Προκήρυξη 2ου  ανοιχτού τουρνουά

Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας

 

1.Γενικά

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας ¨ Ο Ποσειδών ¨  προκηρύσσει το 2ο τουρνουά Ν.Ο.Κ. με διεθνή αξιολόγηση ,  ανοιχτό για όλους τους παίκτες, το οποίο διεξαχθεί απο τις 14 Οκτωβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2012 . Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο εντευκτήριο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ( ακτή Ν.Ο.Κ.).

 

2.Δηλώσεις συμμετοχής

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail nokchess@gmail.com  αναφέροντας ονοματεπώνυμο, ELO FIDE & ΕΣΟ ,  τηλέφωνο ή την Κυριακή 14 Οκτωβρίου  10.0010.30 στον χώρο των αγώνων , οι σκακιστές-σκακίστριες θα επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους με την παρουσία τους στο χώρο των αγώνων την Κυριακή 14/10 μέχρι και τις 10.45.

Θα υπάρξει όριο συμμετοχών στα 36 άτομα και θα τηρηθεί  προτεραιότητα.

 

3.Πρόγραμμα αγώνων – αναβολές

 

Κυριακή

14 Οκτωβρίου

1ος γύρος

11.00

Κυριακή

21 Οκτωβρίου

2ος γύρος

11.00

Κυριακή

28 Οκτωβρίου

3ος γύρος

17.00

Κυριακή

11 Νοεμβρίου

4ος γύρος

11.00

Κυριακή

18 Νοεμβρίου

5ος γύρος

11.00

Κυριακή

25 Νοεμβρίου

6ος γύρος

11.00

Κυριακή

2 Δεκεμβρίου

7ος γύρος

11.00

 

Αναβολές δεν δίνονται ,  όλοι οι σκακιστές δικαιούνται να ζητήσουν 1 εξαίρεση μετά από συνεννόηση με τον διαιτητή των αγώνων.

 

4. Διεύθυνση αγώνων

 

Διευθυντής αγώνων ορίζεται η Τούλα Χατζηπαναγιώτου.

 

5. Διαιτησία

 

διαιτητές των αγώνων ορίζονται οι Τσεκούρας Θοδωρής και Τσιάλας Μιχάλης.

 

6. Χρόνος σκέψης – κανονισμοί

 

Ο χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη, είναι 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 1 ώρας από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται..

 

7. Άρση Ισοβαθμίας

 

Η τελική κατάταξη διαμορφώνεται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια. α) αποτέλεσμα μεταξύ ισόβαθμων παιχτών ( μόνο εφόσον όλοι οι ισόβαθμοι έχουν παίξει μεταξύ τους )  β) άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας γ) Μπούχολτς

 

8. Παράβολα – Έπαθλα

 

Το παράβολο συμμετοχής ανέρχεται στα 15 ευρώ και καταβάλλεται πριν την έναρξη του 1ου γύρου.  Τα έπαθλα θα είναι τα ακόλουθα :  1η θέση κύπελλο  συν το 30% των παραβόλων , 2η θέση μετάλλιο συν το 20% των παραβόλων , 3η θέση μετάλλιο συν το 10% των παραβόλων, τα χρηματικά έπαθλα δεν μοιράζονται σε περίπτωση ισοβαθμίας.

 

9.Ενστάσεις

Υποβάλλονται έως και 30’ μετά τη λήξη της τελευταίας παρτίδας του γύρου. Αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο διαιτητής και ο διευθυντής αγώνων, το παράβολο ορίζεται στα 50 €. Αν η ένσταση γίνει έστω και μερικώς δεκτή το παράβολο επιστρέφεται αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.

10.Κληρώσεις – αποτελέσματα

 στο www.nokchess.gr και στο www.chessresults.com


11.Διάφορα


Για κάθε θέμα που προκύπτει και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής  ή ο διευθυντής των αγώνων.

 

Tse – 19:00