Archive for Ιανουάριος, 2014

Ζυρίχη 2014

 

3

Αρχίζει σήμερα στην Ζυρίχη το ισχυρότερο κλειστό τουρνουά (με βάση το έλο των σκακιστών )  στην ιστορία του παγκόσμιου σκακιού με τον μέσο όρο του  έλο να φτάνει το 2801.

Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μάγκνους Κάρλσεν , ο αντίπαλος του στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα Βίσι Ανάντ , και οι  Λέβον Αρονιάν , Φαμπιάνο Καρουάνα , Χικάρου Νακαμούρα  ,  Μπόρις Γκέλφαντ.

Ζωντανή αναμετάδοση παρτίδων

Επίσημη σελίδα του τουρνουά

Tsektod – 10:45

Tags:

Κύπελλο Ελλάδας , Σ.Σ. Ναυπλίου – Ν.Ο. Καλαμάτας 0-4

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου διεξήχθη ο 1ος γύρος του Πανελληνίου ομαδικού κυπέλλου Ελλάδας.Η ομάδα του Ν.Ο. Καλαμάτας αντιμετώπισε στο Ναύπλιο τον Σ.Σ. Ναυπλίου και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο κερδίζοντας με 4-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα ήταν :

Σ.Σ. Ναυπλίου     –       Ν.Ο. Καλαμάτας

1. Πότιτς Μίλαν   –   Τσεκούρας Θοδωρής 0-1

2. Μπούκουρη Αγγελική    –   Σακκάς Παναγιώτης 0-1

3. Λάζης Θεόδωρος   –  Μουτζούρης Μανώλης 0-1

4. Λάζη Νίκη       –   Κινόπουλος Αργύρης 0-1

0 2ος γύρος του κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου  και ο Ν.Ο.Κ. θα είναι αντιμέτωπος με τον Σ.Ο. Πύργου στην πόλη του Πύργου.

Αποτελέσματα κυπέλλου -προκριματικός όμιλος Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.

 

Tsektod  – 14:50

Tags:

32ο πανελλήνιο ομαδικό κύπελλο – κλήρωση 1ου γύρου

Ακολουθεί η κλήρωση του 1ου γύρου για το  32ο πανελλήνιο ομαδικό κύπελλο (προκριματικός όμιλος Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.)  Υπενθυμίζουμε ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 11.00. 

Π.Σ. ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ  – Σ.Σ. ΚΑΤΩ ΑΣΣΟΥ

Σ.Ο. ΑΣΤΡΟΥΣ – Ο.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σ.Ε.Κ. Ο ΤΙΜΟΛΕΩΝ – Π.Σ. ΣΠΑΡΤΗΣ

Α.Ο. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ – Σ.Ο. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Σ.Σ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ   – Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σ.Σ. ΠΕΡΣΕΑΣ  ΑΡΓΟΥΣ  – Σ.Ο. ΠΥΡΓΟΥ

Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.

Tsektod – 10:45

Pogosiants , 1969

 

Pogosiants , 1969

Παίζουν τα λευκά και κερδίζουν

 

Tsektod – 12:00

 

 

 

Tags:

Πώς το σκάκι αυξάνει το IQ , άρθρο από το Βηmagazino

 

Το ακόλουθο άρθρο δημοσιεύτηκε στο BHmagazino την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Το ΒΗmagazino ερευνά πώς το πιο γοητευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι έγινε μόδα

«Το σκάκι είναι στην ουσία του ένα παιχνίδι, στη μορφή του μια τέχνη και στην εκτέλεσή του μια επιστήμη». Τα λόγια ανήκουν στον Γερμανό Τασίλο φον ντερ Λάσα, σημαντικό θεωρητικό του σκακιού, ο οποίος έζησε τον 19ο αιώνα. Η λιτή περιγραφή του σκιαγραφεί επακριβώς το πνεύμα του βασιλιά των παιχνιδιών σκέψης, που τα τελευταία χρόνια ζει μια μεγάλη άνθηση παγκοσμίως. Ξεπερνώντας πλέον τα όρια των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, έχει αφήσει για πάντα πίσω του την ξεπερασμένη προπαγάνδα του Ψυχρού Πολέμου. Στην παγωμένη Νορβηγία, χάρη στον νέο παγκόσμιο πρωταθλητή Μάγκνους Κάρλσεν το σκάκι έχει γίνει η νέα μόδα, η Κίνα αποτελεί υπερδύναμη κυρίως στις γυναίκες, ενώ ακόμη και στην Ελλάδα σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο διοργανώνεται και από ένα τουρνουά. Το σκάκι έκανε ρουά ματ, παραμένοντας επίκαιρο και σε αυτόν τον αιώνα.

