Άλλη μια σκακιστική εκδήλωση διοργάνωσε με επιτυχία η σκακιστική ακαδημία του Ν.Ο Καλαμάτας.

Στο εντευκτήριο του Ν.Ο.Κ. την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου διεξήχθη το τουρνουά μπλίτς (παρτίδες γρήγορου σκακιού) «Δεκέμβριος 2015» με 33 συμμετοχές.

Νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο σκακιστής του Ν.Ο.Κ. Μουτζούρης Μανώλης με 8.5 βαθμούς σε 9 αγώνες , δεύτερος με 7 βαθμούς ήταν ο Πέτρος Διαμαντέας  και την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σταμάτης Καλογεράκος  με 6 βαθμούς σε ισοβαθμία με τους Περράκη Πολυχρόνη,   Παπαδόπουλο Σπύρο , Λούκα Μαριάνθη , Μπακή Απόλλων , Σωφρονά. Στις ειδικές κατηγορίες πρώτος στα αγόρια κάτω των 12 ετών ήταν ο Χρήστος Λιάκος και πρώτο κορίτσι μέχρι 12 ετών η Δέσποινα Παντελοπούλου. Τέλος πρώτοι στην κατηγορία μέχρι 10 ετών ήταν οι Ποντίκης Ηλίας και Παντελοπούλου Ελένη στις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών αντίστοιχα. Στο τουρνουά συμμετείχαν οι : Καλαϊτζίδης Τάσος , Μητσέας Παναγιώτης , Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος , Λούκας Δημήτρης , Πουλόπουλος Ηλίας , Θωμαΐδης Παναγιώτης , Δικαίος Άγγελος , Δραγώνας Γιώργος , Αθανασόπουλος Θοδωρής , Θωμαΐδης Μπάμπης , Χριστοπούλου Μαριλού , Ξαρχάκος Παναγιώτης ,Αργύρης Ηλίας-Παναγιώτης ,Βέκκος Χρήστος , Κατσαρέας Μιχάλης , Σπυριδωνίδης Ηρακλής ,Αργύρης Χρήστος-Εφραίμ , Σπυριδωνίδης Γιάννης , Κατσαρέας Κωνσταντής ,Τσίμπουρης Παναγιώτης , Αθανασοπούλου Ανδριάνα .

Στα τουρνουά που διοργάνωσε η σκακιστική ακαδημία του Ν.Ο.Κ. το τελευταίο διάστημα , μεγάλοι πρωταγωνιστές αναδείχτηκαν τα παιδιά που με την αθρόα συμμετοχή τους και τα πολύ καλά αποτελέσματα που σημείωσαν έχουν πείσει και τους πλέον δύσπιστους ότι το αγωνιστικό μέλλον του Ν.Ο.Κ. προβλέπεται ιδιαίτερα θετικό.

Μαζί με τις απονομές των επάθλων του τουρνουά μπλίτς έγιναν και αυτές του 7ου σκακιστικού τουρνουά «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας» που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου , με μεγάλο νικητή του τουρνουά τον βετεράνο σκακιστή του Ν.Ο.Κ. Σταμάτη Καλογεράκος , στην δεύτερη θέση τον ακολούθησε ο Μανώλης Μουτζούρης και τρίτος ήταν ο Πολυχρόνης Περράκης . Πρώτη γυναίκα του τουρνουά ήταν η Μαριάνθη Λούκα , πρώτος στην κατηγορία κάτω των 12 ο Παναγιώτης Θωμαΐδηςκαι πρώτος στην κατηγορία κάτω των 10 ετών ο Χρήστος Βέκκος.
Η σκακιστική ακαδημία του Ν.Ο. Καλαμάτας ευχαριστεί θερμά όλους όσους τη βοήθησαν το 2015 , χορηγούς , γονείς , αθλητές. Το 2016 θα συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά την προσπάθεια διάδοσης του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος στην Καλαμάτα  ,αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια του νομού Μεσσηνίας.

 

Tsektod – 15:30