Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου στην Εύα Μεσσηνίας το  πρώτο ομαδικό σχολικό τουρνουά του δημοτικού σχολείου της Εύας.
Το τουρνουά διοργάνωσε το δημοτικό σχολείο Εύας σε συνεργασία με την σκακιστική ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας « Ο Ποσειδών ».
Στο τουρνουά συμμετείχαν 9 ομάδες απο τα σχολεία του νομού Μεσσηνίας.
Οι ομάδες ήταν τετραμελείς και αγωνίστηκαν σε ένα τουρνουά 5 γύρων με χρόνο σκέψης 15 λεπτά.
Διαιτητές των αγώνων ήταν οι σκακιστές του Ν.Ο. Καλαμάτας Παπαδημητρίου Φίλιππος και Τσεκούρας Θοδωρής.
Την πρώτη θέση κατέλαβε η  ομάδα του δημοτικού σχολείου Εύας με 8 βαθμούς , δεύτερο ήταν το 11ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας και στην τρίτη θέση το 19ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας.
Στην βαθμολογία ακολούθησαν το 7ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας με 6 βαθμούς όπως και το 18ο δημοτικό Καλαμάτας , απο 5 βαθμούς είχαν η μικτή ομάδα δημοτικών Μεσσηνίας και η δεύτερη ομάδα του δημοτικού σχολείο Εύας. Το 14ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας και το 3ο δημοτικό σχολείο Μεσσήνης συγκέντρωσαν απο 3 βαθμούς.
Τα τελευταία χρόνια στο δημοτικό σχολείο της Εύας γίνεται μια μεθοδική και ουσιαστική προσπάθεια ώστε να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το σκάκι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου , με πρωτεργάτες τον καθηγητή αγγλικής φιλολογίας κ. Φίλιππο Παπαδημητρίου και τον διευθυντή του σχολείου κ. Ιωάννη Κωτσάκη.

Tse – 09:35