Τα οφέλη του είναι πολλά και γνωστά: πρόληψη του Αλτσχάιμερ, βελτίωση της μνήμης, αύξηση του IQ, αύξηση της αυτοσυγκέντρωσης κτλ. Οπως συνηθίζει να λέει και ο Γκάρι Κασπάροφ: «Το σκάκι είναι μοναδικό, επειδή όλοι μπορούμε να παίξουμε». Φυσικά, τα επιστημονικά δεδομένα εδώ και πολλά χρόνια πιστοποιούν και τη μεγάλη εκπαιδευτική αξία του, ώστε αρκετές χώρες δικαίως το εντάσσουν υποχρεωτικά στο ημερήσιο πρόγραμμα διδασκαλίας. Το πανεπιστήμιο της γερμανικής πόλης Τριρ πραγματοποίησε, μάλιστα, μια ενδιαφέρουσα έρευνα σε δύο τάξεις με τα ίδια δημογραφικά χαρακτηριστικά. Στη μία προστέθηκε στο πρόγραμμα μία ώρα επιπλέον μαθηματικά και στην άλλη μία ώρα σκάκι. Οταν οι δύο τάξεις συναγωνίστηκαν στο τέλος μεταξύ τους επάνω σε ένα τεστ μαθηματικών, κέρδισε τελικά η τάξη που διδασκόταν σκάκι.

Η ελληνική παρτίδα

«Στην Ελλάδα το σκάκι είναι αρκετά ανεπτυγμένο, παρ’ όλο που δεν υπάρχει μεγάλη παράδοση», αναφέρει στο ΒΗmagazino ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Βασίλης Θεοδωρίδης. «Αυτή τη στιγμή οι ενεργοί σύλλογοι είναι περίπου 220 (από τους 400 καταγεγραμμένους), ενώ μετράμε και 11 ενώσεις. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το σκάκι είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στα μεγάλα αστικά κέντρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δηλαδή, ενώ αυτές τις δύο πόλεις συναγωνίζονται επάξια και η Κρήτη – κυρίως τα Χανιά και ακολουθεί το Ηράκλειο – καθώς και η πόλη της Καβάλας», συμπληρώνει.

Πράγματι, οι σκακιστικοί όμιλοι γνωρίζουν άνθηση και πολλοί γονείς στρέφουν τα παιδιά τους στο άθλημα, ως ένα παιχνίδι ακονίσματος της σκέψης, πειθαρχίας και εξερεύνησης της δημιουργικότητας. Από την πλευρά της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας είναι σαφές ότι δίνεται έμφαση στο σχολικό σκάκι. «Πρόκειται για σπουδαίο εκπαιδευτικό εργαλείο», αναφέρει ο κ. Θεοδωρίδης. «Από πλευράς μας γίνονται προσπάθειες να μπει και επίσημα στα σχολεία, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Εχουν γίνει συζητήσεις με το υπουργείο Παιδείας και υπάρχει καλό κλίμα. Πάντα, βέβαια, τίθεται και το οικονομικό ζήτημα στην υπόθεση, επειδή, όπως καταλαβαίνετε, απαιτείται η πρόσληψη κάποιων εκπαιδευτών-προπονητών». Είναι, ούτως ή άλλως, γνωστό ότι η κρίση έχει επηρεάσει τις επιχορηγήσεις στο άθλημα. «Φανταστείτε ότι ενώ η ομοσπονδία είχε φτάσει πριν από μερικά χρόνια να λαμβάνει μέχρι και 850.000 ευρώ τον χρόνο, σήμερα το ποσό έχει φτάσει στις 120.000, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν ούτε τα λειτουργικά έξοδα», αναφέρει.

