1. Συμπληρωματική Προκήρυξη

Η ΕΣΣΠΕΠ προκηρύσσει το ομαδικό πρωτάθλημα 2013 (προκριματικός όμιλος Α’ Εθνικής), που θα διεξαχθεί από 11 έως 13 Ιανουαρίου 2013 στο ξενοδοχείο “OSTRIA” (www.hotel-ostria.gr) που βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο, Ναυαρίνου 95 – Καλαμάτα με συνδιοργανωτή τον Ν. Ο. Καλαμάτας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

 

 Παρασκευή  11   Ιανουαρίου   2013

Άφιξη ομάδων – Τεχνική συνάντηση

17:00

 Παρασκευή  11   Ιανουαρίου   2013

1ος  Γύρος

18:00

 Σάββατο  12   Ιανουαρίου   2013

2ος  Γύρος

10:00

 Σάββατο  12   Ιανουαρίου   2013

3ος  Γύρος

17:00

 Κυριακή  13   Ιανουαρίου   2013

4ος  Γύρος

09:00

 Κυριακή  13   Ιανουαρίου   2013

5ος  Γύρος

16:00

 Κυριακή  13   Ιανουαρίου   2013

Τελετή  Λήξης – Αναχώρηση

20:00

 

Η έναρξη του 1ου γύρου μπορεί να μετατεθεί κατά μία ώρα για διευκόλυνση της άφιξης των ομάδων.

 

2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα σωματεία που θα λάβουν μέρος πρέπει να κατατεθούν , στο email της ΕΣΣΠΕΠ: esspep.skaki@gmail.com  μέχρι και τις 28/12/2012 . Η δήλωση συμμετοχής ισοδυναμεί με πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της προκήρυξης και συνοδεύεται υποχρεωτικά από κατάθεση ποσού 50 στον λογαριασμό της ΕΣΣΠΕΠ, στην Εθνική Τράπεζα: 220/480296-92.

Όποια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή η αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, τον επόμενο χρόνο θα αγωνίζεται στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Όλα τα σωματεία θα πρέπει να δηλώσουν την βασική σύνθεσή τους (20άδα), στο email της ΕΣΣΠΕΠ: esspep.skaki@gmail.com, μέχρι την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013.

Στη βασική σύνθεση (20άδα) θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός μητρώου (ΕΣΟ και FIDE), ο διεθνής βαθμός αξιολόγησης (ή ο εθνικός αν δεν υπάρχει διεθνής) καθώς και η ημερομηνία γέννησης των σκακιστών-στριων που είναι μέχρι 20 ετών, (σύμφωνα με τη συνημμένη φόρμα). Τα ονόματα των αθλητών υποχρεωτικά αναγράφονται με λατινικούς χαρακτήρες.

Διευκρινίζεται ότι τα σωματεία στη βασική σύνθεση (20άδα) πρέπει να συμπεριλάβουν όλους τους σκακιστές και σκακίστριες που θα χρησιμοποιήσουν στο πρωτάθλημα. Όσοι δεν δηλωθούν στη βασική σύνθεση (20άδα) δεν μπορούν να λάβουν μέρος στους αγώνες.

 

 

 

3. ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΜΑΔΩΝ

Κάθε σωματείο, παράλληλα με την κατάθεση της σύνθεσης ορίζει τον αρχηγό της ομάδας, καθώς και έναν αναπληρωματικό που τον αντικαθιστά σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Αρχηγός μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους σκακιστές.

Ο αρχηγός είναι ο μόνος που εκπροσωπεί επίσημα την ομάδα. Έχει το αποκλειστικό δικαίωμα, χωρίς να σχολιάζει σκακιστικά τη θέση της παρτίδας, να υποδεικνύει σε παίκτη της ομάδας του να προτείνει ή να αποδεχτεί πρόταση ισοπαλίας ή να εγκαταλείψει την παρτίδα.

Οποιαδήποτε συνεννόηση μεταξύ παικτών και αρχηγού γίνεται μόνο παρουσία του διαιτητή της συνάντησης.

Για τους αρχηγούς των ομάδων που δεν τηρούν τα όσα ρητά ορίζονται από την παρούσα προκήρυξη καθώς και από τους κανονισμούς της FIDE (C.06.15) και της ΕΣΟ μπορεί να επιβληθεί ποινή αποβολής από την αίθουσα των αγώνων χωρίς αναπλήρωση. Στην περίπτωση που ο αρχηγός είναι σκακιστής της ομάδας που αγωνίζεται ακόμα, τότε η προαναφερόμενη ποινή μετατρέπεται σε παύση από τα καθήκοντα του αρχηγού χωρίς αναπλήρωση.

