1ο  ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ  

BLITZ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Προκήρυξη Αγώνων

1. ΓΕΝΙΚΑ: Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας “Ο Ποσειδών” προκηρύσσει το 1ο Ανοιχτό Σκακιστικό Τουρνουά Blitz με διεθνή αξιολόγηση, το οποίο θα διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου στο εντευκτήριο της σκακιστικής ακαδημίας του Ν.Ο.Κ. (Ακτή Ν.Ο.Κ. ) και ώρα 18:00.
2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail, Tsektod@gmail.com, ή στο τηλέφωνο 6972-701590 (κος. Τσεκούρας Θοδωρής), αναφέροντας ονοματεπώνυμο, ELO FIDE, ELO ΕΣΟ και τηλέφωνο. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου. Οι σκακιστές –σκακίστριες θα επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους με την παρουσία τους στο χώρο των αγώνων την Κυριακή 4/10 μέχρι και τις 17:45 ή στο τηλέφωνο 6945-499716 (κα. Χατζηπαναγιώτου Τούλα).Θα υπάρξει όριο συμμετοχών στα 36 άτομα και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
3. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθύντρια αγώνων ορίζεται η κα. Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα Τούλα.
4. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Διαιτητές των αγώνων θα είναι οι κύριοι Τσιάλας Μιχάλης και Τσεκούρας Θοδωρής
5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ – ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ : Το τουρνουά θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 9 γύρων.Ο χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη θα είναι 3 λεπτά συν 2 δευτερόλεπτα ανά κίνηση.
6. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Η τελική κατάταξη διαμορφώνεται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια: 1) Bucholz, 2) Αριθμός νικών, 3) Παρτίδες με τα μαύρα.
7. ΠΑΡΑΒΟΛΑ – ΕΠΑΘΛΑ: Το παράβολο συμμετοχής ανέρχεται στα 2 € και καταβάλλεται πριν την έναρξη του 1ου γύρου. Τα έπαθλα θα είναι τα ακόλουθα:
1η θέση χρυσό μετάλλιο
2η θέση αργυρό μετάλλιο
3η θέση χάλκινο μετάλλιο

8. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται έως και 5 λεπτά μετά τη λήξη της τελευταίας παρτίδας του γύρου. Αρμόδιοι να αποφασίσουν θα είναι οι διαιτητές των αγώνων με το παράβολο να ορίζεται στα 50,00 €. Αν η ένσταση γίνει έστω και μερικώς δεκτή το παράβολο επιστρέφεται αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.
9. ΓΕΝΙΚΑ: Για κάθε θέμα που προκύπτει και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής ή η διευθύντρια των αγώνων.