Με σκοπό την γνωριμία των παιδιών με το σκάκι ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας διοργάνωσε την Κυριακή 20 Μαρτίου στα εκπαιδευτήρια Μπουγά το ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα Καλαμάτας 2011.

Αρκετά σχολεία της Καλαμάτας, μαζί με μια ομάδα από τα Φιλιατρά  και άλλη μια από το Ναύπλιο,  δήλωσαν παρών και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στο όμορφο χώρο των εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Στην τελική βαθμολογία ανάμεσα σε 16 ομάδες ( 75 μικροί σκακιστές και σκακίστριες) πρωταθλητής δημοτικών σχολείων Καλαμάτας ανακηρύχθηκε το 11ο δημοτικό σχολείο , την δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα των εκπαιδευτηρίων Μπουγά και την τρίτη θέση πήρε η ομάδα των Φιλιατρών. Φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν για την συμπεριφορά και την αγωνιστικότητα τους με το τελικό συμπέρασμα να είναι ότι το σκάκι στην Καλαμάτα κέρδισε και άλλους μικρούς φίλους.

Παράλληλα με το ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα διοργανώθηκε ατομικό τουρνουά γυμνασίων-Λυκείων με 26 συμμετοχές όπου στην πρώτη τριάδα  ισοβάθμησαν με 4 βαθμούς σε 5 αγώνες οι Βλαχάκης Νίκος , Μουτζούρης Ιάσονας και Διασάκος Σπύρος.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Tse – 12:45