Κατέβηκε η αυλαία για το Ομαδικό Πρωτάθλημα ΕΣΣΠΕΠ 2024.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου του Ξυλόκαστρου. Παρόντες στην έναρξη ήταν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κος. Αναστάσιος Γκιόλης, ο οποίος μετέφερε χαιρετισμό του Περιφερειάρχη κ. Πτωχού Δημήτρη και κήρυξε την έναρξη των αγώνων κάνοντας την 1η κίνηση.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας έφερε αναλυτικά τα παρακάτω αποτελέσματα:

1ος γύροςΠαρασκευή 22/3ΝΟΚΣΣ Τρίπολης ΑΣ9-1
2ος γύροςΣάββατο 23/3ΣΟ ΦιλιατρώνΝΟΚ5,5 – 4,5
3ος γύρος
ΝΟΚΣΣ Περσέας Άργους9,5 – 0,5
4ος γύροςΚυριακή 24/3ΝΟΚΠΣ Σπάρτης6,5 – 3,5
5ος γύρος
ΣΑΚ ΑργοναύτηςΝΟΚ7,5 – 2,5

Τελική Βαθμολογία

Μετά το πέρας και του 5ου γύρου ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής της ΕΣΣΠΕΠ η ΣΑΚ “Αργοναύτης”, 2ος ο ΣΟ Φιλιατρών και 3ος ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο Ποσειδών».

Με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας αγωνίστηκαν οι παρακάτω αθλητές: Μακροπούλου Μαρίνα, Σγουρός Απόστολος, Λαγός Χρήστος, Λαμπρακόπουλος Αλέξανδρος, Μουτζούρης Μανώλης, Πουλόπουλος Ηλίας, Λούκα Μαριάνθη, Βασιλοπούλου Άννα, Κουντούρη Χριστίνα, Κυριακόπουλος Νικόλας, Μαστορίδης Άγγελος, Παπανικολόπουλος Δημήτρης.

Επίσης σ’ έναν αγώνα αγωνίστηκε και ο Τσεκούρας Θοδωρής, ο οποίος ήταν αρχηγός της ομάδας, με αναπληρωτή αρχηγό τον Μουτζούρη Μανώλη.

Την ομάδα συνόδευε η Έφορος του σκακιστικού τμήματος κα. Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα.

Για την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας μεγαλύτερη απόδοση είχαν οι αναπτυξιακές.

Η έφορος ευχαρίστησε τους διοργανωτές και συγχαίρει όλους τους σκακιστές για την συμμετοχή τους. Βεβαίως συγχαίρει τους σκακιστές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας για την μεγάλη προσπάθειά τους και την επιτυχία τους. Δηλώνει επίσης ότι θα φροντίσει οι σκακιστές να συμμετάσχουν στο επόμενο χρονικό διάστημα σε σημαντικά τουρνουά με στόχο την αναβάθμισή τους.

Ευχαριστεί θερμά όλους τους ιδιώτες υποστηρικτές, τους θεσμικού φορείς και κυρίως τον κ. Στάθη Καρέλια που με την χρυσή χορηγία του κατά το 2022 – 2023 έδωσε την ευκαιρία στους αθλητές μας να συμμετάσχουν σε Διεθνή Τουρνουά.

Ευχαριστεί επίσης τα Μ.Μ.Ε. για την συνεχή στήριξή τους στο Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Εκ του Δ.Σ.