Παρ’ όλα αυτά, το ελληνικό σκάκι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, καθώς σπουδαία ταλέντα υπάρχουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πρόσφατο παράδειγμα η 13χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου από την Καβάλα, ένα κορίτσι που στάθηκε και η αφορμή για την «εξερεύνηση» του BΗmagazino στον μαγικό κόσμο του αριστοκρατικού αυτού αθλήματος.

 Tsektod 18:15

 

32ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.

 

 

32ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

 1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου προκηρύσσει την προκριματική φάση του 32ου Πανελλήνιου Ομαδικού Κυπέλλου για το 2014.

2. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν :

Κυριακή  26   Ιανουαρίου     2014  ώρα 11:00 – Προκριματική φάση

Κυριακή  09  Φεβρουαρίου  2014  ώρα 11:00 – Προημιτελικοί

Σάββατο  22 Φεβρουαρίου  2014  ώρα 17:00 – Ημιτελικοί

Κυριακή  23  Φεβρουαρίου  2014  ώρα 11:00 – Τελικός

Οι αγώνες γίνονται με απλό σύστημα νοκ-άουτ και η νικήτρια ομάδα κάθε αγώνα προκρίνεται στον επόμενο γύρο.

Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα  χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α. α.) βαθμολογείται με 3,5 πόντους (σκορ 3,5-0).

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο (κριτήριο Βερολίνου): Η νίκη στην 1η  σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

Ο νικητής ανακηρύσσεται Κυπελλούχος ΕΣΣΠΕΠ και προκρίνεται στην φάση των μπαράζ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων και η σχετική κλήρωση των ζευγαριών, θα ανακοινωθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Όταν σε έναν αγώνα η απόσταση των ομάδων είναι μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων, η ώρα έναρξης των αγώνων, μπορεί να μετατεθεί κατά μία ώρα (12:00).

Η μετάθεση της ώρας έναρξης, γίνεται μετά από συνεννόηση των δύο ομάδων και την ευθύνη  έχουν αποκλειστικά οι αγωνιζόμενες ομάδες και όχι η ΕΣΣΠΕΠ, στην οποία πρέπει να γνωστοποιήσουν την αλλαγή της ώρας έναρξης.

Οι αγώνες διεξάγονται στις έδρες των σωματείων που κληρώθηκαν με τα λευκά εκτός αν τα σωματεία συμφωνήσουν εγγράφως να αγωνιστούν σε ουδέτερη έδρα.

Οι ημιτελικοί και τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν στο Βραχάτι Κορινθίας με φιλοξενία των ομάδων με έξοδα της Σ.Α.Κ. «Αργοναύτης».

Οποιαδήποτε αίτηση για αλλαγή στο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλλεται εγγράφως με επαρκή αιτιολόγηση. Η έγκριση τέτοιας αίτησης γίνεται από το Δ.Σ. της ΕΣΣΠΕΠ.

Σημειώνεται ότι για κανένα λόγο δεν είναι υποχρεωτική η έγκριση αυτής της αίτησης από το Δ.Σ.

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα σωματεία που είναι μέλη της ΕΣΣΠΕΠ. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με έγγραφο του σωματείου στο email της ΕΣΣΠΕΠ: esspep.skaki@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014.

Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής τα σωματεία πρέπει να δηλώσουν τη διεύθυνση του αγωνιστικού χώρου που θα χρησιμοποιήσουν για τους εντός έδρας αγώνες, τον υπεύθυνο του σωματείου και τηλέφωνο επικοινωνίας. 

4. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Η σύνθεση των ομάδων είναι τετραμελής. Κάθε σωματείο μπορεί να χρησιμοποιήσει με οποιαδήποτε σειρά 4 σκακιστές ανεξάρτητα από δυναμικότητα, φύλλο και ηλικία Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο  Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή.

Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.Τ. και Υγείας πριν την έναρξη των αγώνων.

    Όλα τα σωματεία ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα αλλοδαπό σκακιστή-στρια (κοινοτικό ή μη) η δήλωση του οποίου θα γίνεται πριν την έναρξη των περιφερειακών κυπέλλων των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών και σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις.

Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 8/7/2000 ορίζονται παράβολα συμμετοχής ανά αγωνιστική περίοδο, για τους αλλοδαπούς μη κοινοτικούς σκακιστές που υπάγονται στην παραπάνω παράγραφο σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο βαθμό αξιολόγησής τους στους διεθνείς πίνακες της FIDE ως εξής:

ΕΛΟ FIDE

ΠΑΡΑΒΟΛΟ

Μέχρι 2400

90 Euro

2401-2500

120 Euro

2501-2600

150 Euro

2601-2700

180 Euro

2701-2800

210 Euro

κ.ο.κ.

Του παραπάνω παράβολου εξαιρούνται οι αλλοδαποί που σύμφωνα με τους πίνακες της FIDE ανήκουν στην  δύναμη της Ε.Σ.Ο. και αγωνίζονται με την Ελληνική σημαία.

Όλα τα σωματεία που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αλλοδαπούς σκακιστές, κοινοτικούς ή μη, θα πρέπει να δηλώσουν τη πρόθεση συμμετοχής του στις αρμόδιες Ενώσεις/Τοπ.Επ. πριν την έναρξη των τοπικών περιφερειακών κυπέλλων με ταυτόχρονη κατάθεση του αντίστοιχου παράβολου συμμετοχής (για τους μη κοινοτικούς) είτε απευθείας στο λογαριασμό όψεως της ΕΣΟ αριθ. 080/480580-13 Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, Υποκατάστημα Σταδίου 38, είτε με οποιονδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο (όπως ταχυδρομική επιταγή, κατάθεση στα γραφεία της ΕΣΟ κλπ.). Μη εμπρόθεσμη καταβολή του παράβολου αφαιρεί το δικαίωμα συμμετοχής του αλλοδαπού σκακιστή.

Η συμμετοχή σε ομαδικούς αγώνες αλλοδαπών σκακιστών κοινοτικών ή μη δεσμεύει τα σωματεία μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου (2014) για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις της ΕΣΟ. 

5. ΧΡΩΜΑΤΑ

Η ομάδα που παίζει “εντός έδρας” έχει τα λευκά στην 1η και 3η σκακιέρα και η ομάδα “εκτός έδρας” έχει τα λευκά στη 2η και 4η σκακιέρα αντίστοιχα.

6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και ακόμη 30 λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής ή σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 1 ώρας από την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess). 

7. ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΩΝ

Η νικήτρια ομάδα κάθε αγώνα, παίρνει το φύλλο αγώνος και το έχει μαζί της στον επόμενο αγώνα. Στον δεύτερο γύρο η νικήτρια ομάδα παίρνει μαζί της το φύλλο αγώνος και τα 2 από τον προηγούμενο γύρο. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στους επόμενους γύρους ώστε η κυπελλούχος ομάδα να έχει όλα τα φύλλα αγώνος του κυπέλλου.

Όλα τα φύλλα αγώνος θα παραδοθούν από την κυπελλούχο ομάδα στο ΔΣ της ΕΣΣΠΕΠ, η στην ΕΣΟ (μετά από συνεννόηση με το ΔΣ) για την αξιολόγηση των αγώνων.

8. ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Τα ζευγάρια στην προκριματική φάση, στα προημιτελικά και μετά προκύπτουν με ελεύθερη κλήρωση (απόφαση της ΓΣ της 6/10/2013).

Στον πρώτο γύρο οι  ομάδες “εντός έδρας” καθορίζονται με κλήρωση. Στους επόμενους γύρους ακολουθείται διαδικασία εξισορρόπησης χρωμάτων στην πρώτη σκακιέρα όπως στο Ελβετικό σύστημα. Σε περίπτωση ίδιας διαδοχής χρωμάτων διενεργείται κλήρωση.

Η κλήρωση για κάθε αγωνιστική θα γίνεται, την αμέσως προηγούμενη Τρίτη. Η κλήρωση του πρώτου γύρου θα γίνει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 22:00.

Προκειμένου να στρογγυλοποιείται ο αριθμός των ομάδων σε δύναμη του αριθμού 2 μπορεί να γίνει εξαίρεση από την κλήρωση αριθμού ομάδων.

Θα προκριθεί απ’ευθείας στο final four η Σ.Α.Κ. «Αργοναύτης» ως Κυπελλούχος 2013.

Οι κληρώσεις του Κυπέλλου θα γίνονται με τηλεδιάσκεψη του ΔΣ με τουλάχιστον 3 παρόντες (με hangout στο e-mail της ΕΣΣΠΕΠ).  Η παρακολούθηση θα είναι ελεύθερη μέχρι τον αριθμό των 10 ατόμων (απόφαση της ΓΣ της 6/10/2013).

Η κλήρωση θα γνωστοποιείται στα σωματεία από το διαδίκτυο www.esspep.gr, και από την Επιτροπή κληρώσεων.

9. ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Η ομάδα που προκρίθηκε στον επόμενο γύρο πρέπει υποχρεωτικά να γνωστοποιήσει το αποτέλεσμα του αγώνα, στο email της ΕΣΣΠΕΠ: esspep.skaki@gmail.com ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

Παράλειψη τέτοιας ειδοποίησης αποτελεί ΛΟΓΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ από την κλήρωση του επόμενου γύρου.

10. ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ

Σε κάθε συνάντηση η ομάδα ορίζει έναν “Αρχηγό Ομάδας”, που μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους παίκτες της, ο οποίος 30 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα παραδίνει γραπτά τη σύνθεση της ομάδας του στον διαιτητή της συνάντησης. Η σύνθεση που έχει ήδη παραδοθεί δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

11. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Σε κάθε συνάντηση ορίζεται από την ΤΕΔ σε συνεννόηση με το εντός έδρας σωματείο, διαιτητής (και εφεδρικός διαιτητής που θα είναι στην άμεση διάθεση) από τον ισχύοντα Πίνακα Ενεργών Διαιτητών της ΕΣΟ.

Αν σε μια συνάντηση δεν παρουσιασθεί ο Διαιτητής που ορίσθηκε, ενημερώνεται ο εφεδρικός Διαιτητής. Αν δεν παρουσιασθεί και ο εφεδρικός Διαιτητής, ενημερώνεται αμέσως η ΤΕΔ για τον ορισμό άλλου Διαιτητή. Μετά την εξάντληση όλων των δυνατοτήτων και αν δεν ορισθεί άλλος Διαιτητής, η συνάντηση δεν διεξάγεται και το θέμα αντιμετωπίζεται από την διοργανώτρια αρχή (Ορισμός άλλης ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα που ματαιώθηκε). Αγώνας χωρίς την παρουσία διαιτητή δεν διεξάγεται.

Το εντός έδρας σωματείο έχει την ευθύνη για την εξεύρεση διαιτητή.

12. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις εναντίον των αποφάσεων του διαιτητή υποβάλλονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΣΟ. Το ύψος του παράβολου ορίζεται στα 90 Euro.

Tsektod 15:05

Tags:

Παρτίδες από τον Π.Ο.Α. της ΕΣ.Σ.ΠΕ.Π.

Ακολουθούν μερικές παρτίδες από τον Π.Ο.Α. της Ε.Ε.Σ.ΠΕ.Π.  , στην γνωστή σελίδα  greekbase έχει αναρτηθεί αρχείο με αρκετές παρτίδες του τουρνουά.

Tags: ,

Π.Ο.Α. Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. 2014 – τελικά αποτελέσματα

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

αποτελέσματα 5ου γύρου

  ΑΓΩΝΕΣ ΝΙΚΕΣ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΗΤΤΕΣ ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΝΤΟΙ
ΝΟΚ 4 4 0 0 8 33
ΦΙΛΙΑΤΡΑ 4 2 1 1 5 19
ΟΣΚ 4 1 2 1 4 19
ΣΠΑΡΤΗ 4 1 1 2 3 17
ΚΡΑΝΙΔΙ 4 0 0 4 0 12

Tsektod – 20:20

Tags:

Π.Ο.Α. Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π 2014 – Αποτελέσματα 4ου γύρου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

αποτελέσματα 4ου γύρου

 

Tsektod – 13:15

Π.Ο.Α. Ε.Σ.ΠΕ.Π. 2014 – αποτελέσματα 3ου γύρου

 

 

αποτελέσματα 3ου γύρου

Tsektod – 21:38

Tags:

Π.Ο.Α. Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. 2014 – αποτελέσματα 1ού και 2ού γύρου

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

αποτελέσματα 1ου – 2ου γύρου 

 

Tsektod-14:25

Tags: