Archive for Σεπτέμβριος, 2014

2η θέση για την Σταυρούλα Τσολακίδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα !

απονομες παγκόσμια 2

Νέα μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό σκάκι πέτυχε η 14αχρονη Σταυρούλα Τσολακίδου , κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο  στα παγκόσμια νεανικά πρωταθλήματα που διεξήχθησαν στο Ντουρμπάν της Νότιας Αφρικής.

Η καβαλιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2013 αγωνίστηκε σε μια ηλικιακά μεγαλύτερη κατηγορία από την δική της (κορασίδες εως 16 ετών) και τελείωσε το τουρνουά  αήττητη με 6 νίκες και 5 ισοπαλίες  διεκδικώντας το χρυσό μετάλλιο μέχρι το τέλος.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Σταυρούλα και της ευχόμαστε ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον !

Τελική βαθμολογία

Επίσημη σελίδα των αγώνων

Tsektod 11:45

 

Tags:

5ο ανοιχτό σκακιστικό τουρνουά Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας

 

Προκήρυξη Αγώνων

 

 1. ΓΕΝΙΚΑ: Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας “Ο Ποσειδών” προκηρύσσει το 5ο Ανοιχτό Σκακιστικό Τουρνουά «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας» με διεθνή αξιολόγηση, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 12 Οκτωβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου OSTRIA.
 2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής στα e-mail nokchess@gmail.com, Tsektod@gmail.com, ή στο τηλέφωνο 6972-701590 (κος. Τσεκούρας Θοδωρής), αναφέροντας ονοματεπώνυμο, ELO FIDE, ELO ΕΣΟ και τηλέφωνο. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και το Σάββατο 11 Οκτωβρίου. Οι σκακιστές –σκακίστριες θα επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους με την παρουσία τους στο χώρο των αγώνων την Κυριακή 12/10 μέχρι και τις 17:15 ή στο τηλέφωνο 6945-499716 (κα. Χατζηπαναγιώτου Τούλα).
 3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΑΝΑΒΟΛΕΣ: Το πρόγραμμα έχει ως εξής

 

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 1ος γύρος 17:30
Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2ος γύρος 17:30
Κυριακή 26 Οκτωβρίου 3ος γύρος 17:30
Κυριακή 2 Νοεμβρίου 4ος γύρος 17:30
Κυριακή 9 Νοεμβρίου 5ος γύρος 17:30
Κυριακή 16 Νοεμβρίου 6ος γύρος 17:30
Κυριακή 23 Νοεμβρίου 7ος γύρος 17:30

 

Κάθε σκακιστής-σκακίστρια δικαιούται μια αναβολή και μια εξαίρεση. Αναβολή της παρτίδας θα δίνεται σε κάθε σκακιστή-σκακίστρια  μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος και μετά από έγκαιρη ενημέρωση του αντιπάλου του και του διαιτητή των αγώνων. Οι αναβληθέντες παρτίδες θα πρέπει να διεξάγονται από Δευτέρα έως Τετάρτη, μετά από συνεννόηση των αντιπάλων για τον χώρο  και την ώρα  διεξαγωγής της παρτίδας και ενημέρωση του διαιτητή. Δεν θα δίνονται αναβολές στον τελευταίο γύρο.

 1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθύντρια αγώνων ορίζεται η κα. Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα Τούλα.
 2. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Διαιτητής των αγώνων ορίζεται ο κ. Τσιάλας Μιχάλης.
 3. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη είναι 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης παίρνει ακόμα μισό λεπτό (30’’) χρόνου σκέψης. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας. Σκακιστής –σκακίστρια που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων μηδενίζεται.
 4. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Η τελική κατάταξη διαμορφώνεται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια: α) αποτέλεσμα μεταξύ ισόβαθμων παικτών (μόνο εφόσον όλοι οι ισόβαθμοι έχουν παίξει μεταξύ τους), β) άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και γ) Μπούχολτς.
 5. ΠΑΡΑΒΟΛΑ – ΕΠΑΘΛΑ: Το παράβολο συμμετοχής ανέρχεται στα 10,00 € (5,00 € για σκακιστές-σκακίστριες κάτω των 12 ετών) και καταβάλλεται πριν την έναρξη του 1ου γύρου. Τα έπαθλα θα είναι τα ακόλουθα:
  1η θέση Κύπελλο συν  σκακιστικό βιβλίο
  2η θέση   Μετάλλιο συν σκακιστικό βιβλίο
  3η θέση   Μετάλλιο συν σκακιστικό βιβλίο
  1η γυναίκα      Μετάλλιο συν σκακιστικό βιβλίο
  1ος σκακιστής κάτω των 12 ετών        Μετάλλιο συν σκακιστικό βιβλίο
 6. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται έως και 30’ μετά τη λήξη της τελευταίας παρτίδας του γύρου. Αρμόδιος να αποφασίσει θα είναι ο διαιτητής των αγώνων με το παράβολο να ορίζεται στα 50,00 €. Αν η ένσταση γίνει έστω και μερικώς δεκτή το παράβολο επιστρέφεται αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.
 7. ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Οι κληρώσεις και τα αποτελέσματα θα μπορείτε να τα δείτε στο www.nokchess.gr και www.chessresults.com.
 8. ΓΕΝΙΚΑ: Για κάθε θέμα που προκύπτει και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής ή η διευθύντρια των αγώνων.

 

 

Tsektod – 21:55

 

 

Tags:

4ο ανοιχτό ατομικό πρωτάθλημα μπλίτζ Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. 2014

 

Προκήρυξη αγώνων

Tsektod – 15:15

Tags:

7ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΕΣΣΠΕΠ 2014

 

1. Προκήρυξη

Η ΕΣΣΠΕΠ προκηρύσσει το 7ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων ΕΣΣΠΕΠ για το 2014 που θα διεξαχθεί από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου 2014 σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 Παρασκευή    19  Σεπτεμβρίου    2014 Άφιξη ομάδων – Τεχνική συνάντηση 17:00
 Παρασκευή    19  Σεπτεμβρίου    2014 1ος  Γύρος 18:00
 Σάββατο    20  Σεπτεμβρίου    2014 2ος  Γύρος 10:00
 Σάββατο    20  Σεπτεμβρίου    2014 3ος  Γύρος 17:00
 Κυριακή    21  Σεπτεμβρίου    2014 4ος  Γύρος 09:00
 Κυριακή    21  Σεπτεμβρίου    2014 5ος  Γύρος 16:00
 Κυριακή    21  Σεπτεμβρίου    2014 Τελετή  Λήξης – Αναχώρηση 20:00

 

Ο τόπος και ο χώρος αγώνων θα ανακοινωθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Τα σωματεία που ενδιαφέρονται να αναλάβουν την διοργάνωση να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο ΔΣ στο email : esspep.skaki@gmail.com έως την 1η Σεμπτεμβρίου 2014.

Σε κάθε περίπτωση το ΔΣ θα αποφασίσει για τον τόπο διεξαγωγής με κριτήριο την μικρότερη οικονομική επιβάρυνση της ΕΣΣΠΕΠ και των συλλόγων γενικότερα, σε σχέση με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

 

 1. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Η σύνθεση των ομάδων είναι εξαμελής. Αναλυτικά:

–       1η σκακιέρα, ένας/μία (1) από την κατηγορία παίδων-κορασίδων (Κ-16, 1/1/1998 και μετά),

–       2η σκακιέρα, ένας/μία (1) από την κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων (Κ-14, 1/1/2000 και μετά),

–       3η σκακιέρα, ένας/μία (1) από την κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων (Κ-12, 1/1/2002 και μετά),

–       4η σκακιέρα, ένας/μία (1) από την κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων (Κ-10, 1/1/2004 και μετά),

–       5η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία κορασίδων (Κ-16, 1/1/1998 και μετά),

–       6η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία παγκορασίδων (Κ-12, 1/1/2002 και μετά).

Επιτρέπεται η συμμετοχή 1 κοινοτικού σκακιστή-στριας με την προϋπόθεση ότι κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα. Για την πιστοποίηση του μόνιμου της κατοικίας είναι απαραίτητη η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης (μηνός) ελληνικού σχολείου/σχολής ή ξένου σχολείου που εδρεύει στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που δεν είναι μαθητής-τρια τότε θα πρέπει να προσκομίζεται αντίγραφο φορολογικής δήλωσης των γονέων για το προηγούμενο οικονομικού έτος. Η δήλωση του κοινοτικού θα πρέπει να γίνει μαζί με την δήλωση συμμετοχής της ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση των κοινοτικών είναι δεσμευτική για όλη τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ισχύει για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις. Σωματεία που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει κοινοτικούς σκακιστές δεν μπορούν να τους αλλάξουν.

Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο  Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο, το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.Τ. και Υγείας πριν την έναρξη των αγώνων.

 

 1. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess).

 

 1. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Σε κάθε συνάντηση η νίκη βαθμολογείται με 2 βαθμούς, η ισοπαλία με 1 βαθμό, και η ήττα με 0 βαθμούς. Η ήττα χωρίς αγώνα τιμωρείται με  αφαίρεση ενός βαθμού (-1). Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα  χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 2 βαθμούς (σύνολο πόντων 5,5-0).

Ανάλογα με το σύστημα των αγώνων χρησιμοποιούνται κατά σειρά τα εξής κριτήρια:

Για ελβετικό:

1. Βαθμοί

2. Το άθροισμα Sonneborn – Berger που υπολογίζεται ως εξής: οι βαθμοί κάθε αντίπαλου, εξαιρούμενου του αντίπαλου που συγκέντρωσε τους λιγότερους, πολλαπλασιασμένοι επί τον αριθμό των πόντων (σκορ σκακιέρων) που σημείωσε η ομάδα ενάντια στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Για τον υπολογισμό του αθροίσματος Sonneborn – Berger το «bye» και η νίκη χωρίς αγώνα υπολογίζεται ως ισοπαλία της ομάδας με έναν «εικονικό αντίπαλο» (“virtual opponent” FIDEHBD.02.14). Στην έναρξη του συγκεκριμένου γύρου ο «εικονικός αντίπαλος» έχει τους ίδιους βαθμούς και πόντους με την ομάδα. Στη συνέχεια προστίθεται το αποτέλεσμα του αγώνα (1 βαθμός και 6 πόντοι για νίκη α.α., 1 βαθμός και 3 πόντοι για το bye και 0 βαθμοί και 0 πόντοι για ήττα α.α.) και για κάθε επόμενο γύρο προστίθεται 1 βαθμός και 3 πόντοι.

3. Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων.

4. Άθροισμα των βαθμών όλων των αντιπάλων εξαιρουμένου του αντίπαλου με τους λιγότερους βαθμούς.

5. Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων

6. Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων που η ομάδα νίκησε, συν το μισό των πόντων των αντιπάλων με τους οποίους η ομάδα έκανε ισοπαλία

7. Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων, μείον του μεγαλύτερου και του μικρότερου αριθμού.
Σε όλες τις περιπτώσεις κερδίζει το μεγαλύτερο σύνολο.

Στη βαθμολογία η ομάδα που παίρνει το «ΒΥΕ» (περίπτωση μονού αριθμού ομάδων) παίρνει 1 βαθμό και 3½ πόντους.

Διευκρινίζεται ότι, ή ποινή της αφαίρεσης 1 βαθμού για την ομάδα που χάνει χωρίς αγώνα (α.α.), εφαρμόζεται στην τελική συνολική βαθμολογία και δεν επηρεάζει την κλήρωση των ομάδων.

Για κυκλικό σύστημα (πουλ)

 1. Βαθμοί
 2. Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων
 3. Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων που έχουν δώσει οι ομάδες.
 4. Κατά σειρά, οι συνολικοί πόντοι σε όλους τους αγώνες της 1ης σκακιέρας, της 2ης σκακιέρας, της 3ης σκακιέρας, κ.ο.κ..

Αν και μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων έχουμε ξανά ισοβαθμία στην 2η ή 3η θέση τότε θα γίνει τουρνουά αγώνων νοκ άουτ «ξαφνικού θανάτου» (sudden death game) οι κανόνες του οποίου ορίζονται ως εξής:

Αγώνας με χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά σκακιστή (τα χρώματα καθορίζονται με κλήρωση). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο Βερολίνου: Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 6 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 5 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 4 κ.ο.κ. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

 

 1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ

ΟΙ αγώνες θα διεξαχθούν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων. Σε περίπτωση που τελικά συμμετάσχουν 6 ή λιγότερες ομάδες θα χρησιμοποιηθεί σύστημα πουλ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία μέλη της ΕΣΣΠΕΠ. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο email esspep.skaki@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 και συνοδεύεται υποχρεωτικά από κατάθεση ποσού 30 στον λογαριασμό της ΕΣΣΠΕΠ, που τηρείται στην Εθνική Τράπεζα: 220/480296-92.

Όλα τα σωματεία θα πρέπει να δηλώσουν μαζί με την δήλωση συμμετοχής, την βασική σύνθεση τους (10άδα). Διευκρινίζεται ότι τα σωματεία στη βασική σύνθεση (10άδα) πρέπει να συμπεριλάβουν όλους τους σκακιστές και σκακίστριες που θα χρησιμοποιήσουν στο πρωτάθλημα. Αθλητές που δεν δηλωθούν στη βασική σύνθεση (10άδα) δεν μπορούν να λάβουν μέρος στους αγώνες.

Στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός μητρώου ΕΣΟ και FIDE αν υπάρχει, ο εθνικός βαθμός αξιολόγησης (2014), ο διεθνής βαθμός αξιολόγησης (8ος/2014) αν υπάρχει, καθώς και η ημερομηνία γέννησης των σκακιστών-τριων (σύμφωνα με τη συνημμένη φόρμα). Για τους σκακιστές που δεν έχουν αριθμό μητρώου FIDE, το ονοματεπώνυμο αναγράφεται και με λατινικούς χαρακτήρες.

Η αρχική κατάταξη των ομάδων θα γίνει με βάση τον μέσο όρο των 6 μεγαλύτερων διεθνών ΕΛΟ (ή των εθνικών όπου δεν υπάρχει διεθνές) ανά κατηγορία σκακιέρας όπως θα δηλωθούν στη βασική σύνθεση. Το χρώμα (ΛΕΥΚΑ ή ΜΑΥΡΑ) της 1ης ομάδας στον 1ο γύρο θα καθορισθεί με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την οριστικοποίηση της αρχικής σειράς κατάταξης.

Η πρώτη ομάδα της κατάταξης ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια ΕΣΣΠΕΠ και προκρίνεται για την τελική φάση του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος παίδων – κορασίδων 2014.

Συμπληρωματικά διευκρινίζονται τα παρακάτω:

5.1 Για να αγωνισθούν οι σκακιστές ενός σωματείου πρέπει να είναι παρόντες τουλάχιστον 4 από τους παίκτες που θα αγωνισθούν. Στην αντίθετη περίπτωση, λειτουργούν τα χρονόμετρα τους χωρίς να έχουν δικαίωμα να παίξουν κίνηση μέχρι να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός παρόντων.

