Το Σάββατο 29/9 πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός του Σκακιστικού Τμήματος για το 2012 – 2013 από τον αιδεσιμότατο πατέρα Σωτήρη του Ιερού Ναού της Αναστάσεως ( Ο Πάτερ Σωτήρης έχει σπουδάσει Θεολογία και Πληροφορική και είναι ένα από τα παλαιότερα μέλη της σκακιστικής ομάδας του Ν.Ο.Κ. ).

Μετά την λήξη του αγιασμού ακολούθησε διάλεξη που δόθηκε από την Παιδοψυχίατρο – Ψυχοθεραπεύτρια κα. Παναγιώτα Μπαντή με θέμα: «Προβλήματα κατά την σχολική ηλικία και την εφηβεία».

Η συνάντηση αυτή φιλοξενήθηκε στον πολύ ωραίο χώρο του Φαραί Παλλάς. Η κα. Μπαντή αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρουσιάζονται απ’ όταν το παιδί είναι 4 ετών έως και την εφηβεία. Μια τοποθέτηση που οι γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ακολούθησε διάλογος. Όλοι είχαν να κάνουν πολλές ερωτήσεις, μεγάλου ενδιαφέροντος, και οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν σαφείς, περιεκτικές και κάλυπταν το ειδικό ερώτημα αλλά και το γενικό πλαίσιο του περιεχομένου του ερωτήματος.

Οι υπεύθυνοι του σκακιστικού τμήματος εκφράζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην γιατρό κα. Παναγιώτα Μπαντή και στην διοίκηση του ξενοδοχείου Φαραί Παλλάς που με την αρωγή τους πραγματοποιήθηκε μια όμορφη και ωφέλιμη εκδήλωση και δηλώνουν ότι θα προσπαθήσουν παρά τις οικονομικές δυσκολίες να μην είναι τελευταία η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε αλλά θα υπάρξει και συνέχεια.

 Tse – 13:35