 

 

 

4. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Όπως προβλέπει το άρθρο 5, “ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ” του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων (αποφ. ΔΣ ΕΣΟ 23/11/99) και σύμφωνα την ισχύουσα Γενική Οδηγία της ΚΕΔ, Συμπληρωματικά διευκρινίζονται τα παρακάτω:

4.1 Για να αγωνισθούν οι σκακιστές ενός σωματείου πρέπει να είναι παρόντες τουλάχιστον 6 από τους παίκτες που θα αγωνισθούν. Στην αντίθετη περίπτωση, λειτουργούν τα χρονόμετρα τους χωρίς να έχουν δικαίωμα να παίξουν κίνηση μέχρι να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός παρόντων.

4.2 Μηδενίζονται μετά πάροδο 30 λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του παιχνιδιού, όλοι οι παίκτες που δεν έχουν προσέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Αν δεν έχουν προσέλθει 6 τουλάχιστον από μία ομάδα, τότε μηδενίζεται ολόκληρη η ομάδα και εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων (άρθρο 3.3.1). Στην περίπτωση αυτή κενές θεωρούνται οι σκακιέρες των παικτών που δεν έχουν παρουσιασθεί στην σκακιέρα που αγωνίζονται

4.3 Οι ομάδες παραδίδουν τις συνθέσεις τους το αργότερο 30 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων στον Επικεφαλής Διαιτητή. Στην περίπτωση που κάποια ομάδα δεν καταθέσει εμπρόθεσμα τη σύνθεσή της τότε αγωνίζεται με τη σύνθεση του αμέσως προηγούμενου γύρου, ενώ εάν δεν καταθέσει σύνθεση στον 1ο γύρο, αγωνίζεται υποχρεωτικά με τη βασική σύνθεση όπως δηλώθηκε μέχρι την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 (ισχυρότερη 10άδα).

Αν κάποια ομάδα δεν έχει παραδώσει στο διαιτητή τη σύνθεση της μέχρι την καθορισμένη ώρα για την έναρξη των αγώνων, τίθενται σε λειτουργία τα χρονόμετρα των σκακιστών της χωρίς αυτοί να έχουν δικαίωμα να αγωνισθούν πριν δοθεί η σύνθεση.

Ο διαιτητής ελέγχει τις συνθέσεις των ομάδων, με την προϋπόθεση ότι παρέλαβε τις συνθέσεις τουλάχιστον τριάντα λεπτά πριν από την ώρα έναρξης του αγώνα. Αν η σύνθεση παραδοθεί στο διαιτητή με καθυστέρηση, οι παίκτες του υπεύθυνου σωματείου θα χρεωθούν στα χρονόμετρά τους τον αντίστοιχο χρόνο της τυχόν καθυστέρησης στην έναρξη των αγώνων.

Μετά τον έλεγχο του διαιτητή ή και παράλληλα ασκείται υποχρεωτικά ο ίδιος έλεγχος και από τους αρχηγούς των δύο ομάδων.

4.4 Ο διαιτητής και οι δύο αρχηγοί, πριν την έναρξη των αγώνων, υπογράφουν υποχρεωτικά στο Φύλλο Αγώνος αποδεχόμενοι τον έλεγχο της νομιμότητας συμμετοχής των παικτών και κανονικότητας της σύνθεσης των ομάδων και δεσμεύουν τα σωματεία τους επί των θεμάτων που επικύρωσαν με την υπογραφή τους. Εάν κάποιος αρχηγός ομάδας αρνηθεί να υπογράψει τότε μηδενίζεται η ομάδα του και εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του κανονισμού.

4.5 Δεν αρχίζουν οι αγώνες πριν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι νομιμότητας συμμετοχής και κανονικότητας της σύνθεσης από τον Διαιτητή και τους αρχηγούς των ομάδων. Αν για οποιονδήποτε λόγο κατά την υποβολή των συνθέσεων ή και πριν την έναρξη των αγώνων , διαπιστωθεί αντικανονικότητα συμμετοχής ή σύνθεσης, το υπαίτιο σωματείο καλείται να αποκαταστήσει αμέσως την αντικανονικότητα (σε βάρος του χρόνου των συγκεκριμένων σκακιέρων αν διαπιστωθεί λίγο πριν την έναρξη των αγώνων).

4.6 Ο διαιτητής δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση την συμμετοχή παίκτη που:

 4.6.1 Δεν έχει προσκομίσει το Δελτίο του Αθλητικής Ιδιότητας και Υγείας Αθλητή. Το δελτίο αυτό θεωρείται κανονικό αν φέρει όλες τις σχετικά προβλεπόμενες υπογραφές και σφραγίδες ιατρού και σωματείου.

 4.6.2 Δεν είναι στη σκακιέρα που προβλέπεται από τη σύνθεση των ομάδων.

4.7 Τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης επί θεμάτων αντικανονικής συμμετοχής και σύνθεσης εάν δεν έχει γίνει ανάλογη μνεία στο Φύλλο Αγώνος πριν την έναρξη των αγώνων.

4.8 Μετά την έναρξη των αγώνων ουδεμία ποινή επιβάλλεται για λόγους νομιμότητας συμμετοχής των αθλητών και κανονικότητας της σύνθεσης των ομάδων.

4.9 Καταργείται η παράγραφος 2.11.2 του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων και κατά συνέπεια αίρεται το αυτοδίκαιο της επιβολής βαθμολογικών ποινών από την διοργανώτρια αρχή για θέματα αντικανονικότητας σύνθεσης των ομάδων.

 

 

  1. 5.      ΔΙΑΜΟΝΗ

Για όσους ενδιαφέρονται να μείνουν στα Ξενοδοχεία των αγώνων www.hotel-ostria.gr οι τιμές δωματίου ανά διανυκτέρευση με πρωινό είναι:

 

 

ΤΥΠΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

TIMH

Μονόκλινο

36 €

Δίκλινο

40 €

Τρίκλινο

54 €

 

Η κράτηση των δωματίων γίνεται απ’ ευθείας στο Ξενοδοχείο στο τηλέφωνο 27210 25751 : ενώ η διαμονή δεν είναι υποχρεωτική.

 

 

 

 

 

6. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Τα σωματεία είναι υπεύθυνα για τη διαμονή, διατροφή και την μετακίνησή τους από και προς το χώρο αγώνων.

Τα οδοιπορικά που θα λάβουν τα σωματεία που θα μετακινηθούν είναι τα παρακάτω:

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ  ΟΜΑΔΙΚΟΥ(ΠΟΑ)  2013

Α/Α

ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Χλμ

Γευμ.

Διαν.

Άτομα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ

ΕΣΣΠΕΠ

ΕΣΟ

ΥΠΟΛΟΙΠΟ

1

Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

 

2

ΣΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 142

4

2

10

370,00

30,00

30,00

310,00

3

Ο.Σ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

 

4

ΣΕ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Ὁ ΤΙΜΟΛΕΩΝ

165

4

2

10

385,00

90,00

30,00

265,00

5

ΣΟ ΠΥΡΓΟΥ

134

4

2

10

365,00

30,00

30,00

305,00

6

Α.Ο.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ 214

4

2

10

420,00

30,00

30,00

360,00

ΣΥΝΟΛΟ

1.540,00

180,00

120,00

1.240,00

 

Για την καταβολή των οδοιπορικών απαραίτητη είναι η προσκόμιση γραμματίου είσπραξης από το σωματείο. Μετά την παραλαβή του γραμματίου είσπραξης από τον Ταμία, το ποσό θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του σωματείου, ή θα παραδοθεί στα σωματεία στον χώρο αγώνων.

Στο γραμμάτιο είσπραξης το ποσό που θα αναφέρεται είναι αυτό που αναγράφεται στη στήλη Οδοιπορικά. Για τα υπόλοιπα ποσά θα κοπούν αποδείξεις είσπραξης από ΕΣΣΠΕΠ και ΕΣΟ αντίστοιχα.

 

 

7. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Διευθυντής Αγώνων ορίσθηκε η κα Τούλα Χατζηπαναγιώτου και επικεφαλής διαιτητής ο κ. Κοντοκάνης Ανδρέας.

 

 

8. ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΓΕΝΙΚΑ

Ισχύουν τα άρθρα της αρχικής προκήρυξης που δεν διαφοροποιούνται.

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Κάλυψη των αγώνων θα υπάρχει από την ιστοσελίδα των διοργανωτών  www.nokchess.gr

Tse – 11:45