5.2 Μηδενίζονται μετά πάροδο 30 λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του παιχνιδιού, όλοι οι παίκτες που δεν έχουν προσέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Αν δεν έχουν προσέλθει 4 τουλάχιστον από μία ομάδα, τότε μηδενίζεται ολόκληρη η ομάδα και εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων (άρθρο 3.3.1). Στην περίπτωση αυτή κενές θεωρούνται οι σκακιέρες των παικτών που δεν έχουν παρουσιασθεί στην σκακιέρα που αγωνίζονται

5.3 Οι ομάδες παραδίδουν τις συνθέσεις τους το αργότερο 30 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων στον Επικεφαλής Διαιτητή. Στην περίπτωση που κάποια ομάδα δεν καταθέσει εμπρόθεσμα τη σύνθεσή της τότε αγωνίζεται με τη σύνθεση του αμέσως προηγούμενου γύρου, ενώ εάν δεν καταθέσει σύνθεση στον 1ο γύρο, αγωνίζεται υποχρεωτικά με τη «βασική σύνθεση» όπως δηλώθηκε μέχρι την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 (ισχυρότερη 6άδα).

Αν κάποια ομάδα δεν έχει παραδώσει στο διαιτητή τη σύνθεση της μέχρι την καθορισμένη ώρα για την έναρξη των αγώνων, τίθενται σε λειτουργία τα χρονόμετρα των σκακιστών της χωρίς αυτοί να έχουν δικαίωμα να αγωνισθούν πριν δοθεί η σύνθεση.

Ο διαιτητής ελέγχει τις συνθέσεις των ομάδων, με την προϋπόθεση ότι παρέλαβε τις συνθέσεις τουλάχιστον τριάντα λεπτά πριν από την ώρα έναρξης του αγώνα. Αν η σύνθεση παραδοθεί στο διαιτητή με καθυστέρηση, οι παίκτες του υπεύθυνου σωματείου θα χρεωθούν στα χρονόμετρά τους τον αντίστοιχο χρόνο της τυχόν καθυστέρησης στην έναρξη των αγώνων.

Μετά τον έλεγχο του διαιτητή ή και παράλληλα ασκείται υποχρεωτικά ο ίδιος έλεγχος και από τους αρχηγούς των δύο ομάδων.

5.4 Ο διαιτητής και οι δύο αρχηγοί, πριν την έναρξη των αγώνων, υπογράφουν υποχρεωτικά στο Φύλλο Αγώνος αποδεχόμενοι τον έλεγχο της νομιμότητας συμμετοχής των παικτών και κανονικότητας της σύνθεσης των ομάδων και δεσμεύουν τα σωματεία τους επί των θεμάτων που επικύρωσαν με την υπογραφή τους. Εάν κάποιος αρχηγός ομάδας αρνηθεί να υπογράψει τότε μηδενίζεται η ομάδα του και εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του κανονισμού.

5.5 Δεν αρχίζουν οι αγώνες πριν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι νομιμότητας συμμετοχής και κανονικότητας της σύνθεσης από τον Διαιτητή και τους αρχηγούς των ομάδων. Αν για οποιονδήποτε λόγο κατά την υποβολή των συνθέσεων ή και πριν την έναρξη των αγώνων , διαπιστωθεί αντικανονικότητα συμμετοχής ή σύνθεσης, το υπαίτιο σωματείο καλείται να αποκαταστήσει αμέσως την αντικανονικότητα (σε βάρος του χρόνου των συγκεκριμένων σκακιέρων αν διαπιστωθεί λίγο πριν την έναρξη των αγώνων).

5.6 Ο διαιτητής δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση την συμμετοχή παίκτη που:

 5.6.1 Δεν έχει προσκομίσει το Δελτίο του Αθλητικής Ιδιότητας και Υγείας Αθλητή. Το δελτίο αυτό θεωρείται κανονικό αν φέρει όλες τις σχετικά προβλεπόμενες υπογραφές και σφραγίδες ιατρού και σωματείου.

 5.6.2 Δεν είναι στη σκακιέρα που προβλέπεται από τη σύνθεση των ομάδων.

5.7 Τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης επί θεμάτων αντικανονικής συμμετοχής και σύνθεσης εάν δεν έχει γίνει ανάλογη μνεία στο Φύλλο Αγώνος πριν την έναρξη των αγώνων.

5.8 Μετά την έναρξη των αγώνων ουδεμία ποινή επιβάλλεται για λόγους νομιμότητας συμμετοχής των αθλητών και κανονικότητας της σύνθεσης των ομάδων.

Κάθε σωματείο, παράλληλα με την κατάθεση της σύνθεσης ορίζει τον αρχηγό της ομάδας, καθώς και έναν αναπληρωματικό που τον αντικαθιστά σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Αρχηγός μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους σκακιστές.

Ο αρχηγός είναι ο μόνος που εκπροσωπεί επίσημα την ομάδα. Έχει το αποκλειστικό δικαίωμα, χωρίς να σχολιάζει σκακιστικά τη θέση της παρτίδας, να υποδεικνύει σε παίκτη της ομάδας του να προτείνει ή να αποδεχτεί πρόταση ισοπαλίας ή να εγκαταλείψει την παρτίδα.

Οποιαδήποτε συνεννόηση μεταξύ παικτών και αρχηγού γίνεται μόνο παρουσία του διαιτητή της συνάντησης.

Για τους αρχηγούς των ομάδων που δεν τηρούν τα όσα ρητά ορίζονται από την παρούσα προκήρυξη καθώς και από τους κανονισμούς της FIDE (C.06.15) και της ΕΣΟ μπορεί να επιβληθεί ποινή αποβολής από την αίθουσα των αγώνων χωρίς αναπλήρωση. Στην περίπτωση που ο αρχηγός είναι σκακιστής της ομάδας που αγωνίζεται ακόμα, τότε η προαναφερόμενη ποινή μετατρέπεται σε παύση από τα καθήκοντα του αρχηγού χωρίς αναπλήρωση.

 

 

 1. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Αν το πρόγραμμα προβλέπει δύο αγωνιστικές την ίδια μέρα τότε ή ένσταση ασκείται μέσα σε 15 λεπτά από τη λήξη της υπόψη παρτίδας. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων των αγώνων που θα ορίσει το ΔΣ της ΕΣΣΠΕΠ.

Το παράβολο ορίζεται στα 60 € και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων.

 

 1. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Ο διευθυντής αγώνων θα ορισθεί από το ΔΣ της ΕΣΣΠΕΠ και οι διαιτητές θα ορισθούν από την ΤΕΔ.

 

 

 1. ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

 

 Tsektod – 14:30

 

 

Ellison W. – 1969

 

Ellison W 1969

 

Παίζουν τα Λευκά και κερδίζουν

Tsektod – 01:45

Τέλος εργασιών στην αίθουσα της σκακιστικής ακαδημίας του Ν.Ο. Καλαμάτας

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες  στο εντευκτήριο της σκακιστικής ακαδημίας του Ν.Ο. Καλαμάτας και από την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου οι προπονήσεις και οι εγγραφές θα συνεχιστούν στην ανακαινισμένη αίθουσα μας .

Tags:

Έναρξη προπονήσεων στις 8 Σεπτεμβρίου

Την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εγγραφές και οι προπονήσεις στην σκακιστική ακαδημία του Ν.Ο. Καλαμάτας.

Για τον μήνα Σεπτέμβριο τα μαθήματα  θα διεξάγονται καθημερινά  (πλήν Κυριακής)  στις ακόλουθες ώρες : 17:00 – 18:30 τμήμα αρχαρίων ,  18:30 20:00 τμήμα μέσων – προχωρημένων.

Από την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου θα ισχύει το γνωστό εβομαδιαίο πρόγραμμα :

Τετάρτη :  16:30 – 18:00 τμήμα αρχαρίων  

                    19:30 – 21:00 τμήμα ενηλίκων

Πέμπτη :   16:30 – 18:00 τμήμα αρχαρίων – μέσων

Παρασκευή :  16:30 – 18:00 τμήμα αρχαρίων     

                         18:00 – 19:30  τμήμα μέσων                   

                        19:30 – 21:00 τμήμα προχωρημένων

Σάββατο   :  18:00 – 19:30  τμήμα αρχαρίων – μέσων            

                      19:30 –  21:00 τμήμα  προχωρημένων  

 

Tsektod- 20:10

Tags: