Το ομαδικό πρωτάθλημα Α΄εθνικής τελείωσε με την ομάδα του N.O.K. να εξασφαλίζει την παραμονή της  τερματίζοντας στην 12η θέση  και μάλιστα στον τελευταίο γύρο  έχασε μεγάλη ευκαιρία να τερματίσει στην δεκάδα αφού κατάφερα να μην κερδίσω μια εύκολη θέση ( μάλλον πρέπει να περιοριστώ στα μπλιτσάκια και να παρατήσω το αγωνιστικό σκάκι ) στερώντας από την ομάδα μια ακόμα καλύτερη θέση στην βαθμολογία.

 

 

Τα αποτελέσματα της ομάδας ανά γύρο ήταν :

 

Ν.ΟΚ. – Ε.Ο.Α.Ο.  ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ  3.5  – 4.5

Ν.Ο.Κ. – Λ.Π. ΦΛΩΡΙΝΑΣ  3.5 – 4.5

Ν.Ο.Κ. – Σ.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 4 – 4

Ν.Ο.Κ. – Σ.Α.Σ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ  5 – 3

Ν.Ο.Κ. –  Σ.Ο. ΙΚΑΡΙΑΣ  5 – 3

Ν.Ο.Κ. – Σ.Ο. ΠΟΛΙΧΝΗΣ  4.5 – 3.5

Ν.Ο.Κ. – Σ.Ο. ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ  4 – 4

 

Οι συνθήκες του τουρνουά ήταν ικανοποιητικές (η αίθουσα των αγώνων πολύ καλή , τα δωμάτια άριστα αλλά το φαγητό απαίσιο )  χωρίς όμως να απουσιάζουν οι άσχημες και προσβλητικές συμπεριφορές κάποιων κυρίων που με την παρουσία τους μολύνουν τον χώρο , αν και οι ίδιοι έχουν αντίθετη άποψη , χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του τελευταίου γύρου όπου παίχτες και παράγοντες ομάδων πανηγύριζαν με ποδοσφαιρικό τρόπο  ενώ 1 μέτρο πίσω τους ομάδες έδιναν τον αγώνα τους για την παραμονή.

 

Πολλά έχουμε ακούσει για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος , πόσες πρέπει να είναι οι ομάδες  που θα αγωνίζονται , αν οι σκακιέρες είναι πολλές ή  λίγες, αν πρέπει να επιτρέπεται η συμμετοχή αλλοδαπών σκακιστών και αλλά πολλά λογικά ή κωμικοτραγικά επιχειρήματα. Θα μου επιτρέψετε να περιοριστώ σε μερικά λόγια , οι φωστήρες και ειδήμονες του ελληνικού σκακιού πρέπει να σκεφτούν πόσο δύσκολο είναι για μια επαρχιακή ομάδα να καλλιεργήσει το σκάκι ,να αναπτύξει το φυτώριο της , να παίξουν οι αθλητές της  παρτίδες ( σε αντίθεση με άλλες ενώσεις) , η παρουσία στην Α΄ εθνική για την ομάδα μας είναι σημαντική διότι είναι ένα μικρό όπλο ώστε να κάνουμε το σκάκι πιο γνωστό στην Καλαμάτα ,να προσελκύσουμε παιδιά , να μας δώσουν μεγαλύτερη προσοχή και βοήθεια οι τοπικές αρχές και φυσικά να οπλιστούμε και εμείς με υπομονή και δύναμη για τα επόμενα χρόνια.

 

Με την ομάδα του Ν.Ο.Κ. αγωνίστηκαν οι Ιστρατέσκου Αντρέι , Εντουάρντ Ρομαίν ( ο κινητήρας της ομάδας ) , Σγούρος Αποστόλης , Μακροπούλου Μαρίνα , Διαμαντέας Πέτρος , Φιλοπούλου Αγγελική , Σαπέρα Ευδοκία, Μπακής Απόλλων , Διασάκος Σπυρίδων , Μουτζούρης Ιάσονας αρχηγός ήταν ο Κινόπουλος Αργύρης, και η μαμά της ομάδας όπως πάντα ήταν η Τούλα Χατζηπαναγιώτου.( τον εαυτό μου δεν τον ξέχασα απλά θεωρώ ότι ήμουν καταστροφικός για την ομάδα  και είναι ντροπή να γράψω το όνομα μου δίπλα σε αυτούς που την βοήθησαν ).

 

 

Βαθμολογία – αποτελέσματα

 

Tse  –  12:10