Archive for Μάιος, 2011

Gurgenidze D. – 1994

 

Παίζουν τα λευκά και κερδίζουν

 

 

Tse – 15:08

Tags:

Και το όνομα αυτού …. Μπόρις Γκέλφαντ!

Ο 42άχρονος Μπόρις Γκέλφαντ τα κατάφερε και απέκτησε το δικαίωμα να αντιμετωπίσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή Βίσι Ανάντ το 2012 σε ένα ματς για τον παγκόσμιο τίτλο.

Στην τελευταία παρτίδα του τελικού κέρδισε σε μια περίπλοκη παρτίδα τον Σάσα Γκριστσούκ , σημειώνοντας μάλλον την πολυτιμότερη νίκη της πλούσιας καριέρας  του.

Ο Γκέλφαντ σε όλη την διάρκεια του τουρνουά έπαιξε μαχητικά έχοντας κάνει πολύ καλή προετοιμασία και διέψευσε τις Κασσάνδρες που του έδιναν λίγες πιθανότητες επιτυχίας.

Ο συμπαθητικός Ισραηλινός παράλληλα μας έδειξε ότι η εμπειρία του  ήταν  πολύτιμος σύμμαχος  σε αυτή την επίπονη ψυχολογικά και σωματικά πορεία και φυσικά επιβεβαιώνει τη λαϊκή  ρήση ότι ο παλιός είναι αλλιώς.

 

 

επίσημη σελίδα

 

 

 

 

Tse –  18:30

Tags:

Λούμπλιν 2011

 

 

Ένα ακόμα ενδιαφέρον κλειστό τουρνουά ολοκληρώθηκε το Σάββατο  στην Λούμπλιν της  Πολωνίας  με νικητή τον γνωστό γκράντμαστερ Αλεξέι Σίροβ.

Το τουρνουά ήταν ιδιαίτερα δυνατό αφού εκτός του Σίροβ συμμετείχαν και οι Βότασεκ Ράντοσλαβ ( 2721) , Σασικιράν Κρισνάν ( 2676) , Αλεξέεφ Εβγκένι ( 2673) , Ζιγκάλκο Σεργκέι ( 2679) , Γκράτσεβ Μπόρις ( 2669) , Ρόιζ Μιχαήλ ( 2660) και Σόκο Μπαρτόζ ( 2654) .

 

Αναλυτικά αποτελέσματα – βαθμολογία.

 

 

 

 

 

 

Tse – 15:00

Νακαμούρα – Πονομαρίοφ , Σαιντ Λούις 2011.

 

Στο Σαίντ Λούις των Η.Π.Α διεξάγεται αυτές τις μέρες ένα πολύ ενδιαφέρον ματς μεταξύ του Χικάρου Νακαμούρα και του Ρουσλάν Πονομαρίοφ.

Οι δυο κορυφαίοι σκακιστές θα παίξουν 6 παρτίδες με κλασσικό χρόνο σκέψης και 4 παρτίδες ράπιντ.

Η κάλυψη των αγώνων είναι πολύ καλή χωρίς να λείπουν όμως οι υπερβολές των Αμερικάνων.

 

σελίδα των αγώνων

 

Tse – 13:00

 

 

Ο Ιβαντσούκ νικητής στο Cabablanca Memorial.

 

 

 

Με τα ματς των διεκδικητών να βρίσκονται σε εξέλιξη, στην  Κούβα ολοκληρώθηκε το πανίσχυρο κλειστό τουρνουά Cabablanca Memorial με νικητή τον συνήθη ύποπτο Βασίλι Ιβαντσούκ.

Το έργο του μόνο εύκολο δεν ήταν αφού στο τουρνουά συμμετείχαν οι Ναβάρα, Λε Κουάνγκ Λιεμ , Αντρεϊκιν , και οι κορυφαίοι Κουβανοί σκακιστές Ντομίνγκεζ και Μπρουζόν.

Η πρώτη θέση κρίθηκε στον 10ο και τελευταίο γύρο όπου ο Ιβαντσούκ κέρδισε τον μέχρι τότε πρώτο Λε Κουάνγκ Λίεμ και ισοβάθμησε μαζί του στην πρώτη θέση με 6.5 βαθμούς αλλά έχοντας τα καλύτερα κριτήρια ο Ουκρανός κέρδισε το τουρνουά.

 

Αποτελέσματα-βαθμολογία- παρτίδες.

 

Tse 12:45

Η αμφίρροπη μάχη συνεχίζεται..

Μετά και την τρίτη παρτίδα του τελικού των ματς διεκδικητών , οι Μπόρις Γκέλφαντ και Αλεξάντερ Γκριστσούκ είναι ισόπαλοι με 1.5 – 1.5.

Και στις 3 παρτίδες σημειώθηκαν ισοπαλίες , με το παιχνίδι των 2 διεκδικητών να είναι ιδιαίτερα μαχητικό και ενδιαφέρον.

Η μονομαχία θα συνεχιστεί  την Δευτέρα 23/5 στις 14.00.

 

επίσημη σελίδα

chessbomb

chessintranslation

Tse – 12:20

 

Καλό ταξίδι Παναγιώτη……

 

 

Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Κουτουμάνος. Αρχηγός και πρωτεργάτης της σκακιστικής ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας την περίοδο 1976-1980.

Ξεχώριζε για το απαράμιλλο ήθος , τη ευγένεια ,τον χαρακτήρα και την ικανότητα του ως άνθρωπος και σκακιστής.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι παλιοί συμπαίχτες σου δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ.

Π.Δ.

Αποφάσεις Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο.

 

Αθήνα, 17.05.2011

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίαση της 15.05.2011 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα.

1. Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα 2 πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ της 29.03.2011.
2. Δεν εγκρίθηκε το αίτημα του σωματείου Σκακιστική Ακαδημία Λαμίας για εγγραφή στην ΕΣΟ, καθώς το καταστατικό του χρήζει εναρμόνισης με άρθρα του αθλητικού νόμου όπως ισχύει. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΣΟ άρθρο 4 παρ. V, δεν έχει υποβληθεί με την αίτηση (ούτε και μέχρι και σήμερα) το εφ΄ άπαξ δικαίωμα εγγραφής νέου σωματείου, που με την από 22.12.2001 απόφασή του το ΔΣ της ΕΣΟ καθόρισε στο ποσό των 100 € .

3. Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Κανονισμού Εγγραφών – Μεταγραφών, εγκρίθηκαν οι αιτήσεις μεταγραφής των Παρνασσά Γεώργιου από ΜΣ Μεγαλόπολης στον ΣΣ Σύρου (περ. β) και Ιμπριάλου Ματθαίου από ΜΣ Γκύζη στον ΣΟ Χαλανδρίου (περ. α).

4. Το ΔΣ συζήτησε επιστολές του ΦΟ Νέων Ηρακλείου Αττικής – Επικοινωνία και μελών του ΦΟΝΗ.  Υποδεικνύει στο σωματείο να εναρμονίσει το καταστατικό του σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο όπως ισχύει και όπως σχετικά έχει ζητήσει από τον ΦΟΝΗ η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Απευθύνει έκκληση και σύσταση προς τις δύο πλευρές, να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλυθούν ομαλά τα μεταξύ τους προβλήματα και  να σταματήσει η δυσφήμιση του σκακιού στην τοπική κοινωνία, στη ΓΓΑ και στους φορείς που στηρίζουν την ανάπτυξή του.  Στην κατεύθυνση αυτή, η ΕΣΟ προτρέπει τα δύο μέρη να συμμετέχουν σε κοινή συνάντηση με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και να συζητηθούν τα ζητήματα που έχουν δημιουργήσει την αντιπαράθεση.

