Archive for Ιούνιος, 2015

Ανοιχτά σκακιστικά τουρνουά ράπιντ – Καλαμάτα 27-28 Ιουνίου

 

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο ξενοδοχείο Rex με 42 συμμετοχές τα 2 ανοιχτά σκακιστικά τουρνουά ράπιντ που διοργάνωσε ο Ο.Σ. Καλαμάτας.
Ο Ναυτικός όμιλος Καλαμάτας συμμετείχε με 18 σκακιστές-σκακίστριες στους αγώνες κερδίζοντας διακρίσεις και στα 2 τουρνουά.
Στο τουρνουά κάτω των 12 ετών ο Παναγιώτης Θωμαίδης του Ν.Ο. Καλαμάτας ήταν πρώτος με 6 βαθμούς σε 6 αγώνες , δεύτερος ήταν ο σκακιστής του Ν.Ο. Καλαμάτας Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος με 5 βαθμούς , και τρίτος ο Χαράλαμπος Θωμαίδης (Ν.Ο.Καλαμάτας ) με 4 βαθμούς σε ισοβαθμία με τους Χριστόπουλο Γιάννη (Ο.Σ.Κ.) , Ξαρχάκο Παναγιώτη (Ν.Ο.Κ.) ,Φράγκου Ευγενία (Ν.Ο.Κ.) που ήταν και το πρώτο κορίτσι του τουρνουά , Κορδελάκο Χρύσανθο (Ο.Σ.Κ.).
Στο ανοιχτό τουρνουά πρώτος ήταν ο σκακιστής του Ν.Ο. Καλαμάτας Μουτζούρης Μανώλης με 5 βαθμούς σε 6 αγώνες τον ακολούθησε στην δεύτερη θέση ο Παναγιώτης Σακκάς (Ν.Ο. Καλαμάτας ) με 4.5 βαθμούς και τρίτος αναδείχθηκε ο Διαμαντέας Πέτρος (Ν.Ο. Καλαμάτας) με 4 βαθμούς σε ισοβαθμία με τους , Δασκαλαντωνάκη Δημήτριο , Σωφρονά Ανδρέα (Ν.ΟΚ.) , Κυριακόπουλο Αντώνιο (Ο.Σ.Κ.) , Κορωνιό Δημήτριο (Ο.Σ.Κ.) , πρώτη γυναίκα του τουρνουά με 3 βαθμούς ήταν η Μαριάνθη Λούκα (Ν.Ο.Καλαμάτας ) με 3 βαθμούς.
Το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας εκπροσώπησαν έχοντας αρκετά ικανοποιητική απόδοση και οι : Καλογεράκος Σταμάτης , Παπαδόπουλος Σπύρος , Φράγκου Μαρία , Ρομπάκη Μαρία . Αργύρης Ηλίας , Αργύρης Χρήστος , Παντελοπούλου Δέσποινα , Παντελοπούλου Ελεάνα.

Αναλυτικά αποτελέσματα – Βαθμολογία ανοιχτού τουρνουά ράπιντ
Αναλυτικά αποτελέσματα – Βαθμολογία ανοιχτού τουρνουά ράπιντ κάτω των 12 ετών

 

Tsektod – 19:50

Tags:

Λήξη προπονήσεων στην σκακιστική ακαδημία του Ν.Ο. Καλαμάτας

 

Με ένα ομαδικό τουρνουά τελείωσαν οι προπονήσεις για τη φετινή αθλητική χρονιά στην σκακιστική ακαδημία του Ν.Ο. Καλαμάτας.

Στο τουρνουά συμμετείχαν οι 15 ομάδες που ακολουθούν : Ότι πεί ο Πίπης (Παπαδόπουλος Σπύρος-Σωφρονάς Ανδρέας , City FM (Μπακής Απόλλων-Λούκα Μαριάνθη, Δεν ξέρω (Φράγκου Μαρία-Ρομπάκη Μαρία) , Η Χρυσή ομάδα (Ταβουλαρέας Νικόλας-Σπυριδωνίδης Ηρακλής) , Βάλε οτι θέλεις εσύ (Θωμαίδης Παναγιώτης-Κουμουνδούρος Πάνος) , Σκακιστές (Πουλόπουλος Ηλίας-Θωμαίδης Μπάμπης) , Αϊστάινς (Αργύρης Ηλίας-Ξαρχάκος Παναγιώτης) , Αστροπελέκια (Βέκκος Χρήστος-Θεοχαρίδης Νίκος) , Αήττητοι (Αργύρης Χρήστος-Ασημακόπουλος Μάξιμος) , Γιωργάκης-Θοδωράκης (Αθανασόπουλος Θοδωρής-Δραγώνας Γιώργος) , Βασιλιάδες (Λυμπερόπουλος Σταύρος-Ζευγίτης Αριστείδης) , Gold Gladiators (Σπυριδωνίδης Γιάννης-Δικαίος Άγγελος) , Χρυσός ήλιος (Πράσινου Μαρία-Χειλάς Γιάννης) , Δέν έχουμε σκεφτεί ακόμα (Αθανασοπούλου Ανδριάνα-Φύκουρα Μαρία) και ΕΕΕ (Φύκουρας Γεώργιος-Κάββουρας Βασίλης).

