1. Διοργάνωση

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου προκηρύσσει το 2ο Ανοικτό Ατομικό  Πρωτάθλημα Μπλιτζ.  Το τουρνουά αξιολογείται με διεθνές ΕΛΟ blitz.

Συν-διοργανωτής είναι ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Σπάρτης.

 

2. ΤΟΠΟΣ & ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 στην Σπάρτη. Χώρος αγώνων είναι το APOLLON HOTEL, οδός Θερμοπύλων 84.

Ο χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη είναι 3 λεπτά. Επιπλέον από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, παίρνει ακόμη δύο δευτερόλεπτα (2”) χρόνου σκέψης.

Το σύστημα των αγώνων θα ορισθεί με βάση των αριθμό συμμετοχών και σύμφωνα με τον παρακάτω ενδεικτικό πίνακα:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

< 20

Ελβετικό 7 γύρων

20 +

Ελβετικό 9 γύρων

 

3. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Ο αρχικός κατάλογος κατάταξης των συμμετεχόντων για τις ανάγκες της κλήρωσης, γίνεται με πρώτο κριτήριο το διεθνές ΕΛΟ – τίτλο, με δεύτερο κριτήριο το Εθνικό ΕΛΟ – τίτλο και στην συνέχεια αλφαβητικά με λατινικούς χαρακτήρες.

 

4. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ 

Όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια  άρσης ισοβαθμίας:

1. Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).

2. Μπούχολτς (cut -1) (άθροισμα βαθμών αντιπάλων πλην του πιο αδύνατου)

3. Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

4. Αριθμός νικών

5. Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).

 

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Οι δηλώσεις συμμετοχής (χωρίς παράβολο) γίνονται στο email gkostianis@gmail.com (Κωστιάνης Γεώργιος) ή στο τηλέφωνο: 6974830084 (Δρούσιας Γιάννης) έως και μισή (30’) ώρα πριν την έναρξη των αγώνων. Στις δηλώσεις αναφέρεται ο κωδικός FIDE και όταν δεν υπάρχει, το ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 60 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο πρώτος αθλητής της ΕΣΣΠΕΠ, ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Μπλιτζ ΕΣΣΠΕΠ 2012 και η πρώτη γυναίκα  Πρωταθλήτρια Μπλιτζ ΕΣΣΠΕΠ 2012.

Οι 3 πρώτοι της κατάταξης και οι 3 πρώτες από την κατηγορία γυναικών βραβεύονται με μετάλλιο, όπως και οι 3 πρώτοι κάτω των 18. Ο πρωταθλητής και η πρωταθλήτρια ΕΣΣΠΕΠ παίρνουν και κύπελο.

 

6. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διευθυντής Αγώνων: Ψυχράνης Γεώργιος.

Διαιτησία: Θα ορισθεί από την ΤΕΔ της ΕΣΣΠΕΠ.

 

7. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Υποβάλλονται αμέσως μετά τη λήξη της υπόψη παρτίδας. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων των αγώνων που θα ορίσει το ΔΣ της ΕΣΣΠΕΠ.

Το παράβολο ορίζεται στα 50 € και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων. Αν γίνει δεκτή η ένσταση τότε το ποσό επιστρέφεται.

 

8. ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Παρουσίαση των αγώνων : www.chesspirgos.gr

              Tse – 15:40