Archive for Νοέμβριος, 2011

Tal Memorial – 1ος γύρος

 

Με τη νίκη του Νεπομνιάχτσι επί του Κράμνικ να ξεχωρίζει ξεκίνησε το ισχυρότερο τουρνουά της χρονιάς  στην Μόσχα, τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν :

 

Ιβαντσούκ – Σβίντλερ  1-0

Αρονιάν – Κάρλσεν  ½

Νακαμούρα – Γκέλφαντ ½

Ανάντ – Καριάκιν  ½

 

Παρτίδες , φωτογραφίες ,συνεντεύξεις ,σχόλια  στα  Chessvibes  , Whychess και φυσικά στην καλύτερη Ελληνική σκακιστική σελίδα  skakistiko.com

 

 

 

 

Tse -11:30

Tags:

Tal Memorial 2011

Αρχίζει σήμερα στη Μόσχα το κλειστό τουρνουά Tal memorial   με τη συμμετοχή των καλύτερων σκακιστών του κόσμου.

Τη μάχη για την πρώτη θέση θα δώσουν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ανάντ , ο Μάγκνους Κάρλσεν,  ο Αρονιάν , ο Βλαντιμίρ Κράμνικ και  οι Ιβαντσούκ , Καριάκιν , Νακαμούρα , Γκέλφαντ , Σβίντλερ και Νεπομνιάχτσι.

Προφανώς στο τουρνουά συμμετέχει η ελίτ του παγκόσμιου σκακιού μένει μόνο να δούμε αν θα προσφέρουν και το αντίστοιχο θέαμα όπως εξάλλου επιβάλει ένα τουρνουά αφιερωμένο στον μάγο από τη Ρίγα τον μεγάλο Μίσα Τάλ.

 

Ζωντανή αναμετάδοση παρτίδων

Tse : 14:40

 

 

Tags:

1ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΛΙΤΣ Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.

 

1ο  ΑΝΟΙΚΤΟ  ΑΤΟΜΙΚΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΜΠΛΙΤΖ  Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.

 

1. Διοργάνωση

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου προκηρύσσει το 1ο Ανοικτό Ατομικό  Πρωτάθλημα Μπλιτς.

Συν-διοργανωτές είναι το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορινθίων  και η Σκακιστική Ένωση Κορινθίων “Ο ΤΙΜΟΛΕΩΝ”.

Η οργανωτική επιτροπή είναι τριμελής και αποτελείται από τους: Βλάσση Παναγιώτη, Τσίτουρα Δημήτριο και τον Πρόεδρο του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου, Λαμπρινό Παναγιώτη.

 

2. ΤΟΠΟΣ & ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 στην Κόρινθο. Χώρος αγώνων είναι το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορινθίων, οδός Πυλαρινού και Αποστόλου Παύλου γωνία (2ος όροφος).

Ο χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη είναι 3 λεπτά. Επιπλέον από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, παίρνει ακόμη δύο δευτερόλεπτα (2”) χρόνου σκέψης.

Το σύστημα των αγώνων θα ορισθεί με βάση των αριθμό συμμετοχών και σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

< 20

Ελβετικό 7 γύρων

20 +

Ελβετικό 9 γύρων

 

3. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Ο αρχικός κατάλογος κατάταξης των συμμετεχόντων για τις ανάγκες της κλήρωσης, γίνεται με κριτήριο το μεγαλύτερο ΕΛΟ – τίτλο, Διεθνές (11ος/2011) ή Εθνικό (2011Β’) (το μεγαλύτερο από τα δύο) και στην συνέχεια αλφαβητικά.

 

4. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ 

Όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια  άρσης ισοβαθμίας:

1. Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).

2. Μπούχολτς (cut -1) (άθροισμα βαθμών αντιπάλων πλην του πιο αδύνατου)

3. Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

4. Αριθμός νικών

5. Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).

