Archive for Απρίλιος, 2015

Τουρνουά αρχαρίων – μέσων αποτελέσματα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η σκακιστική ακαδημία του Ν.Ο. Καλαμάτας , διοργάνωσε την Κυριακή 26 Απριλίου τουρνουά προπόνησης για παιδιά του Δημοτικού.

Στο εντευκτήριο του Ν.Ο.Κ. έκτος από τα παιδιά της σκακιστικής ακαδημίας φιλοξενήθηκε και το σκακιστικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Το τουρνουά ήταν ράπιντ 5 γύρων και συμμετείχαν 27 άτομα , με αρκετούς απο τους μικρούς σκακιστές να κάνουν μια πρώτη μικρή γνωριμία με το αγωνιστικό σκάκι.

Νικητής του τουρνουά αναδείχτηκε ο σκακιστής του Ν.Ο.Κ. Σπυριδωνίδης Ηρακλής , δεύτερος ήταν ο Δραγώνας Γεώργιος (Ν.Ο.Κ.) και στην τρίτη θέση ο Αθανασόπουλος Θοδωρής (Ν.Ο.Κ.). Πρώτο κορίτσι των αγώνων ήταν η Αθανασοπούλου Ανδριάνα (Ν.Ο.Κ.) Στο τουρνουά συμμετείχαν οι : Ποντίκης Ηλίας , Παντελοπούλου Δέσποινα , Βέκκος Χρήστος , Θεοχαρίδης Νίκος , Νικολαίδη Γιούλα , Σπυριδωνίδης Γιάννης , Νικολαίδη Ειρήνη , Κουτέλα Ιωάννα , Λυμπερόπουλος Σταύρος , Παντελοπούλου Ελεάνα , Ασημακόπουλος Μάξιμος , Κλείδωνας Στάθης , Κουτέλας Σταύρος ,Μουρδοκούτας Λεωνίδας , Πράσινου Μαρία , Ρούμπος Δημήτρης , Μαριέλης Δημήτρης ,Νικολακόπουλος Σταύρος , Μπάκας Παναγιώτης , Ντουμά Κωνσταντίνος , Λιάμου Έλενα , Μουρδοκούτας Γιάννης , Μπάκα Άννα.

Η έφορος του σκακιστικού τμήματος κα. Χατζηπαναγιώτου Τούλα πρόσφερε, σαν μια μικρή επιβράβευση , στα 3 πρώτα παιδιά του Μορφωτικού Συλλόγου, που ήταν οι Νικολαίδη Γιούλα, Κουτέλα Ιωάννα και Κλείδωνας Στάθης, μια δωρεάν μηνιαία συνδρομή για τα μαθήματα του Μαίου.

Τον Μάιο και Ιούνιο η σκακιστική ακαδημία του Ν.Ο.Κ. σκοπεύει να διοργανώσει τουρνουά, ομαδικά και ατομικά , στα πλαίσια της διάδοσης του σκακιού και της προετοιμασίας της αγωνιστικής ομάδας για τα πανελλήνια ομαδικά και ατομικά πρωταθλήματα.

 

Tsektod – 15:10

Tags: ,

Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών 2015 , Ύδρα 21 – 29 Απριλίου

Μακροπουλου μαρινα

Σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου θα αρχίσουν στην Ύδρα , τα πανελλήνια πρωταθλήματα γυναικών-ανδρών 2015.

Στο 38ο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών η Μαρίνα Μακροπούλου σκακίστρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και πολυνίκης του θεσμού με 8 πρωταθλήματα Ελλάδας (μαζί με την Άννα Μαρία Μπότσαρη)  , θα δώσει τη μάχη της για την διάκριση.

Σελίδα των αγώνων

Tsektod – 10:30

Tags: , ,

Vugar Gasimov Memorial , 2015

Shamkir 2015

Ξεκινάει σήμερα στο Σαμκίρ του Αζερμπαϊτζάν ένα απο τα πιο ισχυρά κλειστά τουρνουά της χρονιάς , το 2ο τουρνουά εις μνήμη του σπουδαίου Αζέρου σκακιστή Βουγκάρ Γκασίμοφ ( Vugar Gashimov Memorial) .

Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος μερικοί απο τους κορυφαίους σκακιστές του κόσμου με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μάκνους Κάρλσεν να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές Βλαντιμίτρ Κράμνικ και Βίσι Ανάντ εκπροσωπούν την παλιά γενιά μαζί με τον Μίκι Άνταμς , με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες να είναι μερικοί απο τους καλύτερους σκακιστές της νέας γενιάς : Φαμπιάνο Καρουάνα ,Γουέσλει Σο , Μαξίμ Βασιέρ-Λαγκράβ , Σακριγιάρ Μαμεντιάροφ , Άνις Γίρι και Ραούφ Μαμέντοφ (πρωταθλητής Αζερμπαιτζάν ).

Το τουρνουά θα είναι 9 γύρων με τον χρόνος σκέψης να είναι 2 ώρες για τις πρώτες 40 κινήσεις , 1 ώρα για τις επόμενες 20 κινήσεις και 15 λεπτά για την υπόλοιπη παρτίδα συν 30 δευτερόλεπτα ανα κίνηση (απο τη 61η κίνηση).

Το χρηματικό έπαθλο των αγώνων ανέρχεται στα 100.000 δολάρια , ενώ οι παρτίδες θα ξεκινούν στις 13:00.

Στην επίσημη σελίδα των αγώνων μπορείτε να βρείτε επιπρόσθετες πληροφορίες όπως βίντεο, φωτογραφίες κ.τ.λ.

ζωντανή αναμετάδοση παρτίδων

Tesktod – 15:25

Tags:

Παγκόσμιο Σκακιστικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα , Χαλκιδική 2015

 

amateur_2015-1

Το παγκόσμιο ερασιτεχνικό σκακιστικό πρωτάθλημα διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Χαλκιδική.

Ο σκακιστής του Ν.Ο. Καλαμάτας Κοντοκάνης Ανδρέας παίρνει μέρος στους αγώνες μαζί με άλλους 137 σκακιστές-σκακίστριες απο 42 χώρες.

Το τουρνουά είναι 9 γύρων και θ ολοκληρωθεί στις 21 Απριλίου.

αποτελέσματα-βαθμολογία

Tsek-Tod – 15:05

Tags: ,