Η  Άννα Μαρία Μπότσαρη Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2010

(  Επίσημο δελτίο τύπου διοργανωτή)

Oλοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στο Βάμο Χανίων (www.vamosvillage.gr) το 33ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών, με τη διεξαγωγή του 9ου και τελευταίου γύρου.
Ο τελευταίος γύρος ξεκίνησε στις 10 το πρωί και στις 5 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του πρωταθλήματος, στο χώρο των αγώνων, στο Δημαρχείο Βάμου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η Αννα Μαρία Μπότσαρη τελειώνοντας πρώτη την παρτίδα της, με νίκη επί της Μαριάννας Στεφανίδη, περίμενε το αποτέλεσμα της παρτίδας μεταξύ της Μαρίνας Μακροπούλου με τη Ζωή Ιορδανίδου που θα έκρινε ποιά από τις δύο θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο και οι δύο μεγάλες σκακίστριες ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση. Τα κριτήρια ισοβαθμίας όμως ανέδειξαν Πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2010 τη Μπότσαρη και τη Μακροπούλου δεύτερη.
Στη παρτίδα για τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης, νικήτρια και 3η στη τελική κατάταξη ήταν η Κατερίνα Παυλίδου επί της Κατερίνας Φαχιρίδου η οποία τελικά κατέλαβε την πέμπτη θέση. Τέταρτη είναι η Ζωή Ιορδανίδου που με την ισοπαλία της με την Μακροπούλου κατέκτησε και τη νόρμα που της έλειπε για τον τίτλο της WIM.

Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε από τον Α.Ο. Κύδων Χανίων με συνδιοργανωτές το Δήμο Βάμου, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

βαθμολογία-αποτελέσματα-φωτογραφίες

Tse – 15:15