 

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο email της ΕΣΣΠΕΠ esspep@chesspirgos.gr  ή στον Παναγιώτη Βλάσση, τηλέφωνο: 6977640412, έως και μισή (30’) ώρα πριν την έναρξη των αγώνων.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 80 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο πρώτος αθλητής της ΕΣΣΠΕΠ, ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Μπλιτς ΕΣΣΠΕΠ 2011 και η πρώτη γυναίκα  Πρωταθλήτρια Μπλιτς ΕΣΣΠΕΠ 2011.

Οι 3 πρώτοι της κατάταξης και οι 3 πρώτες από την κατηγορία γυναικών βραβεύονται με μετάλλιο, όπως και οι 3 πρώτοι κάτω των 18. Ο πρωταθλητής και η πρωταθλήτρια ΕΣΣΠΕΠ παίρνουν και κύπελο.

 

6. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διευθυντής Αγώνων: Βλάσσης Παναγιώτης.

Διαιτησία: Θα ορισθεί από την ΤΕΔ της ΕΣΣΠΕΠ.

 

7. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Υποβάλλονται αμέσως μετά τη λήξη της υπόψη παρτίδας. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων των αγώνων που θα ορίσει το ΔΣ της ΕΣΣΠΕΠ.

Το παράβολο ορίζεται στα 50 € και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων. Αν γίνει δεκτή η ένσταση τότε το ποσό επιστρέφεται.

 

8. ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Παρουσίαση των αγώνων : www.chesspirgos.gr

 

Tse – 17:00

Νεανικό ομαδικό πρωτάθλημα Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π 2011, πρωταθλήτρια η ομάδα του Ν.Ο.Κ.

Το διήμερο 5-6 Νοεμβρίου διεξήχθη στην Μεσσήνη το νεανικό ομαδικό πρωτάθλημα Ε.Σ.Σ,ΠΕ.Π 2011 με τη συμμετοχή 7 ομάδων ( Ν.Ο.Κ.  , Σ.Ο. Φιλιατρών , Φ.Ο. Τρίπολης , Σ.Σ. Ναυπλίου , Π.Σ Σπάρτης , Ιάσων Μεσσήνης και Ο.Σ. Καλαμάτας.)

 

Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχτηκε η ομάδα του Ν.Ο.Κ. την δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα των Φιλιατρών με την ομάδα της Τρίπολης να ακολουθεί στην τρίτη θέση.

Για τα δεδομένα της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.  τα περισσότερα  σωματεία ανταποκρίθηκαν με θερμό τρόπο  στο κάλεσμα των αγώνων , δείχνοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον και διάθεση για κάτι καλύτερο στο μέλλον , ευελπιστούμε στην επόμενη διοργάνωση  να πάρουν επιτέλους μέρος όλες οι ομάδες της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.

Η ομάδα του Ν.Ο.Κ. θα πάρει μέρος στην τελική φάση του νεανικού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο Βραχάτι Κορινθίας ( που παραδόξως δεν συμμετείχε στους αγώνες )  με σκοπό απλά να παίξουν τα παιδιά παρτίδες , γεγόνος  τόσο δύσκολο στην απομονωμένη σκακιστικά  πόλη της Καλαμάτας.

Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα και βοήθησαν στο να διεξαχθεί ένα ενδιαφέρον τουρνουά με αρκετές μαχητικές και όμορφες παρτίδες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Ν.Ο.Κ. ήταν Ν.Ο.Κ. – Σ.Ο. Φιλιατρών 5.5 – 0.5 , Ν.Ο.Κ. –  Σ.Σ. Ναυπλίου 5.5.- 0.5 και Ν.Ο.Κ. – Φ.Ο. Τρίπολης 6 – 0 .

αναλυτικά αποτελέσματα – τελική βαθμολογία

Tse 13:15

 

 

Tags:

4ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΕΣΣΠΕΠ 2011

 

4ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΕΣΣΠΕΠ 2011

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η ΕΣΣΠΕΠ προκηρύσσει το 4ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων ΕΣΣΠΕΠ για το 2011.

