Archive for Σεπτέμβριος, 2015

Φιλική συνάντηση , Ν.Ο.Κ.- Άνδρες Ν.Ο.Κ. -Έφηβοι

 

Φιλική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο εντευκτήριο της σκακιστικής ακαδημίας του Ν.Ο. Καλαμάτας, μεταξύ της ανδρικής και της εφηβικής ομάδας του Ν.Ο.Κ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προετοιμασίας του Ν.Ο. Καλαμάτας για το πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής που θα διεξαχθεί στο Ρίο της Αχαΐας από 8 έως 12 Οκτωβρίου.

Οι 2 ομάδες έπαιξαν 8 παρτίδες , 2 ράπιντ με χρόνο σκέψης 20′ + 10 ” ανά κίνηση και 6 παρτίδες μπλίτς με την εφηβική ομάδα να αφήνει καλές εντυπώσεις με την παρουσία της.
Στην ανδρική ομάδα έπαιξαν οι : Τσεκούρας Θοδωρής , Διαμαντέας Πέτρος ,Μουτζούρης Μανώλης , Αγγελακάκης Τζίμης , Καλογεράκος Σταμάτης ενώ με την ομάδα των έφηβων αγωνίστηκαν οι : Σωφρονάς Ανδρέας , Μπακής Απόλλων , Φράγκου Μαρία , Λούκα Μαριάνθη , Λιάκος Χρήστος , Σαραντόπουλος Κώστας ,Παπανικολάου Ντύλαν.

 

Tsektod – 17:50

Tags:

1ο Blitz Ν.Ο Καλαμάτας

 

 

1ο  ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ  

BLITZ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Προκήρυξη Αγώνων

1. ΓΕΝΙΚΑ: Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας “Ο Ποσειδών” προκηρύσσει το 1ο Ανοιχτό Σκακιστικό Τουρνουά Blitz με διεθνή αξιολόγηση, το οποίο θα διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου στο εντευκτήριο της σκακιστικής ακαδημίας του Ν.Ο.Κ. (Ακτή Ν.Ο.Κ. ) και ώρα 18:00.
2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail, Tsektod@gmail.com, ή στο τηλέφωνο 6972-701590 (κος. Τσεκούρας Θοδωρής), αναφέροντας ονοματεπώνυμο, ELO FIDE, ELO ΕΣΟ και τηλέφωνο. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου. Οι σκακιστές –σκακίστριες θα επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους με την παρουσία τους στο χώρο των αγώνων την Κυριακή 4/10 μέχρι και τις 17:45 ή στο τηλέφωνο 6945-499716 (κα. Χατζηπαναγιώτου Τούλα).Θα υπάρξει όριο συμμετοχών στα 36 άτομα και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
3. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθύντρια αγώνων ορίζεται η κα. Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα Τούλα.
4. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Διαιτητές των αγώνων θα είναι οι κύριοι Τσιάλας Μιχάλης και Τσεκούρας Θοδωρής
5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ – ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ : Το τουρνουά θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 9 γύρων.Ο χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη θα είναι 3 λεπτά συν 2 δευτερόλεπτα ανά κίνηση.
6. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Η τελική κατάταξη διαμορφώνεται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια: 1) Bucholz, 2) Αριθμός νικών, 3) Παρτίδες με τα μαύρα.
7. ΠΑΡΑΒΟΛΑ – ΕΠΑΘΛΑ: Το παράβολο συμμετοχής ανέρχεται στα 2 € και καταβάλλεται πριν την έναρξη του 1ου γύρου. Τα έπαθλα θα είναι τα ακόλουθα:
1η θέση χρυσό μετάλλιο
2η θέση αργυρό μετάλλιο
3η θέση χάλκινο μετάλλιο

8. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται έως και 5 λεπτά μετά τη λήξη της τελευταίας παρτίδας του γύρου. Αρμόδιοι να αποφασίσουν θα είναι οι διαιτητές των αγώνων με το παράβολο να ορίζεται στα 50,00 €. Αν η ένσταση γίνει έστω και μερικώς δεκτή το παράβολο επιστρέφεται αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.
9. ΓΕΝΙΚΑ: Για κάθε θέμα που προκύπτει και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής ή η διευθύντρια των αγώνων.

7ο ανοιχτό τουρνουά Ν.Ο. Καλαμάτας

Προκήρυξη Αγώνων

1. ΓΕΝΙΚΑ: Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας “Ο Ποσειδών” προκηρύσσει το 7ο Ανοιχτό Σκακιστικό Τουρνουά Ν.Ο. Καλαμάτας με διεθνή αξιολόγηση, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 18 Οκτωβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Pharae Palace Hotel.
2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail, Tsektod@gmail.com, ή στο τηλέφωνο 6972-701590 (κος. Τσεκούρας Θοδωρής), αναφέροντας ονοματεπώνυμο, ELO FIDE, ELO ΕΣΟ και τηλέφωνο. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου. Οι σκακιστές –σκακίστριες θα επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους με την παρουσία τους στο χώρο των αγώνων την Κυριακή 18/10 μέχρι και τις 17:15 ή στο τηλέφωνο 6945-499716 (κα. Χατζηπαναγιώτου Τούλα).
3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΑΝΑΒΟΛΕΣ: Το πρόγραμμα έχει ως εξής

Κυριακή 18 Οκτωβρίου  1ος γύρος -17:00
Κυριακή 1 Νοεμβρίου  2ος γύρος-  17:00
Κυριακή 8 Νοεμβρίου  3ος γύρος -17:00
Κυριακή 15 Νοεμβρίου 4ος γύρος -17:00
Κυριακή 22 Νοεμβρίου 5ος γύρος -17:00
Κυριακή 29 Νοεμβρίου 6ος γύρος- 17:00
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου  7ος γύρος- 17:00

Κάθε σκακιστής-σκακίστρια δικαιούται μια αναβολή και μια εξαίρεση. Αναβολή της παρτίδας θα δίνεται σε κάθε σκακιστή-σκακίστρια μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος και μετά από έγκαιρη ενημέρωση του αντιπάλου του και του διαιτητή των αγώνων. Οι αναβληθέντες παρτίδες θα πρέπει να διεξάγονται από Δευτέρα έως Τετάρτη, μετά από συνεννόηση των αντιπάλων για τον χώρο και την ώρα διεξαγωγής της παρτίδας και ενημέρωση του διαιτητή. Δεν θα δίνονται αναβολές στον τελευταίο γύρο.
4. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθύντρια αγώνων ορίζεται η κα. Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα Τούλα.
5. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Διαιτητές των αγώνων θα είναι οι κύριοι Τσιάλας Μιχάλης και Τσεκούρας Θοδωρής
6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη είναι 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης παίρνει ακόμα μισό λεπτό (30’’) χρόνου σκέψης. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας. Σκακιστής –σκακίστρια που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων μηδενίζεται.
7. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Η τελική κατάταξη διαμορφώνεται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια: α) αποτέλεσμα μεταξύ ισόβαθμων παικτών (μόνο εφόσον όλοι οι ισόβαθμοι έχουν παίξει μεταξύ τους), β) άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και γ) Μπούχολτς.
8. ΠΑΡΑΒΟΛΑ – ΕΠΑΘΛΑ: Το παράβολο συμμετοχής ανέρχεται στα 10,00 € (5,00 € για σκακιστές-σκακίστριες κάτω των 12 ετών) και καταβάλλεται πριν την έναρξη του 1ου γύρου. Τα έπαθλα θα είναι τα ακόλουθα:
1η θέση Κύπελλο συν σκακιστικό βιβλίο
2η θέση Μετάλλιο συν σκακιστικό βιβλίο
3η θέση Μετάλλιο συν σκακιστικό βιβλίο
1η γυναίκα Μετάλλιο συν σκακιστικό βιβλίο
1ος σκακιστής κάτω των 12 ετών Μετάλλιο συν σκακιστικό βιβλίο
9. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται έως και 30’ μετά τη λήξη της τελευταίας παρτίδας του γύρου. Αρμόδιοι να αποφασίσουν θα είναι οι διαιτητές των αγώνων με το παράβολο να ορίζεται στα 50,00 €. Αν η ένσταση γίνει έστω και μερικώς δεκτή το παράβολο επιστρέφεται αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.
10. ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τις κληρώσεις και τα αποτελέσματα θα μπορείτε να τα βλέπετε στο www.nokchess.gr και www.chessresults.com.
11. ΓΕΝΙΚΑ: Για κάθε θέμα που προκύπτει και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής ή η διευθύντρια των αγώνων.

Έναρξη μαθημάτων την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου

 

Σκακιστικά wallpapers (11)

 

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εγγραφές στην σκακιστική ακαδημία του Ν.Ο. Καλαμάτας.
Μόνο για το μήνα Σεπτέμβριο 2015 οι προπονήσεις θα γίνονται δωρεάν κάθε ημέρα πλην Κυριακής τις κάτωθι ώρες:
17:00 – 18:30 τμήμα αρχαρίων
18:30 – 20:00 τμήμα προχωρημένων
Από τον Οκτώβριο θα ισχύει το ετήσιο προπονητικό πρόγραμμα της ακαδημίας.

Tags:

Πολύ καλή παρουσία απο τον Απόλλων Μπακή στο 23ο διεθνές τουρνουά της Νίκαιας

 

Μπακής Α.

 

Πολύ καλή παρουσία και αποτέλεσμα είχε ο 14άχρονος σκακιστής του Ν.Ο. Καλαμάτας Απόλλων Μπακής , στο 23ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά της Νίκαιας.

Ο Απόλλων συμμετείχε στο Β΄ γκρούπ του τουρνουά όπου συμμετείχαν 190 ! σκακιστές-σκακίστριες  , καταλαμβάνοντας τελικά με 6.5 βαθμούς σε 9 αγώνες την τιμητική 10η θέση.

Η Νίκαια διοργάνωσε για μια χρονιά ακόμη το μεγαλύτερο ανοιχτό σκακιστικό τουρνουά πανελληνίως ,το οποίο ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου , με τις συμμετοχές φέτος να φτάνουν τα 330 άτομα!

 

Tags: ,