Η τελική φάση του κυπέλλου Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23-24 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα , στο ξενοδοχείο Pharae Palace . Συμμετείχαν οι ομάδες των Α.Ο. Κρανιδίου , Π.Σ. Σπάρτης , Σ.Ο. Φιλιατρών και Ν.Ο. Καλαμάτας. Κυπελλούχος για το 2019 αναδείχθηκε ο Ν.Ο. Καλαμάτας!

Ο Ν.Ο.Κ. στον πρώτο γύρο κέρδισε με 2.5 – 1.5 την ομάδα του Α.Ο. Κρανιδίου και στον τελικό της Κυριακής πήρε τη νίκη  με 3-1 επί του Σ.Ο. Φιλιατρών. Την δεύτερη και τρίτη θέση κατέκτησαν οι ομάδες των Σ.Ο. Φιλιατρών και Α.Ο. Κρανιδίου.

Με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας αγωνίστηκαν οι Μακροπούλου Μαρίνα , Σγούρος Απόστολος , Μπελιώτης Γιώργος και Τσεκούρας Θοδωρής.

Παράλληλα με την διοργάνωση του κυπέλλου πραγματοποιήθηκε η φιλική ομαδική συνάντηση ” Τάκης Ρουμπέας ” , αφιερωμένη στον αείμνηστο έφορο του Ν.Ο.Κ. , με τη συμμετοχή 20 ατόμων.

Η Καλαματιανή ομάδα θα συνεχίσει τους αγώνες της στο 37ο πανελλήνιο ομαδικό κύπελλο στις 2 Ιουνίου όπου θα αντιμετωπίσει σε αγώνες μπαράζ μια από τις 4 ομάδες της τελικής φάσης του κυπέλλου Αττικής. Η νικήτρια ομάδα θα περάσει στο final 8 της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το διήμερο 1-2 Ιουλίου.