 

2. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Η σύνθεση των ομάδων είναι εξαμελής. Αναλυτικά:

–          1η σκακιέρα, ένας/μία (1) από την κατηγορία παίδων-κορασίδων (Κ-16, 1/1/1995 και μετά),

–          2η σκακιέρα, ένας/μία (1) από την κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων (Κ-14, 1/1/1997 και μετά),

–          3η σκακιέρα, ένας/μία (1) από την κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων (Κ-12, 1/1/1999 και μετά),

–          4η σκακιέρα, ένας/μία (1) από την κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων (Κ-10, 1/1/2001 και μετά),

–          5η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία κορασίδων (Κ-16, 1/1/1995 και μετά),

–          6η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία παγκορασίδων (Κ-12, 1/1/1999 και μετά).

Επιτρέπεται η συμμετοχή 1 κοινοτικού σκακιστή-στριας με την προϋπόθεση ότι κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα. Για την πιστοποίηση του μόνιμου της κατοικίας είναι απαραίτητη η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης (μηνός) ελληνικού σχολείου/σχολής ή ξένου σχολείου που εδρεύει στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που δεν είναι μαθητής-τρια τότε θα πρέπει να προσκομίζεται αντίγραφο φορολογικής δήλωσης των γονέων για το προηγούμενο οικονομικού έτος. Η δήλωση του κοινοτικού θα πρέπει να γίνει μαζί με την δήλωση συμμετοχής της ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση των κοινοτικών είναι δεσμευτική για όλη τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ισχύει για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις. Σωματεία που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει κοινοτικούς σκακιστές δεν μπορούν να τους αλλάξουν.

Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο  Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο, το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.Τ. και Υγείας πριν την έναρξη των αγώνων.

 

3. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess).

 

4. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Σε κάθε συνάντηση η νίκη βαθμολογείται με 2 βαθμούς, η ισοπαλία με 1 βαθμό, και η ήττα με 0 βαθμούς. Η ήττα χωρίς αγώνα τιμωρείται με  αφαίρεση ενός βαθμού (-1). Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα  χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 2 βαθμούς (σύνολο πόντων 5,5-0).

Ανάλογα με το σύστημα των αγώνων χρησιμοποιούνται κατά σειρά τα εξής κριτήρια:

Για ελβετικό:

1. Βαθμοί

2. Το άθροισμα Sonneborn – Berger που υπολογίζεται ως εξής: οι βαθμοί κάθε αντίπαλου, εξαιρούμενου του αντίπαλου που συγκέντρωσε τους λιγότερους, πολλαπλασιασμένοι επί τον αριθμό των πόντων (σκορ σκακιέρων) που σημείωσε η ομάδα ενάντια στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Για τον υπολογισμό του αθροίσματος Sonneborn – Berger το «bye» και η νίκη χωρίς αγώνα υπολογίζεται ως ισοπαλία της ομάδας με έναν «εικονικό αντίπαλο» (“virtual opponent” FIDEHBD.02.14). Στην έναρξη του συγκεκριμένου γύρου ο «εικονικός αντίπαλος» έχει τους ίδιους βαθμούς και πόντους με την ομάδα. Στη συνέχεια προστίθεται το αποτέλεσμα του αγώνα (1 βαθμός και 6 πόντοι για νίκη α.α., 1 βαθμός και 3 πόντοι για το bye και 0 βαθμοί και 0 πόντοι για ήττα α.α.) και για κάθε επόμενο γύρο προστίθεται 1 βαθμός και 3 πόντοι.

3. Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων.

4. Άθροισμα των βαθμών όλων των αντιπάλων εξαιρουμένου του αντίπαλου με τους λιγότερους βαθμούς.

5. Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων

6. Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων που η ομάδα νίκησε, συν το μισό των πόντων των αντιπάλων με τους οποίους η ομάδα έκανε ισοπαλία

7. Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων, μείον του μεγαλύτερου και του μικρότερου αριθμού.
Σε όλες τις περιπτώσεις κερδίζει το μεγαλύτερο σύνολο.

Στη βαθμολογία η ομάδα που παίρνει το “ΒΥΕ” (περίπτωση μονού αριθμού ομάδων) παίρνει 1 βαθμό και 3½ πόντους.

Διευκρινίζεται ότι, ή ποινή της αφαίρεσης 1 βαθμού για την ομάδα που χάνει χωρίς αγώνα (α.α.), εφαρμόζεται στην τελική συνολική βαθμολογία και δεν επηρεάζει την κλήρωση των ομάδων.

Για κυκλικό σύστημα (πουλ)

  1. Βαθμοί
  2. Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων
  3. Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων που έχουν δώσει οι ομάδες.
  4. Κατά σειρά, οι συνολικοί πόντοι σε όλους τους αγώνες της 1ης σκακιέρας, της 2ης σκακιέρας, της 3ης σκακιέρας, κ.ο.κ..
  5. Αν και μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων έχουμε ξανά ισοβαθμία στην 1η θέση τότε θα γίνει τουρνουά αγώνων νοκ άουτ «ξαφνικού θανάτου» (sudden death game) οι κανόνες του οποίου ορίζονται ως εξής

Αγώνας με χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά σκακιστή (τα χρώματα καθορίζονται με κλήρωση). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο Βερολίνου: Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 6 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 5 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 4 κ.ο.κ. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

 

5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με ελβετικό 3 γύρων, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

  Σάββατο    5    Νοεμβρίου    2011

Άφιξη ομάδων – Τεχνική συνάντηση

17:00

  Σάββατο    5    Νοεμβρίου    2011

1ος  Γύρος

18:00

  Κυριακή    6    Νοεμβρίου    2011

2ος  Γύρος

09:30

  Κυριακή    6    Νοεμβρίου    2011

3ος  Γύρος

16:00

  Κυριακή    6    Νοεμβρίου    2011

Τελετή  Λήξης – Αναχώρηση

20:00

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία μέλη της ΕΣΣΠΕΠ. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο email esspep@chesspirgos.gr η στο φαξ 2621033421 μέχρι την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011.

Οι ομάδες μαζί με την δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να στείλουν και τη βασική σύνθεσή τους.  Η βασική σύνθεση μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι 10 σκακιστές ή σκακίστριες. Αθλητής-τρια που δεν έχει δηλωθεί στη βασική σύνθεση δεν μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα.

Στη δήλωση της βασικής σύνθεσης θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός μητρώου (ΕΣΟ και FIDE), ο διεθνής βαθμός αξιολόγησης (Νοέμβριος 2011) ή ο εθνικός (Ιούλιος 2011) αν δεν υπάρχει διεθνής, καθώς και η ημερομηνία γέννησης των σκακιστών-στριων.

Η αρχική κατάταξη των ομάδων θα γίνει με βάση τον μέσο όρο των 6 μεγαλύτερων διεθνών ΕΛΟ (ή των εθνικών όπου δεν υπάρχει διεθνές) ανά κατηγορία σκακιέρας όπως θα δηλωθούν στη βασική σύνθεση. Το χρώμα (ΛΕΥΚΑ ή ΜΑΥΡΑ) της 1ης ομάδας στον 1ο γύρο θα καθορισθεί με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την οριστικοποίηση της αρχικής σειράς κατάταξης.

Σε περίπτωση που τελικά συμμετάσχουν 3 ή 4 ομάδες θα χρησιμοποιηθεί σύστημα πουλ μονών συναντήσεων.

Η πρώτη ομάδα της κατάταξης ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια ΕΣΣΠΕΠ και προκρίνεται για την τελική φάση του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος παίδων – κορασίδων 2011.

Συμπληρωματικά διευκρινίζονται τα παρακάτω:

5.1 Για να αγωνισθούν οι σκακιστές ενός σωματείου πρέπει να είναι παρόντες τουλάχιστον 4 από τους παίκτες που θα αγωνισθούν. Στην αντίθετη περίπτωση, λειτουργούν τα χρονόμετρα τους χωρίς να έχουν δικαίωμα να παίξουν κίνηση μέχρι να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός παρόντων.

5.2 Μηδενίζονται μετά πάροδο 30 λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του παιχνιδιού, όλοι οι παίκτες που δεν έχουν προσέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Αν δεν έχουν προσέλθει 4 τουλάχιστον από μία ομάδα, τότε μηδενίζεται ολόκληρη η ομάδα και εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων (άρθρο 3.3.1). Στην περίπτωση αυτή κενές θεωρούνται οι σκακιέρες των παικτών που δεν έχουν παρουσιασθεί στην σκακιέρα που αγωνίζονται

5.3 Οι ομάδες παραδίδουν τις συνθέσεις τους το αργότερο 30 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων στον Επικεφαλής Διαιτητή. Στην περίπτωση που κάποια ομάδα δεν καταθέσει εμπρόθεσμα τη σύνθεσή της τότε αγωνίζεται με τη σύνθεση του αμέσως προηγούμενου γύρου, ενώ εάν δεν καταθέσει σύνθεση στον 1ο γύρο, αγωνίζεται υποχρεωτικά με τη «βασική σύνθεση» όπως δηλώθηκε μέχρι την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 (ισχυρότερη 6άδα).

Αν κάποια ομάδα δεν έχει παραδώσει στο διαιτητή τη σύνθεση της μέχρι την καθορισμένη ώρα για την έναρξη των αγώνων, τίθενται σε λειτουργία τα χρονόμετρα των σκακιστών της χωρίς αυτοί να έχουν δικαίωμα να αγωνισθούν πριν δοθεί η σύνθεση.

Ο διαιτητής ελέγχει τις συνθέσεις των ομάδων, με την προϋπόθεση ότι παρέλαβε τις συνθέσεις τουλάχιστον τριάντα λεπτά πριν από την ώρα έναρξης του αγώνα. Αν η σύνθεση παραδοθεί στο διαιτητή με καθυστέρηση, οι παίκτες του υπεύθυνου σωματείου θα χρεωθούν στα χρονόμετρά τους τον αντίστοιχο χρόνο της τυχόν καθυστέρησης στην έναρξη των αγώνων.

Μετά τον έλεγχο του διαιτητή ή και παράλληλα ασκείται υποχρεωτικά ο ίδιος έλεγχος και από τους αρχηγούς των δύο ομάδων.

5.4 Ο διαιτητής και οι δύο αρχηγοί, πριν την έναρξη των αγώνων, υπογράφουν υποχρεωτικά στο Φύλλο Αγώνος αποδεχόμενοι τον έλεγχο της νομιμότητας συμμετοχής των παικτών και κανονικότητας της σύνθεσης των ομάδων και δεσμεύουν τα σωματεία τους επί των θεμάτων που επικύρωσαν με την υπογραφή τους. Εάν κάποιος αρχηγός ομάδας αρνηθεί να υπογράψει τότε μηδενίζεται η ομάδα του και εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του κανονισμού.

5.5 Δεν αρχίζουν οι αγώνες πριν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι νομιμότητας συμμετοχής και κανονικότητας της σύνθεσης από τον Διαιτητή και τους αρχηγούς των ομάδων. Αν για οποιονδήποτε λόγο κατά την υποβολή των συνθέσεων ή και πριν την έναρξη των αγώνων , διαπιστωθεί αντικανονικότητα συμμετοχής ή σύνθεσης, το υπαίτιο σωματείο καλείται να αποκαταστήσει αμέσως την αντικανονικότητα (σε βάρος του χρόνου των συγκεκριμένων σκακιέρων αν διαπιστωθεί λίγο πριν την έναρξη των αγώνων).

5.6 Ο διαιτητής δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση την συμμετοχή παίκτη που:

 5.6.1 Δεν έχει προσκομίσει το Δελτίο του Αθλητικής Ιδιότητας και Υγείας Αθλητή. Το δελτίο αυτό θεωρείται κανονικό αν φέρει όλες τις σχετικά προβλεπόμενες υπογραφές και σφραγίδες ιατρού και σωματείου.

 5.6.2 Δεν είναι στη σκακιέρα που προβλέπεται από τη σύνθεση των ομάδων.

5.7 Τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης επί θεμάτων αντικανονικής συμμετοχής και σύνθεσης εάν δεν έχει γίνει ανάλογη μνεία στο Φύλλο Αγώνος πριν την έναρξη των αγώνων.

5.8 Μετά την έναρξη των αγώνων ουδεμία ποινή επιβάλλεται για λόγους νομιμότητας συμμετοχής των αθλητών και κανονικότητας της σύνθεσης των ομάδων.

Κάθε σωματείο, παράλληλα με την κατάθεση της σύνθεσης ορίζει τον αρχηγό της ομάδας, καθώς και έναν αναπληρωματικό που τον αντικαθιστά σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Αρχηγός μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους σκακιστές.

Ο αρχηγός είναι ο μόνος που εκπροσωπεί επίσημα την ομάδα. Έχει το αποκλειστικό δικαίωμα, χωρίς να σχολιάζει σκακιστικά τη θέση της παρτίδας, να υποδεικνύει σε παίκτη της ομάδας του να προτείνει ή να αποδεχτεί πρόταση ισοπαλίας ή να εγκαταλείψει την παρτίδα.

Οποιαδήποτε συνεννόηση μεταξύ παικτών και αρχηγού γίνεται μόνο παρουσία του διαιτητή της συνάντησης.

Για τους αρχηγούς των ομάδων που δεν τηρούν τα όσα ρητά ορίζονται από την παρούσα προκήρυξη καθώς και από τους κανονισμούς της FIDE (C.06.15) και της ΕΣΟ μπορεί να επιβληθεί ποινή αποβολής από την αίθουσα των αγώνων χωρίς αναπλήρωση. Στην περίπτωση που ο αρχηγός είναι σκακιστής της ομάδας που αγωνίζεται ακόμα, τότε η προαναφερόμενη ποινή μετατρέπεται σε παύση από τα καθήκοντα του αρχηγού χωρίς αναπλήρωση.

 

6. ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Ο τόπος διεξαγωγής και ο χώρος των αγώνων θα ανακοινωθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Όποια σωματεία ενδιαφέρονται να αναλάβουν την διοργάνωση, πρέπει μέχρι την Δευτέρα 17/10/2011 να καταθέσουν στο ΔΣ τις προτάσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, το ΔΣ θα αποφασίσει για τον τόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος με βάση την μικρότερη οικονομική επιβάρυνση συνολικά (ΕΣΣΠΕΠ – Σύλλογοι).

Τα σωματεία που θα μετακινηθούν, για κάλυψη εξόδων (οδοιπορικά, διαμονή, διατροφή) θα ενισχυθούν ως εξής.

Για απόσταση 25 χιλιόμετρα και πάνω με 0,07 ευρώ ανά χιλιόμετρο ανά άτομο για κάθε μετακίνηση συν 6 ευρώ ανά άτομο για ένα γεύμα.

Όσα σωματεία έχουν και διαμονή σε ξενοδοχείο, με 0,07 ευρώ ανά χιλιόμετρο ανά άτομο, συν 15 ευρώ ανά άτομο για διαμονή, συν 12 ευρώ ανά άτομο για δύο γεύματα.

Τα παραπάνω ποσά υπολογίζονται για αποστολή 7 ατόμων (6 αθλητές + 1 συνοδός). Εάν στην αποστολή υπάρχουν λιγότεροι αθλητές, αντίστοιχα θα μειωθούν και τα ποσά.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση γραμμάτιου είσπραξης για την είσπραξη των χρημάτων.

 

7. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Αν το πρόγραμμα προβλέπει δύο αγωνιστικές την ίδια μέρα τότε ή ένσταση ασκείται μέσα σε 15 λεπτά από τη λήξη της υπόψη παρτίδας. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων των αγώνων που θα ορίσει το ΔΣ της ΕΣΣΠΕΠ.

Το παράβολο ορίζεται στα 60 € και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων.

 

8. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Ο Διευθυντής Αγώνων θα ορισθεί από το ΔΣ της ΕΣΣΠΕΠ και οι Διαιτητές από την ΤΕΔ και θα ανακοινωθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

 

9. ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ – ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με ελβετικό 3 γύρων, στη Μεσσήνη στο ξενοδοχείο KLEOPATRA σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

  Σάββατο    5    Νοεμβρίου    2011

Άφιξη ομάδων – Τεχνική συνάντηση

17:00

  Σάββατο    5    Νοεμβρίου    2011

1ος  Γύρος

18:00

  Κυριακή    6    Νοεμβρίου    2011

2ος  Γύρος

09:30

  Κυριακή    6    Νοεμβρίου    2011

3ος  Γύρος

16:00

  Κυριακή    6    Νοεμβρίου    2011

Τελετή  Λήξης – Αναχώρηση

20:00

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία μέλη της ΕΣΣΠΕΠ. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο email esspep@chesspirgos.gr η στο φαξ 2621033421 μέχρι την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011.

Οι ομάδες μαζί με την δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να στείλουν και τη βασική σύνθεσή τους.  Η βασική σύνθεση μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι 10 σκακιστές ή σκακίστριες. Αθλητής-τρια που δεν έχει δηλωθεί στη βασική σύνθεση δεν μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα.

Στη δήλωση της βασικής σύνθεσης θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός μητρώου (ΕΣΟ και FIDE), ο διεθνής βαθμός αξιολόγησης (Νοέμβριος 2011) ή ο εθνικός (Ιούλιος 2011) αν δεν υπάρχει διεθνής, καθώς και η ημερομηνία γέννησης των σκακιστών-στριων.

 

 ΔΙΑΜΟΝΗ

Οι ομάδες που  θα μετακινηθούν, μπορούν να μείνουν στο Ξενοδοχείο των Αγώνων. Οι τιμές των δωματίων ανά διανυκτέρευση με πρωινό είναι: 38 € το μονόκλινο, 42 € το δίκλινο και 50 € το τρίκλινο. Οι ομάδες κλείνουν δωμάτια και  πληρώνουν το Ξενοδοχείο με δική τους ευθύνη. Για να εισπράξουν τα οδοιπορικά από τον Ταμία της ΕΣΣΠΕΠ πρέπει να προσκομίσουν Γραμμάτιο Είσπραξης με το ποσό που θα υπολογισθεί μετά τους αγώνες, βάσει του αριθμού των συμμετεχόντων αθλητών και με βάση όσα αναφέρει η Αρχική Προκήρυξη των Αγώνων.

 

 

Tse – 14:20

 

Tags:

Πανευρωπαϊκά Ομαδικά Πρωταθλήματα 2011

 

 

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει μια μεγάλη σκακιστική διοργάνωση από τις 3 Νοεμβρίου και πιο  συγκεκριμένα τα Πανευρωπαϊκά Ομαδικά Πρωταθλήματα  2011 .

Στο όπεν τουρνουά θα πάρουν μέρος 38 ομάδες ενώ στο τουρνουά γυναικών 28 ομάδες θα εκπροσωπήσουν τις χώρες τους.

Η Ελληνικές ομάδες θα έχουν τις ακόλουθες συνθέσεις  :

Εθνική Ανδρών :  Νικολαίδης Ιωάννης , Χαλκιάς, Στέλιος , Μπανίκας Χριστόδουλος , Μαστροβασίλης Δημήτρης και ,Παπαϊωάννου Ιωάννης.

( Αρχηγός – προπονητής Κοτρωνιάς Βασίλης )

Εθνική γυναικών :  Μπότσαρη Άννα Μαρία , Μακροπούλου Μαρίνα , Φαχιρίδου Κατερίνα, Ντέμπο Έλενα και Παυλίδου Κατερίνα

 (Αρχηγός – προπονητής Γαβριλάκης Νίκος )

 

 

Επίσημη σελίδα των αγώνων

 

Tse – 17:30

 

 

 

Tags: