Archive for Δεκέμβριος, 2011

Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων 2011

Νίκος Βλαχάκης

 

Ολοκληρώθηκε στο Βραχάτι Κορινθίας την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου το πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων 2011.

Η ανανεωμένη ομάδα του Ν.Ο.Κ. τερμάτισε στην τελευταία θέση με απολογισμό 4 ήττες και μια νίκη.

Από την ομάδα ξεχώρισαν για τα αποτελέσματα τους οι Βλαχάκης Νίκος ( 3 νίκες ,1 ισοπαλία , 1 ήττα) , Μουτζούρης Ιάσονας ( 1 νίκη , 2 ισοπαλίες ) και η μικρή Λούκα Μαριάνθη ( 2 νίκες , 2 ισοπαλίες , 1 ήττα ) τα υπόλοιπα παιδιά που αγωνίστηκαν για την ομάδα του Ν.Ο.Κ. δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και είναι οι , Μπακής Απόλλων (2 νίκες , 3 ήττες ) , Διασάκος Σπύρος ( 2 ήττες ), Φράγκου Μαρία ( 5 ήττες) και Κλημεντίδης Κωνσταντίνος ( 5 ήττες ) .

 

Για τους μικρότερους σκακιστές της ομάδας η διοργάνωση ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγουν από τον σκακιστικό μικρόκοσμο της Καλαμάτας και να βιώσουν τις εμπειρίες μιας πανελλήνιας διοργάνωσης , οργανωμένης με  άψογο τρόπο , με την συμμετοχή των καλύτερων ομάδων της Ελλάδας.

 

Αναλυτικά αποτελέσματα – βαθμολογία  – παρτίδες – φωτογραφίες

 

Tse – 17:07

 

 

 

Tags:

Ο Κράμνικ νικητής στο London Chess Classic 2011

 

Η παλιά φρουρά έκανε το καθήκον της με τον Κράμνικ να κερδίζει ένα από τα ισχυρότερα τουρνουά της χρονιάς το  London Chess Classic 2011.London Chess ClassicLondon Chess Classic

Βασικοί αντίπαλοι του για την πρώτη θέση στην διάρκεια του τουρνουά ήταν οι Κάρλσεν , Νακαμούρα και Μακσέϊν με τον Ρώσο σκακιστή να τερματίζει πρώτος με 4 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Βίσι Ανάντ απογοήτευσε για ένα τουρνουά ακόμα,  κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του αλλά από ένα παγκόσμιο πρωταθλητή περιμένουμε το αυτονόητο να κερδίσει μετά από καιρό ένα μεγάλο τουρνουά.

Ο Αρονιάν έκανε και αυτός ένα μέτριο τουρνουά ενώ οι Άγγλοι σκακιστές , με εξαίρεση τον Λούκ Μακσέϊν , απλά δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων.

 

Βαθμολογία – φωτογραφίες- παρτίδες

Tse – 16:10

 

Tags:

Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2011 η Μαρίνα Μακροπούλου !

 

Πρωταθλήτρια Ελλάδας για 8η φορά στην καριέρα της αναδείχτηκε η σκακίστρια του Ν.Ο. Καλαμάτας  Μαρίνα Μακροπούλου, συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς σε 9 αγώνες στο 34ο  ατομικό πρωτάθλημα γυναικών.

Το πρωτάθλημα ήταν αμφίρροπο μέχρι και τον τελευταίο γύρο αφού πριν την έναρξη του 3 σκακίστριες

( Μακροπούλου Παυλίδου Φαχιρίδου )  ισοβαθμούσαν στην πρώτη θέση με 6 βαθμούς και διεκδικούσαν την πρώτη θέση  , όμως μόνο η Μαρίνα κατάφερε να κερδίσει στον τελευταίο γύρο και να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2011.

Φυσικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Μαρίνα για την επιτυχία της γεγονός που επιβεβαιώνει ότι εξακολουθεί να παραμένει μια από τις καλύτερες Ελληνίδες σκακίστριες  και δίνει και στο Ν.Ο.Κ.  επιπλέον χαρά που ένα μέλος της σκακιστικής ομάδας κατάφερε να κερδίσει την κορυφαία πανελλήνια διάκριση.

 

Τελική βαθμολογία

1. Μακροπούλου 7 β.
2. Φαχιρίδου  6,5 β.
3. Παυλίδου 6 β.
4. Μάκκα Ι. 5,5 β.
5. Ιορδανίδου 5 β.
6. Οικονομοπούλου 4 β.
7. Παμπάλου 3,5 β.
8. Στεφανίδη 3 β.
9. Μαρκαντωνάκη 2,5 β.
10. Μάκκα Ε. 2 β.

αποτελέσματα-παρτίδες

Tse 18:20

London Chess Classic 2011

 

 

Ένα ακόμα πανίσχυρο κλειστό τουρνουά ξεκίνησε το Σάββατο στο Λονδίνο,  το  London Chess Classic με τη συμμετοχή των Anand, Carlsen, Aronian, Kramnik, Nakamura, Adams, Short, McShane και Howell.

Η πρωτοτυπία του τουρνουά είναι ότι σε κάθε γύρο ο σκακιστής που θα  έχει ρεπό θα συμμετέχει στο σχολιασμό των παρτίδων για το κοινό. Οι αγώνες θα αρχίζουν καθημερινά στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

σελίδα των αγώνων

Tse 13:50

 

 

Tags: