάιου θα διεξαχθούν τα ματς των διεκδικητών , με τον νικητή να έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίσει ( το πρώτο εξάμηνο του 2012 )  τον παγκόσμιο πρωταθλητή Βίσι Ανάντ σε ένα ματς 12 παρτίδων για τον παγκόσμιο τίτλο.

Στον πρώτο γύρο αντιμέτωποι θα τεθούν ο  Βέσελιν Τοπάλοβ με τον Κάμσκυ  (1) , ο Βλαντιμίρ Κράμνικ  με τον Τειμούρ Ρατζάμποβ (2) ,  ο Αρονιάν θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Γκρίτσουκ (3)  και ο Μπόρις Γκέλφαντ τον Μαμεντιάροφ (4) . Ο νικητής του πρώτου ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον νικητή του τέταρτου ενώ ο νικητής του δεύτερου ζευγαριού τον νικητή του τρίτου. Τα ζευγάρια του πρώτου και δεύτερου γύρου θα παίξουν 4 παρτίδες , ενώ στο τελικό ζευγάρι του 3ου γύρου θα παιχτούν 6 παρτίδες.

Ο χρόνος σκέψης θα είναι 120 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις , 60 λεπτά για τις επόμενες 20 κινήσεις και τέλος 15 λεπτά για την υπόλοιπη παρτίδα συν 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση ( από την 61η κίνηση ).

Τα χρηματικά έπαθλα θα είναι μεγάλα,  με τους 4 ηττημένους του πρώτου γύρου να κερδίζουν από  40.000 ευρώ, οι 2 ηττημένοι του δεύτερου γύρου θα κερδίσουν από 60.000 ευρώ ενώ οι 2 τελικοί διεκδικητές θα μοιραστούν 180.000 ευρώ.

Σε περίπτωση μπαράζ ο τελικός νικητής θα καθοριστεί από 4 παρτίδες με χρόνο σκέψης για τον κάθε σκακιστή 25΄ συν 10¨ ,  αν δεν υπάρξει νικητής  από αυτή την διαδικασία θα ακολουθήσουν 2 παρτίδες μπλίτς ( 3΄ συν 3¨ η κίνηση) και αν πάλι έχουμε ισοπαλία θα ακολουθήσει μια παρτίδα με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για τον λευκό 4 λεπτά για τον μαύρο συν 3 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση αρχίζοντας από την 61η , σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα προκρίνονται τα μαύρα.

 

Οι σκακιστές που θα αγωνιστούν  πρωταγωνιστούν στον σκακιστικό χώρο εδώ και πολλά χρόνια , έχουν αποδείξει πολλές φορές την αξία τους  έτσι είναι  πολύ δύσκολο να προβλέψει κάποιος  με βεβαιότητα τον τελικό νικητή , αν μπορούσαμε να μιλήσουμε για προβάδισμα κάποιων σκακιστών έναντι των υπολοίπων  τότε τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν το εισιτήριο για την μεγάλη αναμέτρηση με τον Ανάντ  συγκεντρώνουν οι Κράμνικ και Τοπάλοβ,  λόγω της μεγάλης σκακιστικής ποιότητας και εμπειρίας τους και ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος τον τελευταίο καιρό  Αρονιάν.

 

σελίδα των αγώνων

 

 

Tse – 11:30