Archive for Νοέμβριος, 2009

Δέν τα κατάφερε ο Γιάννης Παπαϊωάννου

Δεν τα κατάφερε ο Γιάννης Παπαϊωάννου στον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Κυπέλλου αφού ηττήθηκε από τον τσέχο Βίκτορ Λάζνικα με 1.5 – 0.5 και αποκλείστηκε, ακολουθούν οι δυο παρτίδες του έλληνα πρωταθλητή.

Δημοσιεύθηκε απο Tse στις 11:50

Tags: ,

Ο Βλαντιμίρ Κράμνικ ο μεγάλος νικητής του Τάλ Μεμόριαλ 2009

kramnik02

talmem06

carlsen02

Ο Βλαντιμίρ Κράμνικ ήταν ο μεγάλος νικητής του Τάλ Μεμόριαλ 2009. Παίζοντας δυναμικό σκάκι σε όλες τις παρτίδες του επιβεβαίωσε τη μεγάλη κλάση και τις τεράστιες γνώσεις του για το παιχνίδι, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τους Βασίλι Ίβαντσουκ και Μάγκνους Κάρλσεν πού είχαν σταθερή απόδοση σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Βίσι Ανάντ απογοήτευσε τους φίλους του σκακιού, εξάλλου οι προσδοκίες από τον Ινδό πρωταθλητή είναι μεγάλες και ο ίδιος πρέπει να επιβεβαιώνει τον τίτλο του σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει.
Ο Αρονιάν δεν είχε την σταθερότητα που απαιτείται στα σούπερ-τουρνουά ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ήταν, οι περισσότεροι, εκτός φόρμας.

Τελική Βαθμολογία : Κράμνικ 9, Ιβαντσούκ και Κάρλσεν 5.5, Αρονιάν και Ανάντ 5, Γκέλφαντ 4.5, Πονομαριόβ 4, Σβίντλερ 3.5, Λέκο και Μορόζεβιτς 3.

Δημοσιεύθηκε απο Tse στις 17:00

Tags: ,

Παγκόσμια πρωταθλήματα εφήβων – νεανίδων και παίδων – κορασίδων στην Τουρκία

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου αρχίζουν στην Αττάλεια της Τουρκίας τα παγκόσμια πρωταθλήματα εφήβων-νεανίδων, παίδων –κορασίδων (8,10,12,14,16 και 18 ετών).

Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε 6 κατηγορίες όπεν , σε 6 κατηγορίες για κορίτσια, με ελβετικό σύστημα 11 γύρων και θα ολοκληρωθούν στις 22/11/2009.

Οι  ελληνικές συμμετοχές ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

  • ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΠΕΝ ΜΕΧΡΙ  8
  • ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΟΠΕΝ ΜΕΧΡΙ 10
  • ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΠΕΝ ΜΕΧΡΙ 12
  • ΝΑΟΥΜ ΣΠΥΡΟΣ ΟΠΕΝ ΜΕΧΡΙ 12
  • ΛΙΟΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΟΠΕΝ ΜΕΧΡΙ 14
  • ΓΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΟΠΕΝ ΜΕΧΡΙ 16
  • ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΠΕΝ ΜΕΧΡΙ 18
  • ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΠΕΝ ΜΕΧΡΙ 18
  • ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΠΕΝ ΜΕΧΡΙ 18
  • ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΑΚΗ ΛΟΥΚΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕΧΡΙ 8
  • ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕΧΡΙ 10
  • ΚΑΦΕΤΖΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕΧΡΙ 12
  • ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕΧΡΙ 12
  • ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕΧΡΙ 12
  • ΣΕΡΕΦΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕΧΡΙ 12
  • ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕΧΡΙ 14
  • ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕΧΡΙ 16
  • ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕΧΡΙ 16
  • ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΖΩΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕΧΡΙ 18\
  • ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕΧΡΙ 18

Ευχόμαστε καλή επιτυχία  στην Ελληνική αποστολή και τα παιδιά να γυρίσουν πίσω με διακρίσεις,  το ελληνικό σκάκι τις έχει μεγάλη ανάγκη.

Eπίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης

Δημοσιεύθηκε από Tse στις 02:40

Tags:

Ο Ν.Ο.Κ στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας !

nok

Ο Ν.Ο.Κ προκρίθηκε για την τελική φάση του 2ου Ομαδικού Πρωτάθληματος Παίδων – Κορασίδων που θα διεξαχθεί από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου σε τόπο και χώρο που θα ορίσει η Ε.Σ.Ο.

Ο αγώνας με τον Σ.Ο. Μυτιλήνης , που ήταν προγραμματισμένος από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία να διεξαχθεί στην Αθήνα την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αδυναμίας της αντίπαλης ομάδας να αγωνισθεί και έτσι η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας πήρε την πρόκριση.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του Ν.Ο.Κ για την συνολική προσπάθεια  και την πρόκριση τους στην τελική φάση. Οι αθλητές και αθλήτριες  που αγωνίσθηκαν από την αρχή της διοργάνωσης είναι οι : Διασάκος Σπύρος, Μουτζούρης Ιάσονας, Βλαχάκης Νίκος, Αθηναίος Λουκάς, Φιλοπούλου Αγγελική, Τσιβελεκίδη Βασιλική και Ρομπάκη Μαρία.

Δημοσιεύθηκε από Tse στις 02:15

Tags:

Ο Βλαντιμίρ Κράμνικ εντυπωσιάζει στην Μόσχα

600px-Vladimir_Kramnik_2005

Ο Βλαντιμίρ Κράμνικ φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα , συνεχίζοντας να παίζει  πολύ καλές παρτίδες στο Τάλ Μεμόριαλ 2009. Σήμερα ήταν  ο μοναδικός νικητής στις συναντήσεις του τέταρτου γύρου κερδίζοντας τον Σβίντλερ με πειστικό τρόπο και έτσι βρίσκεται μόνος πρώτος με 3 βαθμούς. Ο τρόπος που κέρδισε το φινάλε στην ακόλουθη παρτίδα  εντυπωσιάζει με την απλότητα του.

Δημοσιεύθηκε από Tse στις 23:50

Tags:

Τάλ Μεμόριαλ 2009 – επιτέλους οι πρώτες νίκες!

Κράμνικ Ανάντ

Κράμνικ - Ανάντ

Κάρλσεν

Μάγκνους Κάρλσεν

Ιδιαίτερα αποδοτικός υπήρξε ο τρίτος γύρος του Τάλ Μεμόριαλ 2009 αφού είχαμε τρία νικηφόρα αποτελέσματα.

Στην πρώτη παρτίδα ο παγκόσμιος πρωταθλητής Βίσι Ανάντ κέρδισε τον Πήτερ Σβίντλερ μέτα απο σοβαρό λάθος του Ρώσου γκραντμάστερ. Ο Βλαντιμίρ Κράμνικ τιμώρησε το αμφίβολο παιχνίδι του Αλεξάντερ Μορόζεβιτς παίζοντας μια εξαιρετική παρτίδα, ενώ στην τρίτη παρτίδα ο Λέβον Αρονιάν ήταν ο νικητής στη θεωρητική μονομαχία του με τον Πήτερ Λέκο.

Δημοσιεύθηκε απο Tse στις 11:50

Tags: , , ,

Τάλ Μεμόριαλ 2009

Το ισχυρότερο τουρνουά του 2009 θα διεξαχθεί στη Μόσχα από τις 5 έως τις 14 Νοεμβρίου.

Στο Τάλ Mεμόριαλ 2009 θα αγωνισθεί η αφρόκρεμα του παγκόσμιου σκακιού για να τιμήσει τον θρυλικό μάγο από τη Ρίγα.

Δέκα σούπερ γκραντμάστερς οι Βισβανάθαν Ανάντ, Βλαντιμίρ Κράμνικ, Μάγκνους Κάρλσεν , Λεβόν Αρονιάν,  Βασίλι Ιβαντσούκ, Πέτερ Λέκο, Αλεξάντερ Μορόζεβιτς, Πέτερ Σβίντλερ, Μπόρις Γκέλφαντ και Ρούσλαν Πονομαριόβ, θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν την πρώτη θέση.

Ευχόμαστε   να προσφέρουν  θέαμα στο σκακιστικό κοινό, αφήνοντας στην άκρη το ψυχρό επαγγελματικό  πρόσωπο τους,  μιμούμενοι τον μεγάλο Λετονό δάσκαλο, εξάλλου αυτή η στάση είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στον αξέχαστο Μιχάηλ Τάλ.

Ζωντανή αναμετάδοση των παρτίδων

Δημοσιεύθηκε απο Tse στις 10:20

Tags: ,

Πρόκριση στην επόμενη φάση μπαράζ για την νεανική ομάδα του Ν.Ο.Κ

Οί αθλήτριες και αθλητές του Ν.Ο.Κ απο αριστερά πρός δεξιά είναι οι : Φιλοπούλου Αγγελική, Ρομπάκη Μαρία, Διασάκος Σπύρος, Μουτζούρης Ιάσονας, Βλαχάκης Νίκος και Αθηναίος Λουκάς.

Ο Ν.Ο.Κ έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στην τελική φάση του πανελλήνιου Ομαδικού  πρωταθλήματος παίδων- κορασίδων 2009, αφού κέρδισε, στην πόλη του Πύργου, τον  Σ.Ο Πατρών με 4-2.

Στο δεύτερο και τελευταίο αγώνα μπαράζ  στις 8 Νοεμβρίου , ο  Ν.Ο.Κ  θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Σ.Ο Μυτιλήνης στην Αθήνα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της συνάντησης :

Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας – Σ.Ο Πατρών  4-2

Διασάκος Σπύρος – Σμπούκης Κωνσταντίνος   ½ – ½

Μουτζούρης Ιάσονας – Τερζής Φίλιππος    1-0

Βλαχάκης Νικόλαος – Σταματόπουλος Απόστολος   ½ – ½

Αθηναίος Λουκάς – Στεφανάτος Γεράσιμος   1-0

Φιλοπούλου Αγγελική – Λυκοθανάση Κλέλια   1-0

Ρομπάκη Μαρία – Τερζή Νεφέλη   0-1

Ακολουθεί η παρτίδα του Ιάσονα Μουτζούρη με τον Φίλιππο Τερζή.

Δημοσιεύθηκε απο Tse στις 01:50

Tags: