Στο Λουτράκι διεξήχθησαν με 81 συμμετοχές, από 26 έως 28 Ιανουαρίου, τα ατομικά πρωταθλήματα παίδων κορασίδων ΕΣΣΠΕΠ 2018.

Τους αγώνες διοργάνωσε η ΕΣΣΠΕΠ και η Σ.Α. Κορινθίας Αργοναύτης στην αθλητική κατασκήνωση Sportcamp.

Ο Ν.Ο. Καλαμάτας εκπροσωπήθηκε από τους ακόλουθους 20 αθλητές : Σίκαλη Παναγιώτη , Δραγώνα Σταμάτη , Φράγκο Παναγιώτη , Κουντούρη Χριστίνα , Κουμουνδούρο Παναγιώτη , Ταβουλαρέα Νικόλα, Κατασαρέα Κωνσταντή , Παντελοπούλου Ελένη , Αθανασοπούλου Ανδριάνα , Πουλόπουλο Ηλία , Σαραντόπουλο Κωνσταντίνο , Αθανασόπουλο Θεόδωρο , Αθανασόπουλο Ηλία , Δραγώνα Γεώργιο , Κατσαρέα Μιχάλη , Βέκκο Χρήστο , Λούκα Μαριάνθη , Παντελοπούλου Δέσποινα , Φράγκου Ευγενία και Θωμαΐδη Παναγιώτη.

Ο διοργανωτής Αργοναύτης συμμετείχε με 44 αθλητές του , Ο Ο.Σ. Καλαμάτας με 5 , Ο Σ.Ο. Φιλιατρών με 4 , Ο Σ.Ο. Άστρους επίσης με 4 , ο Α.Ο. Κρανιδίου με 2 , και ο Φ.Ο. Τρίπολης με τον Περσέα Άργους εκπροσωπήθηκαν από 1 σκακιστή.

Το τουρνουά ήταν χωρισμένο σε 10 κατηγορίες με το Ν.Ο. Καλαμάτας να παίρνει μέρος στις 8.

Οι επιτυχίες ήταν αρκετές με τους σκακιστές-σκακίστριες του Ν.Ο.Κ. να κερδίζουν 11 μετάλλια από τα συνολικά 28 (στην κατηγορία κορίτσια κάτω των 14 αγωνίστηκε μόνο ένα άτομο) , ο Αργοναύτης κέρδισε 11 μετάλλια , ο Σ.Ο. Φιλιατρών 3 , ενώ από 1 μετάλλιο κέρδισαν σκακιστές των Ο.Σ. Καλαμάτας , Φ.Ο. Τρίπολης και Α.Ο. Κρανιδίου.

Οι σκακιστές-σκακίστριες του Ν.Ο. Καλαμάτας που διακρίθηκαν ήταν οι Δραγώνας Σταμάτης που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 8 ,  χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος στην κατηγορία κάτω των 10 όπως και η Χριστίνα Κουντούρη στην αντίστοιχη των κοριτσιών , στην κατηγορία αγόρια κάτω των 12 ο Κωνσταντής Κατσαρέας κέρδισε το αργυρό μετάλλιο ενώ στα κορίτσια κάτω των 12 ετών χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Ελένη Παντελοπούλου και αργυρό η Ανδριάνα Αθανασοπούλου. Στην κατηγορία αγόρια κάτω των 14 , όπου ο Ν.Ο.Κ. συμμετείχε με 7 αθλητές του , οι Πουλόπουλος Ηλίας και Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος κέρδισαν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Τέλος στην κατηγορία κορίτσια κάτω των 16 η Μαριάνθη Λούκα ήταν πρωταθλήτρια με τη Δέσποινα Παντελοπούλου να κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία , ενώ ο Παναγιώτης Θωμαΐδης κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα αγόρια κάτω των 16 ετών.

Τελικές Βαθμολογίες