Archive for Ιούλιος, 2010

Καλοκαιρινά open – αποτελέσματα βαθμολογίες

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζονται 4 από τα πολλά καλοκαιρινά όπεν που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Summer Cup 2010   αποτελέσματα – Βαθμολογία

Διεθνές Όπεν Ίκαρος 2010  αποτελέσματα – Βαθμολογία

Λέρος  Artemis Cup 2010  αποτελέσματα – Βαθμολογία

Διεθνές σκακιστικό τουρνουά Ρεθύμνου 2010  αποτελέσματα – Βαθμολογία

Tse – 18:50

Tags:

Καλό σου ταξίδι φίλε…

Τον αντιμετώπισα για πρώτη και τελευταία φορά στο πρωτάθλημα Α Εθνικής κατηγορίας του 2008. Νηφάλια παρουσία και εξαιρετικά μετρημένος στις κινήσεις και τις εκδηλώσεις του – με ένα λόγο ο Βασίλης υπήρξε μια γαλήνια και εξόχως ευγενική παρουσία.

Πολύ αξιοπρεπής και πάντα ευδιάθετος, αποτελούσε υπόδειγμα ευχάριστης και διακριτικής παρέας. Σε εντυπωσιακά σύντομο χρονικό διάστημα ανέβηκε ψηλά στο σκακιστικό στερέωμα, αξιοποιώντας τα σκακιστικά του χαρίσματα. Καταλάβαινε πολύ καλά τις θέσεις που επέλεγε και αγωνιζόταν με πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση.

Όταν έμαθα το τραγικό συμβάν αισθάνθηκα μεγάλη συντριβή για το συναθλητή μου. Η απουσία του θα είναι παραπάνω από αισθητή στους σκακιστικούς κύκλους. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του που έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανη για την αξιοπρεπή μάχη που έδωσε μέχρι την τελευταία στιγμή ο Βασίλης.

Είμαι σίγουρος ότι από εκεί ψηλά που μας βλέπει, θα μας κλείνει το μάτι με εκείνο το γνωστό αδιόρατο χαμόγελο…

Καλό σου ταξίδι φίλε

Στη φωτογραφία, ο Βασίλης αντιμετωπίζει με τα λευκά τον κορυφαίο Έλληνα σκακιστή Τάσο Παυλίδη για τον 7ο γύρο του Πρωταθλήματος νέων ανδρών του 2010.

Με συνολικό σκορ 6 στα 9, ο Βασίλης ισοβάθμησε στην 3 θέση, πετυχαίνοντας ίσως τη σπουδαιότερη επιτυχία της σκακιστικής του σταδιοδρομίας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΑΛΑΣ

Ο Βασίλης Σεβαστόπουλος έφυγε………

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο τον θάνατο του νεαρού σκακιστή της Τριανδρίας Σεβαστόπουλου Βασίλη.

Από τον Όμιλο Σκακιστών Τριανδρίας

Με βαθιά  οδύνη ανακοινώνουμε την τραγική απώλεια του νεαρού Σερραίου σκακιστή του συλλόγου μας Βασίλη Σεβαστόπουλου, 19 ετών.

Ο Βασίλης έφυγε από κοντά μας, μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατο ασθένεια. Την έδωσε με απόλυτη αξιοπρέπεια και διακριτικότητα, φροντίζοντας να μη λείπει από τη σκακιέρα, ακόμη και σε πολύ δύσκολες στιγμές του. Την περασμένη εβδομάδα, δεν ήταν μαζί μας στο πρωτάθλημα της α’ εθνικής…

Εξαιρετικός σκακιστής και αθλητής, με μεγάλη αγάπη για το σκάκι.

Συλλυπούμαστε τους οικείους του και ας μη τον ξεχάσουμε ποτέ.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 12 π.μ., στην Ηράκλεια Σερρών.

Οι σκακιστές του Ομίλου Σκακιστών Τριανδρίας.


Τα μέλη της Ακαδημίας σκακιού του Ν.Ο.Κ. . θα ήθελαν να εκφράσουν τα θερμά  συλλυπητήρια τους, στην οικογένεια και τους φίλους του Βασίλη ..

Είναι κρίμα και άδικο , ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει…..


Tse – 15:00

Dortmunt 2010

Το  κλειστό τουρνουά του Ντόρτμουντ  ένα από τα καλύτερα  του κόσμου  ( κατηγορίας 20 με μ.ο. έλο 2734 )  ξεκινάει σήμερα με την συμμετοχή των Kramnik (2790) , Mamedyarov ( 2761) , Ponomariov ( 2734 ) , Leko

( 2734) , Naiditsch( 2684 ) and Le Quang Liem ( 2681 ) .

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με σύστημα πούλ διπλών συναντήσεων , οι προτάσεις ισοπαλίας απαγορεύονται από του παίχτες και ισοπαλία θα έχουμε  μετά από τριπλή επανάληψη της θέσης ή αν δεν υπάρχει πιθανότητα νίκης για τους 2 αντίπαλους.

Ο χρόνος σκέψης θα είναι 100 λεπτά για 40 κινήσεις, 50 λεπτά για τις επόμενες 20 κινήσεις και 15 λεπτά για την υπόλοιπη παρτίδα συν 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση.

Μεγάλο φαβορί ο Kramnik που παίζει στο αγαπημένο του τουρνουά , όπου έχει κατακτήσει την πρώτη θέση μόνο 9 φορές!!

Οι αγώνες αρχίζουν στις 16:00  ώρα Ελλάδας και μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις παρτίδες στο διαδίκτυο.

Επίσημη σελίδα των αγώνων

Ζωντανές παρτίδες

Tse – 14:30

Tags:

Ο Ν.Ο.Κ. τα κατάφερε !

Την Κυριακή 11 Ιουλίου 2010 έληξε το 38ο Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής Κατηγορίας που διεξήχθει στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Περιστερίου (Πυγμαχίας).

Ο Ναυτικός όμιλος Καλαμάτας ¨ Ο Ποσειδών ¨ κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του στην Α΄ εθνική κατηγορία, αφού με τη νίκη του στον τελευταίο γύρο της διοργάνωσης επί της ομάδας των Ιωαννίνων,  ξεπέρασε τον Α.Σ. Παπάγου και τερμάτισε στην 20η θέση.

Η ομάδα αν και αποδυναμωμένη σε μερικές σκακιέρες ( χωρίς αναπληρωματικούς λόγω οικονομικών λόγων και αδιαφορίας)  έκανε μια ικανοποιητική εμφάνιση στο τουρνουά και η παραμονή θα μπορούσε να εξασφαλιστεί νωρίτερα αν ήμασταν πιο προσεκτικοί.

Η παρουσία των παιδιών στις αναπτυξιακές σκακιέρες  ήταν καλή σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και αποτελεί τον βασικό λόγο της παραμονής μας στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πήραν μέρος ανά σκακιέρα οι παρακάτω:

1η σκακιέρα:  Istratescu Andrei

2η σκακιέρα:  Τσεκούρας Θοδωρής

3η σκακιέρα:  Κυριακόπουλος Αντώνης

4η σκακιέρα:  Σγούρος Απόστολος

5η σκακιέρα:  Διαμαντέας Πέτρος

6η σκακιέρα:  Μακροπούλου Μαρίνα (γυναικεία)

7η σκακιέρα:  Τσιβελεκίδη Βασιλική (έως 18 ετών)

8η σκακιέρα:  Φιλοπούλου Αγγελική (έως 16 ετών)

9η σκακιέρα:  Διασάκος Δαμιανός (έως 18 ετών)

10η σκακιέρα:  Διασάκος Σπύρος (έως 16 ετών)

11η σκακιέρα:  Μουτζούρης Ιάσων (έως 14 ετών)

12η σκακιέρα:  Κλαμπατσέας Χρήστος (έως 12 ετών)

Τα αποτελέσματα ανά γύρο είναι τα εξής:

1ος ΝΟΚ – Σ.Ο. Ηρακλείου    2,5 – 9,5

2ος ΝΟΚ – Σ.Ο. Ικαρίας       9,5 – 2,5

3ος ΣΑΣ Κορωπίου – ΝΟΚ       7 – 5

4ος Σ.Ο. Πατρών – ΝΟΚ         8 – 4

5ος ΝΟΚ – ΕΣΚ Άμφισσας     4,5 – 7,5

6ος ΝΟΚ – Σ.Α. Γαζίου Κρήτης 5,5-6.5

7ος ΝΟΚ – Σ. Ιωάννιτων Σκ. 9-3

Διακρίθηκαν στις σκακιέρες τους οι: Istratescu Andrei  με 5,5 στα 7 χωρίς ήττα, ο Μουτζούρης Ιάσονας με 5,5 στα 7 χωρίς ήττα και η Μακροπούλου Μαρίνα με 4,5 στα 7.

Το πρωτάθλημα ήταν πολύ καλά οργανωμένο αγωνιστικά. Ο χώρος αγώνων ήταν εξαιρετικός. Υπήρχε μόνο το πρόβλημα των μετακινήσεων αφού οι αγώνες δεν γίνονταν στο ξενοδοχείο διαμονής των αθλητών.

Το αγωνιστικό 2010  ήταν και θα είναι  πολύ δύσκολο ,  αυτή η επιτυχία μας δίνει κουράγιο και ώθηση ώστε να ασχοληθούμε με μεγαλύτερη δύναμη και διάθεση για την οικογένεια του ΝΟΚ  παρά τα εμπόδια που συναντήσαμε.

Παράλληλα ευελπιστούμε η συμμετοχή μας στην Α΄ εθνική να αποτελέσει την αφετηρία ώστε και άλλοι νεαροί  καλαματιανοί σκακιστές να ασχοληθούν πιο σοβαρά με τον μαγικό κόσμο του σκακιού.

Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν  οικονομικά και ψυχολογικά   στη φετινή  περιπέτεια της Α΄εθνικής  και ελπίζουμε  να τους έχουμε δίπλα μας στους μελλοντικούς  αγώνες του Ν.Ο.Κ.

Αναλυτικά αποτελέσματα του Ν.Ο.Κ.

Tse – 17:55

Tags: ,