Η φετινή αθλητική χρονιά ήταν δημιουργική και ιδιαίτερα παραγωγική , η σκακιστική ακαδημία του Ν.Ο.Κ. φιλοξένησε δεκάδες παιδιά στις φετινές προπονήσεις , διοργανώσαμε ανοιχτά τουρνουά ,εσωτερικά πρωταθλήματα , διαγωνισμούς προβλημάτων-ασκήσεων , σκακιστικές διαλέξεις.

Απομένει η δοκιμασία του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής κατηγορίας στο οποίο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όσους μας στήριξαν και αυτή την χρονιά οικονομικά και ψυχικά , στους γονείς των αθλητών-αθλητριών στους χορηγούς-επιχειρήσεις , ιδιαίτερα στον μέγα χορηγό του τμήματος κ. Στάθη Καρέλια (Καρέλια Α.Ε. ) και τέλος στα Μ.Μ.Ε. , σας ευχαριστούμε.

 

 

 

Tsektod – 10:20

Tags:

Damele 1966 – Παίζουν τα λευκά και κερδίζουν

Damele 1966

 

Tsektod – 19:50

3ο Ομαδικό Ράπιντ ΕΣΣΠΕΠ – Φιλιατρά

Με τη συμμετοχή 13 ομάδων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα Φιλιατρά το 3ο ομαδικό ράπιντ της ΕΣΣΠΕΠ.
Το τουρνουά παρουσίασε μια πολύ όμορφη εικόνα και υπεύθυνος για αυτήν είναι ο κ. Αποστολόπουλος Παναγιώτης στον οποίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια του
Ο Ν.Ο. Καλαμάτας συμμετείχε στο τουρνουά με 3 ομάδες :

ΝΟΚ Α ( 2 νίκες 1 ισοπαλία 2 ήττες )
Μουτζούρης Μανώλης
Παπαδόπουλος Σπύρος
Σωφρονάς Ανδρέας
Μπακής Απόλλων

ΝΟΚ Β (2 νίκες – 3 ήττες )
Λαμπρακόπουλος Αλέξανδρος
Λιάκος Χρήστος
Κεχαγιάς Κωνσταντίνος
Ρομπάκη Μαρία
Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος

ΝΟΚ Γ (3 νίκες – 2 ήττες )
Διαμαντεάς Πέτρος
Λαμπρόπουλος Βαγγέλης
Κινόπουλος Αργύρης
Καλογεράκος Σταμάτης

Συμμετοχές-αναλυτικά αποτελέσματα-τελική βαθμολογία

 

 

 

 

 

 

Tsektod – 19:40

Εύα Μεσσηνίας – 1ο ομαδικό σχολικό τουρνουά δημοτικών σχολείων

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου στην Εύα Μεσσηνίας το  πρώτο ομαδικό σχολικό τουρνουά του δημοτικού σχολείου της Εύας.
Το τουρνουά διοργάνωσε το δημοτικό σχολείο Εύας σε συνεργασία με την σκακιστική ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας « Ο Ποσειδών ».
Στο τουρνουά συμμετείχαν 9 ομάδες απο τα σχολεία του νομού Μεσσηνίας.
Οι ομάδες ήταν τετραμελείς και αγωνίστηκαν σε ένα τουρνουά 5 γύρων με χρόνο σκέψης 15 λεπτά.
Διαιτητές των αγώνων ήταν οι σκακιστές του Ν.Ο. Καλαμάτας Παπαδημητρίου Φίλιππος και Τσεκούρας Θοδωρής.
Την πρώτη θέση κατέλαβε η  ομάδα του δημοτικού σχολείου Εύας με 8 βαθμούς , δεύτερο ήταν το 11ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας και στην τρίτη θέση το 19ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας.
Στην βαθμολογία ακολούθησαν το 7ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας με 6 βαθμούς όπως και το 18ο δημοτικό Καλαμάτας , απο 5 βαθμούς είχαν η μικτή ομάδα δημοτικών Μεσσηνίας και η δεύτερη ομάδα του δημοτικού σχολείο Εύας. Το 14ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας και το 3ο δημοτικό σχολείο Μεσσήνης συγκέντρωσαν απο 3 βαθμούς.
Τα τελευταία χρόνια στο δημοτικό σχολείο της Εύας γίνεται μια μεθοδική και ουσιαστική προσπάθεια ώστε να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το σκάκι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου , με πρωτεργάτες τον καθηγητή αγγλικής φιλολογίας κ. Φίλιππο Παπαδημητρίου και τον διευθυντή του σχολείου κ. Ιωάννη Κωτσάκη.