5. Έγινε δεκτή η πρόταση του κ. Καλοσκάμπη για παραμονή του κ. Μαριάνοβιτς στα προπονητικά κλιμάκια και τους μήνες από Μάιο μέχρι και Αύγουστο.  Η σύνθεση του κλιμακίου του θα περιλαμβάνει τους αθλητές Αναστάσιο Παυλίδη, Κατερίνα Παυλίδου, Ελισάβετ Παπαθανασίου, Σωτήρη Μαλικέντζο και Ευγένιο Ιωαννίδη.

6. Επικυρώθηκε η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της 12.04.2011 για ανάθεση των διοργανώσεων: τελική φάση πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων 8-16 ετών, final four πανελλήνιου ομαδικού κυπέλλου και τελική φάση πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος Α΄ εθνικής κατηγορίας 2011. Οι προαναφερόμενες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ερέτρια Ευβοίας με συνδιοργανωτή τη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς». Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι αντίστοιχες προκηρύξεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ για τα νεανικά και την Α΄ εθνική κατηγορία. Η προκήρυξη για την τελική φάση (final four) του πανελλήνιου ομαδικού κυπέλλου θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

7. Τα μπαράζ μεταξύ των κυπελλούχων των ενώσεων και τοπικών επιτροπών θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη στις προγραμματισμένες ημερομηνίες 12/6 και 19/6/2011 και στις έδρες των σωματείων που κληρώθηκαν ν΄ αγωνιστούν με τα λευκά (λευκά στην 1η και 3η σκακιέρα). Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Κυριακή 12/6: ΣΟ Ικαρίας – ΠΣ Περιστερίου (2), Σκακ. Ακαδ. Κορινθίας «Αργοναύτης» – ΣΟ Πατρών (3) και Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών – Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας (4) (κλήρωση 15/5/2011). Η Ένωση Σκακιστών Άμφισσας προκρίνεται στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα αφού δεν ανακηρύχθηκε κυπελλούχος στην ΤΕΣΣΘ, καθώς δεν διοργανώθηκαν αντίστοιχοι αγώνες.

Κυριακή 19/6: Σκακ. Ακαδ. Θεσσαλονίκης «Ο Γαλαξίας» – Κυπελλούχος ΕΣΣΚ, Ένωση Σκακιστών Άμφισσας – νικητής (3), νικητής (2) – Κυπελλούχος ΕΣΣΑΜΘ και νικητής (4) – Κυπελλούχος ΕΣΣΝΑ (κλήρωση 22/01/2011)

Μετά από κοινή συμφωνία των αντίπαλων ομάδων μπορεί να γίνει αλλαγή του τόπου ή και της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα με την προϋπόθεση ότι δεν θα επηρεάζει το συνολικό πρόγραμμα των μπαράζ.

8. Το ΔΣ ενέκρινε το αίτημα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ για ένταξη υπό την αιγίδα της ΕΣΟ της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σκακιού Τυφλών Νέων 2011 και του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκακιού Τυφλών 2011, Ρόδος 28/8 – 16/9/2011.

9. Έγινε ενημέρωση και παρουσιάστηκε η έκθεση του παρατηρητή της ομοσπονδίας για τα φετινά πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα. Γενική διαπίστωση ήταν ότι έγινε μια πολύ καλή διοργάνωση και τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν λύθηκαν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο με μέριμνα των συνδιοργανωτών. Παρουσιάστηκε η μεγάλη επιτυχία της εθνικής ομάδας παίδων μέχρι 16 ετών που κατάκτησε την 1η θέση στο βαλκανικό ομαδικό πρωτάθλημα στη Σερβία.

10. Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Τίτλων και Αξιολόγησης της ομοσπονδίας και σύμφωνα με το άρθρο 4.29 του Κανονισμού Τίτλων και Αξιολόγησης που προβλέπει ότι αξιολογούνται όλοι οι αγώνες «που έχουν την έγκριση της ΕΣΟ», αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να μην αξιολογηθούν από την ΕΣΟ οι μη εγκεκριμένοι αγώνες που διοργανώθηκαν από το σωματείο Ένωση Σκακιστών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (ΕΣΣΚΕ) που δεν είναι αναγνωρισμένο από την ομοσπονδία.

11. Έγινε ενημέρωση και εγκρίθηκαν οι παρακάτω μεταβάσεις (χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ΕΣΟ) για συμμετοχή σε δ.τ. στο εξωτερικό: Κ. Κοκόλιας, Ελ. Στούμπου, Π. Βαλντέν, Γ. Νικολάου, Ηλ. Μουρελάτος, Μιχ. Αθανασιάδης στο Μαυροβούνιο 16-24/4, Μ. Μακροπούλου στην Ιταλία 11-19/6, Στ. Χαλκιάς στο Las Vegas Open 9-12/6 και New York Open 17-21/6.

12. Εγκρίθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Καλλιτεχνικού Σκακιού για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συνέδριο και Διαγωνισμό Λύσης στην Ιταλία (20-27/8/2011) και για τη διοργάνωση του 10ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Λύσης Προβλημάτων σύμφωνα με την προκήρυξη που έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ.

13. Η Επιτροπή που είχε οριστεί από το ΔΣ για τη διαμόρφωση πρότασης για τα ομαδικά πρωταθλήματα, ολοκλήρωσε το έργο της με την κατάθεση 2 προτάσεων. Αποφασίστηκε η αποστολή των προτάσεων αυτών στις ενώσεις και τοπικές επιτροπές με την παράκληση να ενημερωθούν σχετικά τα σωματεία της περιοχής τους. Το θέμα των ομαδικών πρωταθλημάτων θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ στην Ερέτρια κατά τη διάρκεια του ομαδικού πρωταθλήματος Α΄ εθνικής (3-8/7/2011).

 

Tse – 15:20

Γκέλφαντ και Γκριστσούκ στον τελικό.

 

 

 

Τα μεγάλα φαβορί απουσιάζουν από τον τελικό των ματς διεκδικητών αφού τις 2 θέσεις εξασφάλισαν οι Μπόρις Γκέλφαντ με τον Αλεξάντερ Γκριστσούκ. Και τα δυο  ματς  των ημιτελικών οδηγήθηκαν στα μπλίτς , όπου ο Ισραηλινός Γκράντμάστερ κέρδισε τον Κάμσκυ 2-0 ενώ στην άλλη αναμέτρηση ο Αλεξάντερ Γκρίστσουκ επιβεβαίωση την φήμη του ως πανίσχυρου ¨ μπλιτσαδόρου ¨ κερδίζοντας  τον Βλαντιμίρ Κράμνικ με 1½ – ½ .

Οι αγώνες έχουν απογοητεύσει το σκακιστικό κοινό αρκετές σύντομες ισοπαλίες σημειώθηκαν , ειδικά στο Κράμνικ – Γκριστσούκ όπου ο δεύτερος είχε ξεκάθαρη στρατηγική να οδηγήσει τις παρτίδες στα μπλίτς, ενώ η ποιότητα των παρτίδων δεν ήταν η ενδεδειγμένη για το επίπεδο των αγώνων.

Το σύστημα διεκδίκησης του παγκόσμιου τίτλου νοσεί και είναι επιτακτική η άμεση εφαρμογή ουσιαστικών  αλλαγών ,ελπίζουμε ο τελικός να μας προσφέρει αυτό που επιθυμούν όλοι οι λάτρεις του σκακιού,  όμορφες παρτίδες χωρίς το αποτέλεσμα να επηρεάζεται από κάθε είδους σκοπιμότητα.

 

 

 

 

 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Κράμνικ ½ ½ ½ ½ ½ ½ ½ ½ 0 ½
Γκρίστσουκ ½ ½ ½ ½ ½ ½ ½ ½ 1 ½

 

 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Γκέλφαντ ½ ½ ½ ½ ½ ½ 0 1 1 1
Κάμσκυ ½ ½ ½ ½ ½ ½ 1 0 0 0

 

Tse : 11:05

 

39ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

39ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Α’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

 

 

1. Διοργάνωση

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία προκηρύσσει την Τελική Φάση του 39ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος A’ Εθνικής Κατηγορίας, που θα διεξαχθεί στην Ερέτρια Ευβοίας, στο χρονικό διάστημα από 3 έως 8 Ιουλίου 2011.

Συν-διοργανωτές των αγώνων θα είναι η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» και τα ξενοδοχεία Eretria Village και Holidays in Evia.

2. Διαμονή – διατροφή – μετακινήσεις


Οι ομάδες θα διαμένουν υποχρεωτικά (τουλάχιστον 8 άτομα ανά ομάδα για τουλάχιστον 5 διανυκτερεύσεις) στο ξενοδοχείο των αγώνων Holidays in Evia & Eretria Village Club στην Ερέτρια Ευβοιας. O Αρχηγός αποστολής της κάθε ομάδας, με την άφιξή της συμπληρώνει ειδικό έντυπο με τα ονόματα των παικτών και συνοδών που θα διαμένουν στα δωμάτια που της αναλογούν. Αντικαταστάσεις ονομάτων γίνονται δεκτές με άμεση ενημέρωση στην Γραμματεία των Αγώνων, η οποία καταχωρεί την μεταβολή στο σχετικό έντυπο.

Σε περίπτωση διαμονής ατόμων που δεν έχουν δηλωθεί στο έντυπο αυτό, το ξενοδοχείο δικαιούται να προβεί στην αντίστοιχη χρέωση και εφόσον δεν καταβληθεί το ανάλογο τίμημα το ποσό θα παρακρατηθεί από την επιχορήγηση που αναλογεί στο σωματείο ή/και από την εγγύηση που προβλέπεται στην παρ.3 της παρούσας προκήρυξης.

Η προσφορά για διαμονή στο προαναφερόμενο ξενοδοχειακό συγκρότημα  έχει ως εξής:

Ξενοδοχείο 3* (Holidays in Evia)

  • 39 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ή
  • 36 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε τρίκλινο ή τετράκλινο δωμάτιο.
  • Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός μονόκλινων δωματίων με κόστος φιλοξενίας 62 € την ημέρα με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ). Τα δωμάτια θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας.

Ξενοδοχείο 4* (Eretria Village)

  • 46 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ή
  • 43 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε τρίκλινο ή τετράκλινο δωμάτιο.
  • Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός μονόκλινων δωματίων με κόστος φιλοξενίας 74 € την ημέρα με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ). Τα δωμάτια θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας.

Διευκρινίζεται ότι για τους αθλητές-συνοδούς που θα παραμείνουν μετά την λήξη των πανελλήνιων ατομικών πρωταθλημάτων (1/7/2011) θα ισχύσουν οι τιμές φιλοξενίας  του ομαδικού Α’ εθνικής.

Οι ομάδες υποχρεούνται μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 να στείλουν εγγράφως, τις κρατήσεις των δωματίων που επιθυμούν, στους διοργανωτές των αγώνων στο email: aethniki@gmail.com (τηλ.:2221085735-6 / fax 2221085737), υποχρεωτική τηλεφωνική επιβεβαίωση παραλαβής του fax, με παράλληλη κοινοποίηση στην ΕΣΟ (info@chessfed.gr, Fax: 210 9221620).

Για την επιβεβαίωση των κρατήσεων τα σωματεία θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι τις 10/6/2011 τουλάχιστο το ποσό των 1.000 € στον τραπεζικό λογαριασμό της Οργανωτικής Επιτροπής:

Τράπεζα ALPHABANK Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Τσουνής

Aριθμός Λογαριασμού: 200-00-2310-026230

ΙΒΑΝ: GR30 0140 2000 2000 0231 0026 230

Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να εξοφληθεί πλήρως μέσω του λογαριασμού η με μετρητά  στο λογιστήριο του ξενοδοχείου διαμονής πριν την έναρξη του 4ου Γύρου. Μεταχρονολογημένες επιταγές δε γίνονται δεκτές από το λογιστήριο.

Οι ομάδες με σειρά προτεραιότητας (ημ. προκαταβολής) θα επιλέγουν το ξενοδοχείο διαμονής τους.

H έκδοση ομαδικού τιμολογίου θα πρέπει να διευκρινισθεί εκ των προτέρων αποστέλλοντας τα απαραίτητα στοιχεία.

Η μετάβαση των συμμετεχόντων θα γίνει με ευθύνη των ιδίων.

Οι συν-διοργανωτές (ΣΑ Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς») προσφέρουν δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων αθλητών και συνοδών από κέντρα προσέλευσης (αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, λιμάνι Πειραιά, σταθμός τρένου (Χαλκίδα ή Οινόη), ΚΤΕΛ (Σχηματάρι, εθνική οδός) και από Αθήνα, αφού προηγηθεί συνεννόηση με τις ομάδες για μαζικές αφίξεις.

Η ΕΣΟ θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης όλων των ομάδων (για 8μελείς αποστολές) σύμφωνα με τις πάγιες αποζημιώσεις της. Η σχετική κατανομή θα ανακοινωθεί με την οριστικοποίηση των δηλώσεων συμμετοχής. Τα αντίστοιχα ποσά θα καταβληθούν μετά  τη λήξη του πρωταθλήματος και με την παραλαβή του σχετικού γραμματίου είσπραξης από την ομοσπονδία.

Οι συν-διοργανωτές προσφέρουν στην ΕΣΟ για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος 20.000 € ποσό που θα αφαιρεθεί από το λογαριασμό όλων των ομάδων στα ξενοδοχεία, σύμφωνα με αναλυτική κατάσταση που θα δοθεί από την ΕΣΟ πριν την έναρξη των αγώνων.

Eπιπλέον οι 10 πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης (μετά και την άρση τυχόν ισοβαθμιών) θα λάβουν ως έπαθλο από 800 € ανά ομάδα.

 

3.  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα σωματεία που έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στην τελική φάση της Α’ Εθνικής κατηγορίας πρέπει να κατατεθούν στα γραφεία της ΕΣΟ μέχρι και τις 30/05/2011. Τα σωματεία που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή θα αναπληρωθούν ως εξής: πρώτα από την ίδια την ένωση / τ. επιτροπή και ανάλογα με το αριθμό των προκρίσεων (3, 2 ή 1) που προβλέπονται στο άρθρο 13 της γενικής προκήρυξης (Αριθ. Πρωτ. 88690/25-01-2011). Αν χρειαστεί η αναπλήρωση συνεχίζεται πρώτα από τον προκριματικό όμιλο της ΕΣΣΘΧ και μετά από αντίστοιχο όμιλο της ΕΣΣΝΑ μέχρι και την 6η θέση της βαθμολογίας. Καταληκτική ημερομηνία για την αναπλήρωση των κενών θέσεων ορίζεται στις 06/06/2011. Η δήλωση συμμετοχής με τις υπογραφές των αρμοδίων και τη σφραγίδα του σωματείου, ισοδυναμεί με πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της προκήρυξης και συνοδεύεται υποχρεωτικά από κατάθεση εγγυητικού ποσού 500 €στον λογαριασμό της ΕΣΟ, που τηρείται στην Εθνική Τράπεζα: 080/480580-13. Το ποσόν της εγγυήσεως επιστρέφεται άμεσα στο σωματείο μετά τη λήξη των αγώνων, εφόσον δεν ισχύουν οι αιτίες κατάπτωσης που προβλέπονται στην παρ. 2, ενώ αντίθετα σε περίπτωση που δεν προσέλθει στους αγώνες, εκπίπτει υπέρ της ΕΣΟ.

4. ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Ισχύουν όσα προβλέπονται στο άρθρο 10 «ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ» της γενικής προκήρυξης  των αγώνων (Αριθ. Πρωτ. 88690/25-01-2011).

Υπενθυμίζονται τα παρακάτω:

Η βασική σύνθεση των ομάδων της Α΄  Εθνικής κατηγορίας είναι 8μελής:

–         1η – 3η σκακιέρα, γενικές σκακιέρες

–         4η σκακιέρα, μια (1) από την κατηγορία γυναικών

–         5η σκακιέρα, μια (1) από την κατηγορία νεανίδων (-18, γεννημένη μετά την 1/1/1993),

–         6η σκακιέρα, μια (1) από την κατηγορία κορασίδων (-16, γεννημένη μετά την 1/1/1995),

–         7η σκακιέρα, ένας/μια (1) από την κατηγορία εφήβων-νεανίδων (-18,γεν/νος-η μετά την 1/1/1993),

–         8η σκακιέρα, ένας/μια (1) από την κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων (-12, γεν/νος-η μετά την 1/1/1999).

Όλα τα σωματεία ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν, έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν ένα κοινοτικό σκακιστή-τρια μόνο στις γενικές σκακιέρες και στη γυναικεία, η δήλωση του οποίου-ας θα γίνεται πριν την έναρξη των περιφερειακών πρωταθλημάτων των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών και σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις.

Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπεται η συμμετοχή κοινοτικού σκακιστή-στριας στις «αναπτυξιακές» νεανικές σκακιέρες (από την 5η και κάτω), με την προϋπόθεση ότι κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα. Για την πιστοποίηση του μόνιμου της κατοικίας είναι απαραίτητη η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης (μηνός) ελληνικού σχολείου/σχολής ή ξένου σχολείου που εδρεύει στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που δεν είναι μαθητής-τρια τότε θα πρέπει να προσκομίζεται αντίγραφο φορολογικής δήλωσης των γονέων για το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Τα σωματεία της Α’ Εθνικής μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο πρωτάθλημα μόνο όσους αθλητές και αθλήτριες (εκτός των αλλοδαπών) ανήκουν στη δύναμή τους μέχρι και τις 31/03/2011. Πέραν αυτών των αθλητών οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο νέο-εγγεγραμμένους αθλητές (όχι αθλητές από μεταγραφές).

Όπως προβλέπεται στο άρθρο 2.12.1 του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων στους Αγώνες της Α’ Εθνικής Κατηγορίας και μόνο στις «γενικές» σκακιέρες 1η – 3η (όχι στις «αναπτυξιακές»), επιτρέπεται επιπλέον και η χρήση ενός αλλοδαπού σκακιστή ανεξαρτήτου χώρας προέλευσης.

Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 8/7/2000 ορίζονται παράβολα συμμετοχής ανά αγωνιστική περίοδο, για τους αλλοδαπούς σκακιστές που υπάγονται στην παραπάνω παράγραφο σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο βαθμό αξιολόγησής τους στους διεθνείς πίνακες της FIDE ως εξής:

ΕΛΟ FIDE ΠΑΡΑΒΟΛΟ
Μέχρι 2400 90 Euro
2401-2500 120 Euro
2501-2600 150 Euro
2601-2700 180 Euro
2701-2800 210 Euro
κ.ο.κ.

Του παραπάνω παραβόλου εξαιρούνται οι αλλοδαποί που σύμφωνα με τους πίνακες της FIDE ανήκουν στην  δύναμη της Ε.Σ.Ο. και αγωνίζονται με την Ελληνική σημαία.  Σε περίπτωση που και οι δύο αλλοδαποί σκακιστές σωματείου Α’ Εθνικής είναι κοινοτικοί και έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν μόνο στις «γενικές» σκακιέρες 1η – 3η, τότε η υποχρέωση καταβολής παραβόλου αφορά τον σκακιστή με τον υψηλότερο βαθμό αξιολόγησης στους τρέχοντες πίνακες ΕΛΟ της FIDE.

Τα σωματεία που θα αγωνιστούν την τελική φάση της Α’ Εθνικής και  επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αλλοδαπούς σκακιστές, κοινοτικούς ή μη, θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή του μέχρι τις 06/06/2011 με ταυτόχρονη κατάθεση του αντίστοιχου παραβόλου συμμετοχής είτε απευθείας στο λογαριασμό όψεως της ΕΣΟ αριθ. 080/480580-13 Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, Υποκατάστημα Σταδίου 38, είτε με οποιονδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο (όπως ταχυδρομική επιταγή, κατάθεση στα γραφεία της ΕΣΟ κλπ.). Μη εμπρόθεσμη καταβολή του παραβόλου αφαιρεί το δικαίωμα συμμετοχής του αλλοδαπού σκακιστή. Η δήλωση αλλοδαπών σκακιστών, κοινοτικών ή μη, είναι δεσμευτική για όλη τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις.

Η συμμετοχή σε ομαδικούς αγώνες αλλοδαπών σκακιστών κοινοτικών ή μη, δεσμεύει τα σωματεία μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις της ΕΣΟ.

Στα περιφερειακά πρωταθλήματα (προκριματικά ‘Α εθνικής, Β’, Γ’ εθνική και τοπικά)  για την κατάταξη των αθλητών και αθλητριών στις γενικές σκακιέρες ισχύουν όσα προβλέπονται στον Κανονισμό Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων (αποφ. ΔΣ ΕΣΟ 23/11/99 άρθρο 2.2.2.).

Οι σκακιστές που ανήκουν σε Ομοσπονδία άλλης χώρας, είτε αγωνίζονται ως αλλοδαποί-κοινοτικοί, είτε ως ομογενείς, κατατάσσονται στη σειρά σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο βαθμό αξιολόγησής τους στους διεθνείς πίνακες ΕΛΟ της FIDE. Αυτό ισχύει ακόμα και αν στο παρελθόν είχαν αξιολογηθεί στους Εθνικούς πίνακες ΕΛΟ.

Ειδικά για την τελική φάση της Α’ Εθνικής και σε ότι αφορά την κατάταξη των σκακιστών και σκακιστριών (Ελλήνων και αλλοδαπών) που αγωνίζονται στις γενικές σκακιέρες (1η έως και 3η) ισχύουν τα εξής:

Η σειρά των σκακιέρων (1η έως και 3η) καθορίζεται από τη «Βασική Σύνθεση» που καταθέτουν οι ομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στην παρούσα προκήρυξη.
Η «Βασική Σύνθεση» μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι 16 σκακιστές-στριες με οποιαδήποτε σειρά (ανεξάρτητα από βαθμό αξιολόγησης) με τους εξής περιορισμούς:
Καμία «γενική» σκακιέρα δεν μπορεί να υπερτερεί περισσότερες από 100 μονάδες ΕΛΟ (ισχύει ο διεθνής βαθμός αξιολόγησης σύμφωνα με την λίστα της FIDE-ΜΑΪΟΣ 2011) από την αμέσως προηγούμενή της. (π.χ. αν στην 1η θέση δηλωθεί σκακιστής-τρια με ΕΛΟ 2400 στην 2η θέση δεν μπορεί να δηλωθεί σκακιστής-στρια με ΕΛΟ μεγαλύτερο του 2500 κοκ για κάθε δυάδα «γενικών» σκακιέρων.
Για την κατάταξη αθλητών που δεν έχουν διεθνή βαθμό αξιολόγησης υπολογίζεται ο εθνικός (ισχύει η διαφορά των 100 μονάδων). Διευκρινίζεται ότι αθλητές χωρίς διεθνές ΕΛΟ κατατάσσονται σε κάθε περίπτωση κάτω από όσους έχουν διεθνή βαθμό αξιολόγησης.

 

Όλα τα σωματεία θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως, στην γραμματεία της ΕΣΟ, την βασική σύνθεσή τους (16άδα), μέχρι και την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011.

 

Στη δήλωση συμμετοχής της βασικής σύνθεσης (16άδα) θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός μητρώου (ΕΣΟ και FIDE), ο διεθνής βαθμός αξιολόγησης (ή ο εθνικός αν δεν υπάρχει διεθνής) καθώς και η ημερομηνία γέννησης των σκακιστών-στριων που είναι μέχρι 18 ετών (σύμφωνα με τη συνημμένη φόρμα).  Τα σωματεία είναι επίσης υπεύθυνα για τον υπολογισμό του μέσου όρου των 8 μεγαλύτερων διεθνών ΕΛΟ (ή των εθνικών όπου δεν υπάρχει διεθνές) ανά κατηγορία σκακιέρας, βάσει του οποίου θα διαμορφωθεί η αρχική κατάταξη των ομάδων.

 

Σε περίπτωση δήλωσης με λανθασμένη σειρά  τότε η κατάταξη στις γενικές σκακιέρες (1-3) θα γίνει ως εξής:

α) Διεθνής βαθμός αξιολόγησης (με βάση τη λίστα της FIDE – Μάιος 2011), κατά φθίνουσα σειρά.

β) Επί ίδιου διεθνούς βαθμού αξιολόγησης ο διεθνής τίτλος Μετρ (κατά τη σειρά τίτλων GM, IM, FM, WGM, WIM, WFM, και μόνο για τους τίτλους αυτούς).

γ) Επί κοινού τίτλου, ο αριθμός παρτίδων, από τον πίνακα αξιολόγησης της FIDE-Μάιος 2011 , κατά φθίνουσα σειρά.

δ) Επί ίσων όλων των ανωτέρω κριτηρίων, ο αριθμός Μητρώου Αθλητή στα μητρώα της ΕΣΟ (προηγείται ο μικρότερος αριθμός μητρώου).

 

Η σειρά αυτή παραμένει σταθερή σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

 

Ορίζεται ρητά ότι, σε περίπτωση που εγκριθεί από τη Γ.Γ.Α. η πρόταση της ΕΣΟ για την τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης που αφορά στη συμμετοχή κοινοτικών, αλλοδαπών και ομογενών στα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας, θα τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2012).

 

5. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Όπως προβλέπει το άρθρο 5, “ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ” του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων (αποφ. ΔΣ ΕΣΟ 23/11/99) καθώς και το άρθρο 5 «
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ» της γενικής προκήρυξης  των αγώνων (Αριθ. Πρωτ. 88690/25-01-2011) και σύμφωνα με την ισχύουσα Γενική Οδηγία της Κ.Ε.Δ.

Διευκρινίζονται συμπληρωματικά τα παρακάτω:

5.1  Για να αγωνισθούν οι  σκακιστές ενός σωματείου πρέπει να είναι παρόντες τουλάχιστον  5 από τους παίκτες που θα αγωνισθούν.  Στην  αντίθετη  περίπτωση,  λειτουργούν  τα  χρονόμετρα  τους  χωρίς  να έχουν  δικαίωμα να  παίξουν  κίνηση  μέχρι  να  συμπληρωθεί  ο  απαραίτητος  αριθμός  παρόντων.

5.2  Μηδενίζονται  μετά  πάροδο  30 λεπτών από  την προγραμματισμένη  ώρα  έναρξης  του  παιχνιδιού,  όλοι  οι  παίκτες που δεν  έχουν  προσέλθει  στον  αγωνιστικό  χώρο.  Αν  δεν  έχουν  προσέλθει 5 τουλάχιστον  από  μία ομάδα, τότε  μηδενίζεται ολόκληρη η ομάδα και εφαρμόζονται οι  διατάξεις του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων (άρθρο 3.3.1). Στην  περίπτωση αυτή κενές  θεωρούνται  οι  σκακιέρες  των παικτών  που δεν έχουν παρουσιασθεί στην σκακιέρα που αγωνίζονται.

5.3  Οι ομάδες παραδίδουν τις συνθέσεις τους σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία:

Όλα τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να καταθέτουν το αργότερο μέχρι τις 09:30 κάθε πρωί, τη σύνθεση (8άδα) με την οποία θα αγωνιστούν στο συγκεκριμένο γύρο. Η κατάθεση της σύνθεσης θα γίνεται από τον υπεύθυνο του σωματείου εγγράφως ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) απευθείας στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων. Ο ΕΔ θα επικοινωνεί με τα σωματεία που δεν κατέθεσαν σύνθεση, για την αποφυγή προβλημάτων όπως χαμένα e-mail κλπ. Θα ακολουθεί έλεγχος των συνθέσεων από τον ΕΔ και τους βοηθούς του και θα καλούνται τα σωματεία που έχουν δώσει λάθος σύνθεση προκειμένου να τη διορθώσουν άμεσα. Με την ολοκλήρωση του παραπάνω έλεγχου και το αργότερο μέχρι τις 10:30 θα κοινοποιούνται όλες οι συνθέσεις στις ομάδες και θα ανακοινώνονται παράλληλα στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων.

Για τον 2ο και 7ο γύρο (τελευταίος), που θα διεξαχθούν πρωί, η κατάθεση των συνθέσεων θα γίνει από το βράδυ της προηγούμενης μέρας το αργότερο μέχρι της 23:30. Για τον 3ο γύρο (διπλός) η κατάθεση των συνθέσεων θα γίνει αμέσως μετά τη λήξη του προηγούμενου γύρου και το αργότερο μέχρι τις 16:00.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση που κάποια ομάδα δεν καταθέσει εμπρόθεσμα τη σύνθεσή της τότε αγωνίζεται με τη σύνθεση του αμέσως προηγούμενου γύρου, ενώ εάν δεν καταθέσει σύνθεση στον 1ο γύρο, αγωνίζεται υποχρεωτικά με τη «βασική σύνθεση» – ισχυρότερη 8άδα, όπως θα έχει δηλωθεί στη γραμματεία της ΕΣΟ (μέχρι την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011) και σύμφωνα με την οποία υπολογίσθηκε η αρχική κατάταξη των ομάδων.

5.4 Ο διαιτητής  και  οι  δύο  αρχηγοί, πριν την έναρξη των αγώνων,  υπογράφουν  υποχρεωτικά στο Φύλλο Αγώνος αποδεχόμενοι τον έλεγχο  της  νομιμότητας  συμμετοχής  των  παικτών  και  κανονικότητας  της  σύνθεσης των ομάδων και δεσμεύουν τα σωματεία τους επί των θεμάτων που επικύρωσαν με την υπογραφή τους. Εάν κάποιος αρχηγός ομάδας αρνηθεί να υπογράψει τότε μηδενίζεται η ομάδα του και εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του κανονισμού.

5.5  Αν  για  οποιονδήποτε  λόγο κατά την υποβολή των συνθέσεων ή και πριν την έναρξη των αγώνων ,  διαπιστωθεί  αντικανονικότητα συμμετοχής  ή σύνθεσης,  το υπαίτιο σωματείο  καλείται  να  αποκαταστήσει  αμέσως  την  αντικανονικότητα (σε βάρος του χρόνου των συγκεκριμένων σκακιέρων αν διαπιστωθεί λίγο πριν την έναρξη των αγώνων).

5.6  Ο  διαιτητής  δεν  επιτρέπει  σε  καμία  περίπτωση  την  συμμετοχή  παίκτη  που:

5.6.1  Δεν  έχει  προσκομίσει   το  Δελτίο  του Αθλητικής   Ιδιότητας  και  Υγείας  Αθλητή.  Το  δελτίο  αυτό  θεωρείται  κανονικό  αν  φέρει  όλες  τις  σχετικά  προβλεπόμενες  υπογραφές  και  σφραγίδες  ιατρού  και  σωματείου.

5.6.2   Δεν  είναι  στη  σκακιέρα  που  προβλέπεται  από  τη σύνθεση των ομάδων.

5.7 Τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης επί θεμάτων αντικανονικής συμμετοχής και σύνθεσης εάν δεν έχει γίνει ανάλογη μνεία στο Φύλλο Αγώνος πριν την έναρξη των αγώνων.

5.8 Μετά την έναρξη των αγώνων ουδεμία ποινή επιβάλλεται για λόγους νομιμότητας συμμετοχής των αθλητών και κανονικότητας της σύνθεσης των ομάδων.

5.9 Καταργείται η παράγραφος 2.11.2 του Κανονισμού Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων και κατά συνέπεια αίρεται το αυτοδίκαιο της επιβολής βαθμολογικών ποινών από την διοργανώτρια αρχή για θέματα αντικανονικότητας σύνθεσης των ομάδων.

 

6. ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΜΑΔΩΝ

6.1. Κάθε σωματείο, παράλληλα με την κατάθεση της σύνθεσης ορίζει τον αρχηγό της ομάδας, καθώς και έναν αναπληρωματικό που τον αντικαθιστά σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Αρχηγός μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους σκακιστές.

6.2. Ο αρχηγός είναι ο μόνος που εκπροσωπεί επίσημα την ομάδα. Έχει το αποκλειστικό δικαίωμα, χωρίς να σχολιάζει σκακιστικά τη θέση της παρτίδας, να υποδεικνύει σε παίκτη της ομάδας του να προτείνει ή να αποδεχτεί πρόταση ισοπαλίας ή να εγκαταλείψει την παρτίδα.

6.3 Οποιαδήποτε συνεννόηση μεταξύ παικτών και αρχηγού γίνεται μόνο παρουσία του διαιτητή της συνάντησης.

6.4 Για τους αρχηγούς των ομάδων που δεν τηρούν τα όσα ρητά ορίζονται από την παρούσα προκήρυξη καθώς και από τους κανονισμούς της FIDE (C.06.15) και της ΕΣΟ μπορεί να επιβληθεί ποινή αποβολής από την αίθουσα των αγώνων χωρίς αναπλήρωση. Στην περίπτωση που ο αρχηγός είναι σκακιστής της ομάδας που αγωνίζεται ακόμα, τότε η προαναφερόμενη ποινή μετατρέπεται σε παύση από τα καθήκοντα του αρχηγού χωρίς αναπλήρωση.

 

7. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Διευθυντής αγώνων ορίσθηκε ο Γιώργος Τσουνής.

8. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ- ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Θα ορισθούν από την Κ.Ε.Δ. και θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ.

9. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενάντια σε απόφαση του διαιτητή ασκείται ένσταση σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων και τα άρθρα 1.26 μέχρι 1.28 του Κανονισμού Αγώνων της ΕΣΟ . Συγκεκριμένα:

Ένσταση ενάντια σε απόφαση του διαιτητή ασκείται από το ενδιαφερόμενο Σωματείο αμέσως μετά τη λήξη της υπόψη συνάντησης και μέσα σε 30 λεπτά. Αν το πρόγραμμα προβλέπει δύο αγωνιστικές την ίδια ημέρα τότε ή ένσταση ασκείται μέσα σε 15 λεπτά από τη λήξη της υπόψη συνάντησης. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων των αγώνων που θα ορίσει το ΔΣ της ΕΣΟ και η σύνθεσή της θα ανακοινωθεί με συμπληρωματική προκήρυξη.

Το  παράβολο της ένστασης ορίζεται στο ύψος των 100 € και κατατίθεται στο Διευθυντή Αγώνων.

Καθήκοντα “Διευθυντή Αγώνων” με την έννοια των άρθρων 1.21-1.25 του Κανονισμού Αγώνων ασκεί το Δ.Σ. της ΕΣΟ (ή εξουσιοδοτημένο φυσικό/νομικό πρόσωπο).

10. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και ακόμη 30 λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών  από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess).

Απαγορεύονται οι προτάσεις ισοπαλίας σε λιγότερες από 30 κινήσεις (άρθρο 9.1 FIDE Laws of Chess).

11. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ- ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Η τελική φάση της Α’ Εθνικής του 2011 θα διεξαχθεί με ελβετικό 7 γύρων (σύστημα σκακιστικής Ολυμπιάδας) και έχουν δικαίωμα συμμετοχής 34 ομάδες  ως εξής:

α) Οι πρώτες 20 ομάδες σύμφωνα με την τελική κατάταξη της τελικής φάσης του 38ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α’ εθνικής κατηγορίας του 2010.

1.  ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

2.  ΑΟ ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

3.  ΣΑ ΧΑΝΙΩΝ

4.  ΕΟΑΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

5.  ΣΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

6.  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣ

7.  ΑΕΚ

8.  ΟΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

9.  ΛΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

10. ΣΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

11. ΕΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

12. ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

13. ΦΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

14. ΣΟ ΠΑΤΡΩΝ

15. ΣΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

16. ΣΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ Ο ΕΥΒΟΕΥΣ

17. ΣΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

18. ΣΑ ΓΑΖΙΟΥ

19. ΣΟ ΙΚΑΡΙΑΣ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ»

20. ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ

 

β) Οι 14 ομάδες που προέκυψαν από τους προκριματικούς ομίλους Α΄ εθνικής κατηγορίας των ενώσεων – τ. επιτροπών του 2011.

21. ΣΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (ΕΣΣΝΑ)

22. ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ (ΕΣΣΝΑ)

23. ΑΟ ΖΗΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (ΕΣΣΝΑ)

24. ΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ (ΕΣΣΘΧ)

25. ΣΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (ΕΣΣΘΧ)

26. ΣΟ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΕΣΣΑΜΘ)

27. ΟΑΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΕΣΣΚ)

28. ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ (ΕΣΣΚΕΔΥΜ)

29. ΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΕΣΣΠΕΠ)

30. ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (ΕΣΣΠ)

31. ΣΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ «Ο ΛΕΒΑΔΟΣ» (ΤΕΣΣΑΣ)

32. ΑΣΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (ΤΕΣΣΑΙΓ)

33. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ(ΤΕΣΣΔΕ)

34. ΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Από αναπλήρωση)*

 

* Στην ΤΕΣΣ Θεσσαλίας δεν έγινε ομαδικό πρωτάθλημα οπότε σύμφωνα με το άρθρο 3 της παρούσας προκήρυξης η κενή θέση αναπληρώνεται από την ΕΣΣΘΧ.

Η αρχική κατάταξη των ομάδων θα γίνει με βάση τον μέσο όρο των 8 μεγαλύτερων διεθνών ΕΛΟ (ή των εθνικών όπου δεν υπάρχει διεθνές) ανά κατηγορία σκακιέρας. Το χρώμα (ΛΕΥΚΑ ή ΜΑΥΡΑ) της 1ης ομάδας στον 1ο γύρο θα καθορισθεί με κλήρωση.

Η αναπλήρωση των ομάδων που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 27/05/2011, θα γίνει σύμφωνα με τα όσα ρητά ορίζονται στο άρθρο 3της παρούσας προκήρυξης.

Οι 20 πρώτες ομάδες αποκτούν το δικαίωμα να αγωνισθούν απευθείας στην τελική φάση της Α’ εθνικής της επόμενης χρονιάς (2012). Αν κάποια ομάδα (από τις πρώτες 20) θέλει να λάβει μέρος στον προκριματικό όμιλο Α΄ εθνικής της περιοχής της  για το 2012 τότε χάνει την απευθείας πρόκριση και η θέση περνάει στην Ένωση που ανήκει. Οι υπόλοιπες 14 ομάδες θα πρέπει να αγωνισθούν στον προκριματικό όμιλο Α’ εθνικής της περιοχής τους την επόμενη χρονιά προκείμένου να διεκδικήσουν μια θέση για την τελική φάση (2012).

Οι ομάδες που αποχωρούν αδικαιολόγητα από το πρωτάθλημα χάνουν αυτόματα το δικαίωμα συμμετοχής τους στην τελική φάση του ομαδικού πρωταθλήματος Α’ εθνικής κατηγορίας του 2012 ακόμα και αν κατακτήσουν την 1η θέση στο περιφερειακό πρωτάθλημα  της Ένωσης/Τ.Επιτροπής που ανήκουν.

 

12. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Ερέτρια Εύβοιας σε αίθουσα του ξενοδοχείου Holidays in Evia Eretria Village Club.

 

13. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Το ημερήσιο πρόγραμμα των αγώνων είναι το εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Σάββατο         02  Ιουλίου           2011 Άφιξη ομάδων
Κυριακή          03  Ιουλίου           2011 Τεχνική συνάντηση – Ενημέρωση σωματείων 12:00
Κυριακή          03  Ιουλίου           2011 Τελετή Έναρξης 16:00
Κυριακή          03  Ιουλίου           2011 1ος Γύρος 16:30
Δευτέρα           04  Ιουλίου           2011 2ος Γύρος 09:30
Δευτέρα           04  Ιουλίου           2011 3ος Γύρος 17:30
Τρίτη               05  Ιουλίου           2011 4ος Γύρος 16:30
Τετάρτη           06  Ιουλίου           2011 5ος Γύρος 16:30
Πέμπτη            07  Ιουλίου           2011 6ος Γύρος 16:30
Παρασκευή     08  Ιουλίου           2011 7ος Γύρος 09:30
Παρασκευή     08  Ιουλίου           2011 Τελετή Λήξης-Αναχώρηση 15:00

 

14. ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ-ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Βαθμοί

2.  Το άθροισμα Sonneborn – Berger που υπολογίζεται ως εξής: οι βαθμοί κάθε αντίπαλου, εξαιρούμενου του αντίπαλου που συγκέντρωσε τους λιγότερους, πολλαπλασιασμένοι επί τον αριθμό των πόντων (σκορ σκακιέρων) που σημείωσε η ομάδα ενάντια στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Για τον υπολογισμό του αθροίσματος Sonneborn – Berger το «bye» και η νίκη χωρίς αγώνα υπολογίζεται ως ισοπαλία της ομάδας με έναν «εικονικό αντίπαλο» (“virtualopponent” FIDEHBD.02.14). Στην έναρξη του συγκεκριμένου γύρου ο «εικονικός αντίπαλος» έχει τους ίδιους βαθμούς και πόντους με την ομάδα. Στη συνέχεια προστίθεται το αποτέλεσμα του αγώνα (1 βαθμός και 8 πόντοι για νίκη α.α., 1 βαθμός και 4 πόντοι για το bye και 0 βαθμοί και 0 πόντοι για ήττα α.α.) και για κάθε επόμενο γύρο προστίθεται 1 βαθμός και 4 πόντοι.

3.  Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων.

4. Άθροισμα των βαθμών όλων των αντιπάλων εξαιρουμένου του αντίπαλου με τους λιγότερους βαθμούς.

5.  Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων

6.  Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων που η ομάδα νίκησε, συν το μισό των πόντων των αντιπάλων με τους οποίους η ομάδα έκανε ισοπαλία

7. Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων, μείον του μεγαλύτερου και του μικρότερου αριθμού.

Σε όλες τις περιπτώσεις κερδίζει το μεγαλύτερο σύνολο.

Στη βαθμολογία η ομάδα που παίρνει το “ΒΥΕ” (περίπτωση μονού αριθμού ομάδων) παίρνει 1 βαθμό και 4½ πόντους.

Διευκρινίζεται ότι, η ποινή της αφαίρεσης 1 βαθμού για την ομάδα που χάνει χωρίς αγώνα (α.α.), εφαρμόζεται στην τελική-συνολική βαθμολογία και δεν επηρεάζει την κλήρωση των ομάδων.

15. ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους Κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων. Ισχύει η γενική προκήρυξη  των αγώνων (Αριθ. Πρωτ. 88690/25-01-2011) στα άρθρα που δεν διαφοροποιούνται.

 

Tse – 12:05

Κράμνικ – Γκριστσούκ και Γκέλφαντ – Κάμσκυ τα ζευγάρια των ημιτελικών.

 

Επιτέλους μετά από τα δραματικά μπαράζ είμαστε έτοιμοι για τα ημιτελικά των ματς διεκδικητών.

Οι Γκέλφαντ και Κάμσκυ είχαν πάρει  την πρόκριση με 2.5-1.5 από τους Μαμεντιάροβ και Τοπάλοβ αντίστοιχα , έτσι εχτές με την ψυχοφθόρο διαδικασία των μπαράζ αναδείχθηκε και το επόμενο ζευγάρι των ημιτελικών με τους Αλεξάντερ Γκρίστσουκ και Βλαντιμίρ Κράμνικ να επικρατούν και να κερδίζουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο Γκρίστσουκ κέδισε στις 4 ράπιντ παρτίδες τον Αρονιάν με 2.5-1.5 ενώ πιο δραματική ήταν η εξέλιξη της άλλης αναμέτρησης αφού μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα στις παρτίδες ράπιντ οδηγηθήκαμε στα μπλίτς , όπου στην πρώτη παρτίδα ο Ραττζάμποφ κέρδισε  , ενώ στην διάρκεια της δεύτερης παρτίδας το ρολόι σταμάτησε λόγω βλάβης , δημιουργώντας αναστάτωση,  τελικά η παρτίδα συνεχίστηκε με νίκη του Κράμνικ που κατάφερε να κερδίσει σε μια ισόπαλη θέση. Τα επόμενα 2 μπλίτς ήταν καταστροφή για τον Ρατζάμποφ..

Έτσι την Πέμπτη 12/5 είμαστε έτοιμοι για να απολαύσουμε τις επόμενες μονομαχίες Κράμνικ – Γκρίστσουκ και Κάμσκυ –Γκέλφαντ .

Αξιοσημείωτη είναι η έλλειψη ενημέρωσης από την επίσημη σελίδα των αγώνων με τους διοργανωτές να επιδίδονται σε ρεσιτάλ αδιαφορίας.

 

 

1 2 3 4
Μαμεντιάροφ ½ ½ 0 ½
Γκέλφαντ ½ ½ 1 ½

 

 

 

1 2 3 4
Κάμσκυ ½ 1 ½ ½
Τοπάλοβ ½ 0 ½ ½

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8
Γκρίστσούκ ½ ½ ½ ½ 1 0 ½ 1
Αρονιάν ½ ½ ½ ½ 0 1 ½ 0

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Κράμνικ ½ ½ ½ ½ ½ ½ ½ ½ 0 1 1 ½
Ρατζάμποφ ½ ½ ½ ½ ½ ½ ½ ½ 1 0 0 ½

Tse – 10:40

Ματς διεκδικητών – αποτελέσματα.

 

 

 

 

Μετά και τον δεύτερο γύρο μόνο μια νίκη έχει σημειωθεί στα ματς των διεκδικητών που διεξάγονται στο Καζάν της Ρωσίας.

Ο Γκάτα Κάμσκυ κέρδισε με τα μαύρα τον Τοπάλοβ σε μια περίπλοκη θέση της άμυνας Γκρύνφελντ., μπορείτε να δείτε την παρτίδα με σχόλια του νεαρού γκραντμάστερ Φαμπιάνο Καρουάνα.

 

Τοπάλοβ ½ 0
Κάμσκυ ½ 1

 

Κράμνικ ½ ½
Ρατζάμποφ ½ ½

 

 

 

Γκέλφαντ ½ ½
Μαμεντιάροφ ½ ½

 

 

 

Αρονιάν ½ ½
Γκριστσούκ ½ ½

 

Tse – 17:00

Kosolapov, N – Nezhmetzinov , R.

 

Παίζουν τα μαύρα και κερδίζουν.

 

Tse – 16:25

1ο τουρνουά Ν.Ο.Κ. 29/4 – 1/5

 

Το τριήμερο 29/4 – 1/5 διεξήχθη στην Καλαμάτα το 1ο τουρνουά Ν.Ο.Κ. – Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π  στην όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων  του Pharae palace.

Μαζί με την τελική βαθμολογία μπορείτε να δείτε και μερικές παρτίδες από το τουρνουά.

1st NOK Tournament

Final Ranking

Rank SNo. Name Rtg FED Club Pts
1 1 Mouroutis Konstantinos 2247 GRE Σ.Ο. ΠΑΤΡΩΝ 4½
2 2 Petritaj Fotjon 2237 ALB Ε.Σ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ 3½
3 7 Bournakas Alexis 1885 GRE Φ.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3½
4 5 Diamanteas Petros 1986 GRE Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3
5 3 Kiriakopoulos Antonis 2051 GRE Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3
6 6 Reitzopoulos Kostantinos 1917 GRE Ο.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2½
7 8 Moutzouris Emanuel 1834 GRE Σ.Σ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ 2½
8 10 Moutzouris Iasonas 1704 GRE Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2½
9 12 Sakellariou Evaggelos 1580 GRE Σ.Σ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ 2½
10 11 Malamas Georgios 1550 GRE Γ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ 2
11 13 Filopoulou Aggeliki 1497 GRE Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2
12 9 Malamas Kostas 1710 GRE Γ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ 2
13 4 Lambropoulos Evagellos 2066 GRE Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1½
14 15 Sklikas Nikolaos 1000 GRE Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1
15 14 Keramekis Achillefs-Iordanis 1160 GRE Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1

 

 

 

 

Tse – 15:10

Tags:

Προκριματικά παίδων – κορασίδων Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π 2011.

 

 

 

Με την συμμετοχή 57 σκακιστών – σκακιστριών ολοκληρώθηκαν  την Κυριακή , στο  ¨  Pharae Palace  ¨ της Καλαμάτας , τα προκριματικά παίδων – κορασίδων Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π για τα πανελλήνια  ατομικά πρωταθλήματα 2011.

Διοργανωτές ήταν οι Ναυτικός όμιλος Καλαμάτας ¨Ο Ποσειδών¨ ,  η Ένωση σκακιστικών σωματείων περιφέρειας Πελοποννήσου και ο αθλητικός φορέας δήμου Καλαμάτας.

Ακολουθούν οι τελικές βαθμολογίες από κάθε τουρνουά

 

 

 

 

 

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Κ-8 ΕΤΩΝ ΕΣΣΠΕΠ 2011
Final Ranking
Rank SNo. Name Rtg FED Club Pts
1 3 ΚΟΡΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1000 GRE ΣΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 5
2 4 ΛΙΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 4
3 5 ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΙΚΤΩΡ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 3
4 6 ΝΤΑΒΕΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ 1000 GRE ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3
5 1 ΜΠΟΥΡΝΑΚΑΣ ΙΑΣΩΝΑΣ 1000 GRE ΦΟ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ 2
6 7 ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 2
7 2 ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 1000 GRE ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1

 

 

 

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Κ-10 ΕΤΩΝ ΕΣΣΠΕΠ 2011
Final Ranking
Rank SNo. Name Rtg FED Club Pts
1 1 ΜΠΑΚΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ-ΦΟΙΒΟΣ 1010 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 4
2 6 ΚΟΥΛΟΥΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 4
3 7 ΜΑΛΑΠΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 4
4 10 ΣΩΦΡΟΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 3
5 8 ΜΑΝΩΛΑΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 3
6 5 ΚΛΗΜΕΝΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 3
7 11 ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 2
8 9 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 1000 GRE ΣΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 2
9 3 ΜΠΟΥΡΝΑΚΑΣ ΒΛΑΣΣΙΟΣ 1000 GRE ΦΟ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ 2
10 4 ΚΛΗΜΕΝΤΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 2
11 2 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1000 GRE ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1

 

 

 

 

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Κ-12 ΕΤΩΝ ΕΣΣΠΕΠ 2011
Final Ranking
Rank SNo. Name Rtg FED Club Pts
1 1 ΤΟΥΜΠΕΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1050 GRE ΣΟ ΠΥΡΓΟΥ 5
2 9 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1000 GRE ΠΑΣ “ΙΑΣΩΝ” ΜΕΣΣΗΝΗΣ
3 2 ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1005 GRE ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3
4 3 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 1000 GRE ΣΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 3
5 8 ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ”
6 4 ΓΙΑΝΝΑΚΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ”
7 5 ΚΟΥΤΣΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1000 GRE ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2
8 7 ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1000 GRE ΦΟ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ 2
9 10 ΤΣΙΚΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 1
10 6 ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” ½

 

 

 

ATOMIKO PAIDON K-14, K-16 ESSPEP 2011
Final Ranking
Rank SNo. Name Rtg FED Club Pts
1 1 DIASAKOS SPYRIDON 1609 GRE NO KALAMATAS “O POSIDON” 4
2 2 VLAHAKIS NIKOS 1503 GRE NO KALAMATAS “O POSIDON” 4
3 6 DIAKOUMEAS ARISTOFANIS 1110 GRE OS KALAMATAS 3
4 4 DEONAS PAVLOS 1240 GRE SS NAFPLIOU “O AGIOS NEKTARIOS” 3
5 5 AGGELAKAKIS DIMITRIOS-ATHANASI 1135 GRE NO KALAMATAS “O POSIDON”
6 7 DIMOPOULOS KAROLOS 1105 GRE NO KALAMATAS “O POSIDON”
7 11 BOURNAKAS APOSTOLOS 1000 GRE FO TRIPOLEOS
8 3 KLABATSEAS HRISTOS 1417 GRE NO KALAMATAS “O POSIDON”
9 8 LILIS-KOKKORIS DIMITRIOS 1005 GRE FO TRIPOLEOS 2
10 12 LOUKAS DIMITRIS 1000 GRE NO KALAMATAS “O POSIDON” 2
11 10 ANASTASOPOULOS MARIOS 1000 GRE NO KALAMATAS “O POSIDON” 1
12 9 MOUSENIKAS PANAGIOTIS 1005 GRE PAS “IASON” MESSINIS 1

 

 

 

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ.8-Κ.10 ΕΣΣΠΕΠ 2011
Final Ranking
Rank SNo. Name Rtg FED Club Pts
1 4 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 1005 GRE ΣΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ”
2 7 ΛΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ”
3 1 ΦΡΑΓΚΟΥ ΜΑΡΙΑ 1010 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 3
4 3 ΜΟΥΣΕΝΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 1005 GRE ΠΑΣ “ΙΑΣΩΝ” ΜΕΣΣΗΝΗΣ 3
5 9 ΜΗΤΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑ 1000 GRE ΑΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ 3
6 2 ΜΟΥΣΕΝΙΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 1005 GRE ΠΑΣ “ΙΑΣΩΝ” ΜΕΣΣΗΝΗΣ 2
7 10 ΝΤΑΒΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 1000 GRE ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2
8 5 ΦΡΑΓΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ – ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 2
9 11 ΠΑΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΕΥΣΤΑΘΙΑ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 1
10 8 ΜΑΝΩΛΑΚΑΚΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 1
11 6 ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΕΛΕΝΗ 1000 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 0

 

 

 

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 12-16 ΕΤΩΝ ΕΣΣΠΕΠ 2011
Final Ranking
Rank SNo. Name Rtg FED Club Pts
1 5 ΡΟΜΠΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 1005 GRE ΣΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 5
2 2 ΣΑΠΕΡΑ ΕΥΔΟΚΙΑ 1010 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 4
3 4 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 1015 GRE ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ”
4 3 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ 1000 GRE ΠΑΣ “ΙΑΣΩΝ” ΜΕΣΣΗΝΗΣ 2
5 1 ΔΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΙΑ 1000 GRE ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
6 6 ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ 1000 GRE ΣΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 0

 

 

Tse – 15:00

 

Tags: