Βασίλης Κοτρωνιάς

Βασίλης Κοτρωνιάς

Γιάννης Παπαϊωάννου

Γιάννης Παπαϊωάννου

Χρήστος Μπανίκας

Χρήστος Μπανίκας

Στέλιος Χαλκιάς

Στέλιος Χαλκιάς

Η εθνική ομάδα των ανδρών δοκιμάζει τις δυνάμεις της αφού με τη συμμετοχή της στο 7ο παγκόσμιο πρωτάθλημα εθνικών ομάδων, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών , καλείται να αντιμετωπίσει μερικές από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Πιο αναλυτικά η ομάδα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις Ρωσία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ινδία, Η.Π.Α, Ισραήλ, Βραζιλία, Αίγυπτο και τη διοργανώτρια Τουρκία. Η πρόκληση για τους έλληνες παίχτες μας είναι μεγάλη αφού θα βρεθούν αντιμέτωποι με κορυφαίους παίχτες όπως οι Μορόζεβιτς, Γκριστσούκ,Αρονιάν, Γκασίμοβ, Γκέλφαντ,, Ρατζάμποφ, Νακαμούρα, κ.α.

Το ευχάριστο γεγονός είναι η συμμετοχή του κορυφαίου έλληνα σκακιστή Βασίλη Κοτρωνιά που μετά από πολύμηνη αποχή επιστρέφει για να αγωνιστεί με την ελληνική ομάδα μαζι με τους Παπαϊωάννου Γιάννη, Μπανίκα Χριστόδουλο, Χαλκιά Στέλιο, Μαστροβασίλη Δημήτρη και Θανάση. Προπονητής και αρχηγός της ομάδας ο Γιάννης Νικολαίδης.

Τα μεγάλα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο είναι οι διψασμένοι για επιτυχία Ρώσοι, το Αζερμπαϊτζάν   και η πιο δεμένη ομάδα του τουρνουά Αρμενία.

Τις παρτίδες μπορείτε να τις παρακολουθείτε ζωντανά στον επίσημο ιστότοπο της διοργάνωσης

World Team Championship.

Δημοσιεύθηκε απο Tse στις 16:00