Archive for Φεβρουάριος, 2016

Κυπελλούχος ΕΣΣΠΕΠ ο Ν.Ο. Καλαμάτας !

Κύπελλο ΕΣΣΠΕΠ Final-4 Κόρινθος

Κύπελλο ΕΣΣΠΕΠ Final-4 Κόρινθος (16)

1

2

 

3

Κυπελλούχος ΕΣΣΠΕΠ 2016 αναδείχθηκε ο Ν.Ο. Καλαμάτας στο final-4 της διοργάνωσης που διεξήχθη στην Κόρινθο το διήμερο 27-28 Φεβρουαρίου.
Στον καλαματιανό τελικό της Κυριακής επικράτησε με 2.5 – 1.5 του Ο.Σ. Καλαμάτας.
Το Σάββατο είχαν προηγηθεί οι ημιτελικοί με το Ν.Ο. Καλαμάτας να κερδίζει το Σ.Ο. Φιλιατρών με 4-0 , ενώ στον δεύτερο ημιτελικό Ο ΟΣΚ σημείωσε ισοπαλία 2–2 με τον Αργοναύτη Κορινθίας και προκρίθηκε βάση των κριτηρίων Βερολίνου.
Τα αναλυτικά αποτελέσματα για τον Ν.Ο. Καλαμάτας στον ημιτελικό και τελικό ήταν :
Σ.Ο. Φιλιατρών – Ν.Ο. Καλαμάτας 0-4

1. Γεωργανάς Παναγιώτης – Τσεκούρας Θοδωρής 0-1
2.Φωτεινόπουλος Χαράλαμπος – Μακροπούλου Μαρίνα 0-1
3.Κυριακόπουλος Αντώνης – Σγούρος Απόστολος 0-1
4.Σαλακάς Φώτης – Διαμαντέας Πέτρος 0-1

Ν.Ο. Καλαμάτας – Ο.Σ. Καλαμάτας 2.5 – 1.5

1.Τσεκούρας Θοδωρής – Petritaj Fotjon ½ – ½
2.Σγούρος Απόστολος – Αδαμόπουλος Γιάννης ½ – ½
3.Μακροπούλου Μαρίνα – Καλαΐτζίδης Τάσος 1-0
4.Διαμαντέας Πέτρος – Περράκης Χρόνης ½ – ½

Ο Ν.Ο.Κ. θα συνεχίσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στο κύπελλο Ελλάδας στις 5 Ιουνίου και θα αγωνιστεί με τον κυπελλούχο της Κρήτης για την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης( final-8).

Αναλυτικά αποτέλεσματα

Tags: , ,

Συλλογή τροφίμων για τα χωριά SOS απο το Ν.Ο. Καλαμάτας

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» αποφάσισε τη συλλογή τροφίμων για τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος (Τμήμα Καλαμάτας).
Η συλλογή αυτή θα γίνει στις 24/02/2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30 στη κοπή της βασιλόπιτας στο γραφείο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.
Η προσφορά σας σε τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα – όσπρια – ζυμαρικά κ.ά.) θα ήταν χρήσιμη. Δεν χρειάζεται ποσότητα ας είναι και ένα τεμάχιο από τον καθένα σας.

Tsektod – 17:35

Tags: ,

Πρόκριση για τον Ν.Ο. Καλαμάτας στο final-4 της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.

Πρόκριση για τον Ν.Ο. Καλαμάτας στο final-4 του κυπέλλου ΕΣΣΠΕΠ με νίκη χωρίς αγώνα καθώς η ομάδα του Σ.Σ. Περσέα Άργους δεν προσήλθε στην προγραμματισμένη συνάντηση.
Το final-4 θα διεξαχθεί στην Κορινθία το σαββατοκύριακο 27-28 Φεβρουαρίου , αναμένουμε τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

Tsektod – 15:25

Π.Σ. Μελισσίου – Ν.Ο. Καλαμάτας 0-4

Ο Ν.Ο. Καλαμάτας κέρδισε στον πρώτο γύρο του κυπέλλου Ελλάδας την ομάδα του Π.Σ. Μελισσίου Κορινθίας με 4-0 .
Στο Μελίσσι πήγανε οι Μουτζούρης Μανώλης , Λαμπρακόπουλος Αλέξανδρος , Κινόπουλος Αργυρης ,Τσεκούρας Θοδωρής και το θρυλικό βάν του Ν.Ο.Κ. που μας λαχτάρησε αλλά αποδείχτηκε σκληρό καρύδι για μια αφορά ακόμη.

Ελπίζουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης να κληρωθούμε εντός, έχουμε να παίξουμε στην έδρα μας για το κύπελλο Ελλάδας απο το 2014!

Π.Σ. Μελισσίου – Ν.Ο. Καλαμάτας 0-4
Κατσούλας Αθανάσιος – Τσεκούρας Θοδωρής 0-1
Νικολάου Θωμάς – Μουτζούρης Μανώλης 0-1
Καραχάλιος Βασίλης – Λαμπρακόπουλος Αλέξανδρος 0-1
Κολλινιάτης Σπύρίδων – Κινόπουλος Αργύρης 0-1

 

Tsektod – 15:20

Ατομικά πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων ΕΣΣΠΕΠ

Ατομικά νεανικά ΕΣΣΠΕΠ 2016 (1)

 

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου τα ατομικά νεανικά ΕΣΣΠΕΠ παίδων – κορασίδων 2016.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στην Καλαμάτα (Ξενοδοχείο REX ) με 54 συμμετοχές απο 9 συλλόγους.

Το Ναυτικό όμιλο Καλαμάτας εκπροσώπησαν 20 σκακιστές-σκακίστριες ,στις 7 από τις 10 κατηγορίες, που ήταν οι : Παντελοπούλου Δέσποινα , Παντελοπούλου Ελένη-Ιωάννα, Αθανασόπουλος Θοδωρής , Αθανασοπούλου Ανδριάνα , Φράγκου Μαρία , Φράγκου Ευγενία , Πουλόπουλος Ηλίας , Δικαίος Άγγελος , Κατσαρέας Μιχάλης , Κατσαρέας Κωνσταντής ,Ταβουλαρέας Νίκος, Ξαρχάκος Παναγιώτης , Βέκκος Χρήστος , Δραγώνας Γιώργος ,Θωμαΐδης Μπάμπης , Λούκα Μαριάνθη , Μπακής Απόλλων , Σωφρονάς Ανδρέας , Λιάκος Χρήστος , Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος )

Οι σκακιστές-σκακίστριες του Ν.Ο.Κ. είχαν αρκετές  διακρίσεις στους αγώνες  , πιο συγκεκριμένα :  η Φράγκου Μαρία πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 16 ετών , η Μαριάνθη Λούκα ήταν πρώτη στα κορίτσια κάτω των 14 ετών και δεύτερη στην ίδια κατηγορία αναδείχτηκε η Δέσποινα Παντελοπούλου. Η Ανδριάνα Αθανασοπούλου κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των κοριτσιών μέχρι 10 ετών. Φαίνεται οτι η παράδοση που έχει ο Ν.Ο.Κ. να αναδεικνύει πολλές και καλές σκακίστριες συνεχίζεται !
Ο Χρήστος Λιάκος ήταν 1ος στην κατηγορία των αγοριών μέχρι 14 μετά απο 3 αγώνες μπαράζ ! με τον Κόρμα Γεώργιο του Σ.Ο. Φιλιατρών ενώ σημαντική διάκριση πέτυχε και ο Ηλίας Πουλόπουλος που ήταν δεύτερος στα αγόρια μέχρι και 12 ετών , τέλος ο Απόλλων Μπακής κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην μεγάλη κατηγορία των αγοριών 16.

Η παρουσία των αθλητών του Ν.Ο.Κ. κρίνεται ως ικανοποιητική και ιδιαίτερα για όσους έπαιξαν για πρώτη φορά σε νεανικά πρωταθλήματα.

Για αναλυτικά αποτελέσματα ,βαθμολογίες κ.τ.λ. στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΠΕΠ.

Tsektod -12:22

Tags: ,

Ο Ανδρέας Κοντοκάνης στο Moscow Open 2016

Moscow-12

 

Kontokanis-Kretov-2

Ο σκακιστής του Ν.Ο. Καλαμάτας Ανδρέας Κοντοκάνης  εκπροσωπεί τον Καλαματιανό σύλλογο στην Ρωσία.
Πιο συγκεκριμένα ο Ανδρέας συμμετέχει σε ένα απο τα μεγαλύτερα όπεν του κόσμου , το 12ο ανοιχτό τουρνουά Μόσχας ( Moscow Open 2016 ).
Στο τουρνουά παίρνουν μέρος περίπου 1700 ! άτομα απο 40 χώρες με τον Ανδρέα Κοντοκάνη να συμμετέχει στο τουρνουά των ερασιτεχνών.