Tse – 09:35

Tags: , ,

Παρατηρήσεις από ένα λόφο – Φίλιππος Παπαδημητρίου

FILIPPOS EX

Με ιδιαίτερη χαρά η σκακιστική ακαδημία του Ν.Ο. Καλαμάτας σας πληροφορεί ότι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΡΗΣΟΣ με τίλο «Παρατηρήσεις από ένα λόφο», το πρώτο βιβλίο του σκακιστή της. κ. Φίλιππου Παπαδημητρίου.
Ο κ. Παπαδημητρίου σπούδασε αγγλική φιλολογία στην Αθήνα και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο και στην Γλασκόβη. Λογοτεχνικά κείμενα του έχουν δημοσιευθεί στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο της Αθήνας και της Μεσσηνίας.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην Καλαμάτα , στο γνωστό βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» (Αριστομένους και Νικηταρά 3Α ) την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ.

Tsektod – 15:25

 

3ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ RAPID Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
3ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ RAPID Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.

1.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:Ο Σκακιστικός Όμιλος Φιλιατρών σε συνεργασία με την ΕΣΣΠΕΠ  και το Μορφωτικό σύλλογο Φιλιατρών ο «ΠΥΡΣΟΣ», διοργανώνει το 3ο Ανοικτό Ομαδικό Τουρνουά RAPID της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. με 4αμελής ομάδες .
2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Οι αγώνες θα γίνουν την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 στα Φιλιατρά .
3. ΕΝΑΡΞΗ: Ώρα έναρξης των αγώνων 11.00 πμ. Θα προηγηθεί η κλήρωση.
4. ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΓΩΝΩΝ : Ορίζετε το Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά .
5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ : Ανά παίκτη 15 λεπτά + 5 δεύτερα για κάθε κίνηση.
6. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα γίνουν με Ελβετικό σύστημα πέντε γύρων. Η αρχική κατάταξη των ομάδων θα γίνει με βάση τον μέσο όρο του ELO των 4 βασικών παικτών.
Ισχύουν οι κανόνες της FIDE και ΕΣΟ .
7. ΒΑΘΜΟΙ-ΠΟΝΤΟΙ: Η νίκη μιας ομάδας δίνει 2 βαθμούς η ισοπαλία 1 βαθμό και η ήττα 0 βαθμό.
Η νίκη ανά σκακιέρα δίνει 3 πόντους η ισοπαλία 1 πόντο και η ήττα 0 πόντους.
8. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Α. βαθμοί . Β. πόντοι.
Γ. μεταξύ τους αποτέλεσμα . Δ. το μικρότερο μέσο όρο ΕΛΟ.
9. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ: Η σύνθεση των ομάδων είναι τετραμελής. Κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει με οποιαδήποτε σειρά 4 σκακιστές ανεξάρτητα από δυναμικότητα, ηλικία και φύλο. Η σειρά όμως θα παραμένει σταθερή και θα είναι αυτή του πρώτου γύρου. Κάθε Σύλλογος μπορεί να συμμετάσχει και με περισσότερες από μια ομάδες, χωρίς να έχουν δικαίωμα να μεταπηδούν οι παίκτες από την μία ομάδα στην άλλη. Επίσης κάθε ομάδα μπορεί να έχει και έναν ( 01 ) αναπληρωματικό παίκτη, εφόσον τον δηλώσει στην αρχική της σύνθεση.
Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να προσκαλέσει, και ομάδες εκτός ΕΣΣΠΕΠ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και μικτές ομάδες, που όμως θα έχουν διαφορετικό όνομα από των συλλόγων που προέρχονται οι παίκτες.
10.ΒΡΑΒΕΙΑ: Η πρώτη διαγωνιζόμενη ομάδα της ΕΣΣΠΕΠ, ανακηρύσσετε πρωταθλήτρια ΕΣΣΠΕΠ και παίρνει κύπελλο και οι παίκτες της χρυσά μετάλλια. Η δεύτερη και η τρίτη κατά σειρά ομάδα παίρνουν αργυρά και χάλκινα μετάλλια αντίστοιχα.
11.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ορίζεται ο κ. Αποστολόπουλος Παναγιώτης.
12. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Θα ορισθεί από την ΤΕΔ της ΕΣΣΠΕΠ.
13. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής με την αναλυτική σύνθεση των ομάδων πρέπει να σταλούν μέχρι την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 στο email της ΕΣΣΠΕΠ ή στο email: apanos59@gmail.com.
14.Πληροφορίες κ. Αποστολόπουλος Παναγιώτης ( τηλ. 27610 – 33151 και 6949338872).

Tsektod 08:35

Tags: